Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marcicek84 to je rozumné... Ale to jsem psala už v té předchozí diskuzi
V Polsku to berou aspoň vážně s tou karanténou:
Pokutou 5000 zlotých (asi 30 tisíc korun) potrestala polská policie ženu, která porušila karanténu po návratu z ciziny tím, že si šla nakoupit. Pokutou ale potíže pro 59letou ženu ještě nekončí. Ohrožení dalších osob nákazou totiž může prokuratura vyhodnotit jako trestný čin, za který hrozí až roční vězení.
Je to spravne. Kvuli jednomu pitomci,muze zemrit nekolik lidi. Poruseni karanteny fakt neni frajerina. Deje se to bohuzel i u nas.
Jinak u nas je prvni nakazeny ve vedlejsim meste..od nasi vsi asi 7 km. Uz se to blizi. Ach jo.
Ten 36 letej australan naproti tomu podle všeho oslabenej nebyl a zemřel velmi rychle od nástupu prvních příznaků, které byly podle lékařů "netypicke".
Ve článku se píše ze příčinou smrti covid zřejmě nebyl, dneska na tiskovce potvrdili ze to zřejmě covid byl. Mazec.
@odula to je šílené, snad takových nebude víc
Na nas ve meste prvni nakazeni
https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/c...
To se jim povedlo
@marcicek84 jsou nové zprávy na netu ohl.te 27ti leté maminky, že příčina smrti byla sepse
Dik za update
o té sepsi to je jen v Blesku, bohužel i COVID způsobuje rozklad jednoho či více orgánů, momentálně příčinou smrti 27 leté maminky je COVID a údajné zhoršení nemoci připisují sepsi po porodu, ale měla by ji ta rodička, nemít COVID? To nikdo nepíše.
@marcicek84 ja to viděla na více portálech, prvně tam bylo info, že je 6.,co zemřela na Covid, pak některé portály úplně informací daly pryč a některé info doplnily. S tím, že někteří to dávají do souvislosti, tak jako Ty. Asi to bylo důsledkem Covidu
no každopádně at tak či tak, raději ted netěhotnět
Polský článek
https://radio.lublin.pl/2020/03/koronawirus-w-p...
O te Polce jsem taky cetla a Blesk to nebyl, psali, ze Covid nebyl prvotni pricinou, ze to byla sepse, kterou Covid zhorsil...
https://pulsmedycyny.pl/koronawirus-kolejny-zgo...
Takže tato žena měla velice těžký průběh COVIDu, byla intubovana, pak zjistili sepsi a na následky sepse zemřela. Ačkoli průběh COVIDu byl velice těžký, oficiální příčina smrti je právě ta sepse (kvůli císařskému řezu)a tím pádem to nepočítají do statistických údajů ohledně smrti kvůli Covidu
Tohle se mi líbí:
Strážníci děčínské městské policie udělili dvě pokuty lidem, kteří nerespektovali nařízení Vlády České republiky.
Pokuty strážníci udělili za to, že dva lidé neuposlechli jejich výzvy k zakrytí obličeje. Dotyční se totiž na veřejnosti pohybovali bez povinného zakrytí dýchacích cest. V obou případech byla udělena nejvyšší možná pokuta, a to deset tisíc korun.
S tou polskou maminkou, škoda, že nelze říct, jestli by umřela, kdyby nebyla nakažená 🤔 Každopádně doufám, že si novopečená babička lyzovačku užila 👹
@mourovatakocka to je strašně zlý v takhle vinit tu její matku. A psát o ni "blbka debilni". V takovýhle situaci. A ještě když pred dvěma týdny pořádně ještě ani nikdo nevěděl co se děje. Hlavně že teď jsou všichni chytrý jak rádia. Pro nikoho to není taková tragédie jako pro ní. Pro tebe určitě ne. Tak už zavři.... notebook. Kousni se radši do prstů prosím tě.
@mourovatakocka myslím, že kdyby věděla, co se může stát, nikdy by nejela. Ona teď musí prožívat Peklo na zemi. Mohla tam jet i v době, jak se o tom ještě nevědělo. Každopádně ona si to bude určitě neskutečně vyčítat. Tady bych asi napsala, kdo je bez viny, nechť hodí kamenem.
@odula taky me napadlo, ze mohla mit rodicka virus v sobe klidne 14 dnu i vic. A babicka kdyby vedela urcite by neohrozila dceru, jeste tehotnou.
Me spis stvou ti, co si v breznu vyrazili pekne na dovcu ala “prece to nenecham propadnout” a ted se divi, ze je problem dostat se zpet 😩
no jak to tak čtu není to úplně jasné, ale ten COVID bych řekla, že má na té smrtí lví podíl
@odula Ano, máš pravdu. Oni to lidi nevěděli, že existuje nějaká nemoc, že se šíří v Itálii. Ale zcela jistě se tím bude utěšovat, že nepřišla o peníze za zaplacený zájezd.
@odula možná by bylo fajn, kdybys tady lidi přestala vychovávat, vždyť to tak je, že ji to dovezla mamka, o situaci v Itálii se opravdu vědělo, já vím, že ve Švédsku je všechno nekorektní, ale v ČR snad jsme ještě svobodná země, která si může dovolit názor i bez obalu.
@kejt29 Jj, ti cestovatelé, kteří vyrazili před dvěma týdny a teď brečí v rádiu, jak se nemůžou dostat domů, ti mě fakt baví. Ale jen do chvíle, než mi dojde, kdo jejich převozy do Čech bude platit.
@mourovatakocka meli by si to zaplatit ti lidi,proste se poskladat na to letadlo,ten mejdan bude mega drahy...
@marcicek84 jasně že má lví podíl, hlavně v tom, že Covid schoval hlavní příznak problémů po CS, a to horečku, nebýt toho, přijdou na to dřív a zachrání ji možná... Navíc její organismus byl hrozně oslabený díky COVIDu. Těžko říci, jak by zvládla Covid, když už teď byla na plicní ventilaci.
@marcicek84 může. A přesně proto si můžu napsat co chci, když je to v rámci slušnosti ze? Tak přestaň vychovávat ty mě.
@odula takze vidis,samotne ti to vadi,ale druhym to delas neustale,takze takovy feedback k zamysleni,to tady od tebe totiz nectu prvne...
@marcicek84 ja se nad tim zamýšlet nebudu, sorry. Naucila jsem se totiž nebrat si výtky/poučování lidí, ke kterým bych si nešla pro radu. Dobrej systém. Napsala jsem co jsem chtěla, trvam si na tom - psát tady o pozustale matce takové slinty jako psala mourovatakocka mi přišlo prostě pres čáru. A když se mi něco bude zdát přes čáru tak se prostě ozvu i když tobě se to nelibi (nebude líbit). Howg.

@mourovatakocka je to šílené... Nepřekvapuje mě to, žena po porodu a během kojení je šílené oslabená a už je to tu 😢