Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marketka_m ale tak ja jsem četla, ze lidi se chtějí nechat očkovat. Jako ze lidi se nechtějí nechat ockovat,tak se najednou pozdrží dodavky ?
@30bar tak mohla by to byt urcita strategie,lide obvykle chteji to,co neni snadno dostupne
@30bar ja se priznam, ze jsem to vubec nepochopila. Ty spolecne nakupy EU, ceny, jakou roli v tom hraly staty “vychodni evropy” (o tom je clanek v te vedlejsi skupine), nedostatecne kapacity (pry sanofi nabidla pfizeru sve tovarny, to by mohlo taky pomoci), podivna distribuce, probehly i informace o tom, ze jsme mohli objednat vic a neobjednali 🤷🏾♂️
Jen we obsvam, ze se ve svete nakonec proberou s vse se rozjede a u nas to bude zase solichani. Inu, uvidime
@marcicek84 jo to je dobra myslenka 🙂
@30bar navic pokud pripustime,ze covid je psychologicka hra,tak bude stejne psychologicky ladena hra ohledne vakcin,potrebuji zvysit zajem.No ja bych hlavne chtela tu bezpecnost te vakciny a vsude budou mit hotove teprve v roce 2023,proto to neni povinne,nejde,kdyz je to porad schvaleno v nouzovem rezimu,to lidem nutit nejde,takze jedina sance je udelat z vakcin vzacne a nedostupne zbozi,aby se na to lidi klepali,kdy na ne vyjde rada...
@marcicek84 bezpecnost?ne diky.uz to video co jsem.vkladala..ten pracovnik jasne rika ze pred vakcinaci mene umrti nez po...nahoda?
@marketka_m neni to nahoda i to muze duvod vypadku vakcin...
@marcicek84 ja ti nevim jestli to vnimat jako psychologickou hru. Ten virus tu proste je a ti lidi v nemocnici taky. Od kamaradky pritel dela v nemocnici a obcas je na covid jip a rika,ze ti lezici lidi tam,ze to je strasny pohled. Jako nepopiram,ze nejake straseni lidi,ovladani v tom taky je. Ale ja mam fakt obavy jak by to to nase zdravotnictvi ustalo,kdyby se vse pustilo. Svetlo na konci tunelu nevim kdy uvidime..
@30bar jasne...souhlas..ja se taky bojim..
.alr pak trocha konspirace...a co kdyz ventilcr nefunguje?co kdyz ty videa z jara 2020 jsou pravdiva ze sr covid spatne leci? a tim padem mame plne nemocnice..nevim.ptam se..nikdo nevi.chapu
@30bar vcera jsem poslouchala na ct24 toho jejich izraelskeho reportera (nemuzu ted z hlavy vytlacit jmeno), rikal, ze samo jeste nejsou data, ale ta predbezna jsou pomerne optimisticka. Ze vzorku 100 000 lidi, onemocnelo po druhe davce a odstupu dvou tydnu zatim 20 lidi, nikdo s tezkym prubehem. Ale jsou to prvni cisla poskytnuta zdravotni pojistovnou, nikoliv lekarska studie. Na to je zatim brzo (po prvni davce pokles v proockovane populaci asi 30%, ale docela dost tezkych prubehu). Aktualne ockuji uz 40+
@30bar mame strach rozvolnit,no myslim,ze pokud
By byla pravdiva videa z jara o vyskove nemoci a ze ventilator neni vhodna lecba,tak ti lide v te nemocnici jdou na jistou smrt,skoda,ze se tlaci jen jeden nazor a nezkouseji i neco jineho...
@marketka_m myslim, ze “bavit se konspiracemi”, jako jsme to delali v sestnacti na stredni, je trochu...dost ....nemuzu najit vhodne slovo, aby se nejteri neurazili...netaktni? detinske? rekneme. Jde o zivoty s krute umirani v osameni, o ventilatorech se nezertuje 😡
@marge_s ja nezertuji o ventilatorech..jenom.polemizuji ze co kdyz vede cesta opravdu jinudy.nejsou o tom veden jednotky diskusi ale desitky
@marketka_m jj, nechte se s marci zamestnat na ARO, abyste jim vysvetlily, ze to delaji blbe. (To uz tu taky bylo). Muzete zkusit treba autosugesci nebo psi sadlo
@marge_s a tvuj smysl pri humor diky..pokud si myslis ze ted zertuji..no tvle..mas nudny zivot..
jde videt jak nechces ani chvili se zamyslet a hned nas posilas na aro...
situaci na ventilatoru nezlehcuji..horsi je to umiraji o samote..hruza..jenom se zamyslim..jak po dvou letech se prijde treba na to ze tudy cesta nevedla..jo ospravedlnime to z duvodu ze jsme nevedeli.ale to neni pravda.od ledna 2020 byly videa kde lekari mluvili o spatnem postupu leceni.
@marge_s no nic..zase krok vedle..byla jsem odpalena jednou myslenkou..coby kdyby...pif paf..zastrelena...
jinak cekam ze damy co me porad posilaji do nemocnice nebo na aro pujdou prikladem a udelaji reportaz,clanek atd...at smeknu ..
