icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
24. únor 2021

@gramar možná dřív, já nevím, asi to chtějí nechat rozlézt úplně všude...pokud uvažují o zavření čehokoli, nebo omezení se vzdalování mezi okresy, či kraji nebo nevím co, tak ať to teda udělají hned, ne až na Velikonoce, na Velikonoce by se právě mohlo rozvolnit, mohli bychom se vidět s rodinou třeba...Já tomu fakt už nerozumím...

ilonne
24. únor 2021

@marcicek84 Já hlavně nechápu proč až na Velikonoce....

marcicek84
24. únor 2021

@ilonne já taky ne, ale to si vymyslel Středula s odboráři, že jsou kratší týdny, že tam jsou svátky, tak že to nebudou asi takové ztráty, ale může se čekat ten měsíc? Tak buď na tom špatně jsme, nebo nejsme a pokud nejsme a můžeme čekat měsíc i dýl, tak nás teď zbytečně straší a pokud jsme, tak nemůžeme čekat do Velikonoc, obojí tvrzení, že jsme na tom špatně, ale že můžeme počkat do Velikonoc se prostě z logiky věci nepotkává...

ilonne
24. únor 2021

@marcicek84 To spíš chtějí delší dovolenou, ne?

marcicek84
24. únor 2021

@ilonne nevím...

marcicek84
24. únor 2021

a my budeme nahánět na testy děti https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/ucite...

hojda
24. únor 2021

Uz si myslin, ze chteji abychom ten kolaps zazili, aby to pak meli lehci.

hojda
24. únor 2021

@ilonne vypnuti stroju a preruseni vyroby je v nekterych odvetvych drahe, proto to chteji spojit se svatky, ale je to mic na dlouho, napada me sjednotit jarni prazdniny, kdo jeste nemel, ale tase
Ty terminy uz maji lide naplanovane

marcicek84
24. únor 2021

Tak od kdy chtějí ty opatření dělat, od března? Ale zatím nic konkrétního neřekl, tvrdý LD, ale jestli budou zavírat i firmy, fakt jsem zvědavá s čím zase přijdou...

hojda
24. únor 2021

Tak jsem na ten lockdown zvědavá, už se o tom mluví čím dál víc, mluví i o zavření školek a těch 1. a 2. tříd. Možná včera Babiše sprdla Angela, když si s ním volala, že se začíná něco dít....

marcicek84
24. únor 2021

zatím není nic jisté... podle Plagy tuto variantu zmínil ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO).
"Dlouhodobě upozorňuji na to, že školy nesou náklady brzdění epidemie víc, než je nutné. Budu rád, když konečně i další členové vlády pochopí, že školy se mají zavírat jako poslední. Není možné nezavést povinné testování a nošení ochranných pomůcek ve firmách a omezovat zase a znovu pouze školy," sdělil ČTK Plaga.
V tom má bobek tak trochu pravdu, ale je tak slabý, že ho stejně převálcují, když budou chtít, ale je otázkou jaké je veřejné mínění...

marge_s
24. únor 2021

@hojda to me taky napadlo, ze by nemci meli dat nejaky podminky typu “pomuzeme vam, ale konec mejdanu”

hojda
24. únor 2021

@marcicek84 Navrhují, aby se tentokrát omezil průmysl, protože ten jediný jede celý rok, ale zase na druhou stranu, jestli omezovat, to co zemi nejvíc vydělává...

marcicek84
24. únor 2021

@hojda záleží co znamená "omezit" opatření - testování by tam měli zavést...

hojda
24. únor 2021

@marcicek84 prerusit vyrobu.

marcicek84
24. únor 2021

@hojda to chci vidět, že to projde....

marge_s
24. únor 2021

@marcicek84 tak vzhledem k tomu, ze to je epidemiologicky jeden z nejvetsich problemu, tak by to meli udelat. A 100% kompenzovat. Ziskat cas, pripravit plosne firemni testovani. Ale AB to nechce, takze 🤷🏾‍♂️

hojda
24. únor 2021

Rozhovor se Smejkalem na ct24, mluvi dobre, ceka nas adi zavreni skolek, skoly mozna, podniky testovat hrazeno statem, HO, cesty jen za praci, od vikendu nebo od pondeli, zatim nevi. Mluvi i o vynucovani dodrzovanu, pokutach...

marge_s
24. únor 2021

@hojda ale...ze by neco vedel? 🤔 tststs

marcicek84
24. únor 2021

@hojda az to vyhlasi tak se uvidi,zatim dohady,kazdy tlaci na neco jineho...

hojda
24. únor 2021

@marge_s rekl, ze by to nazval final lockdown, pak pry uz budeme vic ockovat

marcicek84
24. únor 2021

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/co-je-ve-h... jsou evidentne ve hre skoly 1. a 2. rocniky...

Podle zdroje Novinek obeznámeného s jednáními vláda uvažuje o úplném uzavření škol i pro první a druhé ročníky, omezení ubytování i pohybu kolem bydliště do 20 kilometrů.

hojda
24. únor 2021

Fotka Klause ze vcera z nemocnice, rouska pod nosem a odebiraji mu krev... proc? To se bezne dela u covid pacientu? U nej bych doporucila ten analni test a bez diskuze.

marge_s
24. únor 2021

@hojda zamestnal je na pul hodiny, uz zase se mi chce....

hojda
24. únor 2021

@marge_s tak je to fotka z dneska! Co otravuje v nemocnici! At si vezme paralen a nazdar.

hojda
24. únor 2021

@marcicek84 u tech skol rikal mozna, asi chteji ukazat, ze se stava skolstvi prioritoz, tak to mozna nechaji.

marcicek84
24. únor 2021

@hojda se divim,ze te bavi patrat po tom co dela nakazeny Klaus,pokud skonci v nemocnici,tak o tom budou velke titulky,to neprehlidnes 🙈

marcicek84
24. únor 2021

@hojda skolstvi prioritou?to spis nechaji skolky kvuli prumyslu a zdravotnictvi, aby nechybeli lidi

hojda
24. únor 2021

@marcicek84 ja nepatram, sdili to lidi na fcb a jsou dost nastvani.

hojda
24. únor 2021

@marcicek84 prvnaka taky doma samotneho nenechas a skolkar skolu nezameska, takze by meli mit prednost skolaci.

Strana