@marketka_m nerikej mi ty vole
Rychle se ucis, jen co je pravda
Ano, pul vecera stravim “zamyslenim” se nad tim, ze byste jim to ukazaly. Tak urciteee
@marge_s ja nikomu nechci nic ukazovat..ale stejne jak se zamyslis ty nad tim co dneskaa udelas..ja se zamyslim nad tim co kdyby to vse bylo spatne..nerikam ze to tak je..ale hned se do mne navazis..a utocis..koncim dobrou
@marketka_m ok, mam pro tebe alternativu. Vykasli se na ARO. Volej taky rovnou ministerstvo, dej podnet. Jestli jsi presvedcena, ze je sance to zlepsit, je tvoji obcanskou povinnosti se o to pokusit! A posli jim odkazy na ta videa, at to prubnou!
@marge_s ou...i dalsi uzivatelka ti vadi ...a to proto ze vola na ministerstvo????🙂 skoda ze jsi ji to nenapsala primo;) ;) ouuuu
skoda ze nechces pochopit diskusi..co by kdyby..ale hned osocujes ze mam navod..ja ho nemam..a vlastne asi mas spatny den..neresim..ja mela skvely dej.priroda snih..super
@marketka_m vubec ne, byla mi inspiraci. Nevim, jak jsi na to zase prisla 🙈
Btw, i ja psala podnet a povedlo se, proc ne ty.
@marge_s a kvuli cemu jsi psala?
ja nemam podnet zachranujte jinak..nepochopila jsi to..nejsem lekaaar abych to mohla..ja jenom psapa ze co kdby to byla pravda.prekrucujes a proto se dal nebudu bavit..vrat se o par chvil zpatky a procti diskusi znova..timto vypinam.pa
@marge_s bud v klidu na aro nekvalifikovane neberou,takze takova vsuvka od tebe co je dost mimo,asi ucelny ster pro @marketka_m hele divej, mne se treba zase nelibi usurpatorstvi Prahy,tak ma od pocatku nejvic vakcin a ted neni na druhou davku,tak vyzunkneme kraje,to uz fakt neni normalni tohle to,my snad jinde nemame zajemce o ockovani ci seniory? https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/praha...
No moderna asi neni tak kvalitni...ale uz mi to prijde usmevne,nemelo by to jit hlavne tam kde se objevila nova britska mutace,to by davalo smysl,ne ze si oraha rozockuje prvni davku na druhou uz nema zdroje...to ti hlava nebere...
Jinak ti musim rict,ze jsi zase neprijemna,ty opravdu mas problem sama se sebou a z toho prameni odmitnani jineho nazoru,vse je hoax a konspirace a kdyz to neni na seznamu konpiratoru,tak to bude baragtelulizovat ve stejnem duchu
@marge_s holka ja psala podnet na ministerstvo i ohledne ockovaci strategie v zari,aby i ucitele patrili do prioritni ockovaci skupiny,aby furt nezavirali skoly,tak mi rekni jak se na to mohli zapomenout,ze to resil Plaga teprve pred mesicem.Meli to tam od verejnosti,ale bylo jim to u pr...od te doby je jasne,ze o pomoc verejnksti nikdo nestoji,nejen vlada ale zrejme ani nemocnice,vsechny posilaji domu...takze asi je vsechno cajk...cos udelala ty?
@marketka_m no, asi nepochopila. Tak kdyz to tak vehementne zpochybnujes, tak k tomu asi musis mit duvod? A mne to proste prijde desne blby, s odpustenim, zpochybnovat praci lekaru kor v tak obtizne situaci. Vzdyt jsi to doslova psala “ a co kdyz ventilcr nefunguje?co kdyz ty videa z jara 2020 jsou pravdiva ze sr covid spatne leci? a tim padem mame plne nemocnice.” (Trocha konspirace, hahaha....)
Ale prosim, kdyz ti to vyhovuje 🤷🏾♂️ a neprijde ti to hloupy...
(P.S. Nic atraktivniho pro vas, tykalo se to doladeni organizace prezencni vyuky )
@marcicek84 aaa nase oblibene o voze a koze. vsak ja nerikam pracovat, ale skolenicko byste jim dat mohly, ne? 😉
Nebo jim vysvetlit, ze se maji zamyslet, treba to nekdo udela a pokusne ty osklive ventilatory vyhodi z okna.
Ne, vazne, jak muze nekdo neco takoveho zpochybnovat me dost prekvapuje. A tak ...clovek neprestava nakonec cely zivot zasnout. Uz mi to tu vytuhlo, konec prestavky. Jdu neco delat. Zasnuti bylo habadej.
@marge_s ok,tys psala veci k praci,ja psala docela podstatny postreh mimo svuj obor,ale tim jsem pochopila tu zasterku statu,oni maji sve noty podle kterych jedou,my je nezajimame...takze klidne se na tom aru objevim,vim,ze me poslou domu...
A co se tyce postupu,nekdy jsou jasne veci i lecba nejake nemoci dlouho skryty,protoze se vsichni drzi nejakeho postupu a nic jineho nezkouseji,tomu se rika profesni slepota,proto ta uvaha zas tak nimo to neni...uz se hod do klidu a prestan prudit,mas svou skupinku,tak tu vubec nemusis pusobit,pokud te to obtezuje...
@marcicek84 mne to neobtezuje, jen mam pocit, ze nektere veci je dobre si dovysvetlit.
Hele a nemyslis si, ze kdokoliv jim napise, tak se mu ta vec splni 😀 ministerstvo neni kouzelne sluchatko 😀
Ale jde o to, ze pokud se ozve tech lidi vic, tak je treba sance i neco zmenit. Aspon to zkusit. To si nemuzes brat osobne, ze prdi na lid, kdyz ti hnedle nevyhoveli 😉

@30bar PROČ? to je jednoduché, nízký zájem o očkování...