Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@ilonne takže se necháš nakonec očkovat?
@marcicek84 Přestaň to zase házet na učitele a uvědom si, že ten vir se prostě ve školách šíří. Je to fakt s kterým nic neuděláš. Jeden z článků.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-...
@marge_s já už fakt nevím co si o tom mám myslet, škoda jen, že si neuvaříme u vakcínu sami, že, když jsme šili roušky, no kdybychom našili těch 12-16 vrstev, tak z toho máme respirátor :D
@marcicek84 Ano, nechám. Už jsem ti v minulosti psala, že to budu konzultovat se svojí doktorkou. Já se řídím zdravým rozumem a názory odborníků. Ne kdejakou blbostí, co se vyskytne na internetu....
@ilonne nemám tu zkušenost, pokud se šíří, tak od učitelů k dětem, tedy proto to očkování učitelů, článek jsem vkládala...takže hysterie učitelů ohledně dětí není opodstatněná...
@marcicek84 Jistě, podle jednoho, bůh ví, jak starého výzkumu a ani ne z ČR. Současné zkušenosti našich škol a školek ovšem potvrzují opak. Jediný, kdo tu dlouhodobě hysterčí, jsi ty sama.
@ilonne je to super, ale zjevne to bude skola od skoly, misto od mista. Asi nic jako jednotny plan neexistuje. Manzel teda od pulnoci bude sedet u PC a snazi se zaregistrovat.
Mne teda taktne vynechali, protoze jsem na RD. Takze smolec. A to jsem chtela od zari nastoupit.
Jsem teda oprskla a zvedava, ale ktery jste kraj? (klidne SZ)
@ilonne ja nevím, nehroutím se z toho, že není vakcína, ani nepřešlapuju na místě, ani nepotřebuju být první na řadě a ráda ji přenechám potřebnějším, naopak jsem svědkem hysterčení, že se neočkuje...ono totiž, když už tady dorazila JAR mutace, tak očkování astra zenecou s tou 10 procentní účinností je úplně super a když to odmítli staří, tak to nabídli učitelům, nevím no, přijde mi to zvláštní...velká očkovací studie pro ČR je v běhu a já zdraví všechny účastníky...
@marcicek84 já netvrdím že to tu bude teď fungovat, právě z toho důvodu jak to tu je v tuto chvíli... Ale chápu jak to uchopilo Rakousko a není to špatný model (ale měl být už na podzim, nejpozději...)
@ilonne tak to máš půl úspěchu, tak držím palce ať to vše dobře dopadne 😉
@marcicek84 tak tobe nic neni dobre. To vime. :D moc vakciny, malo vakciny, vsechno blbe.
Tady s nikdo nehrouti, ale fascinujici je ta nekoncepcnost. Jeste pred dvema mesici existovala tabulka, kdo, kdy v jakem poradi a za jakych podminek. Je to fuc. Ted se to vyhlasuje halabala.
S tou mutaci to je skoro jedno. Driv nez na podzim tu nic na preockovani proti JAR mutaci nebude, takze je potreba delat aspon to, co muzem. Porad jsou to jednotky pripadu, prvazuji jine formy. Prave proto musime byt rychli. Meli by vic sekvenovat a zabranit JAR mutaci se sirit. Aspon tam poradne trasovat. Stejne budou delat prd :/
@marge_s tak jako taky mi přijde divné, že je všechno chaotické, jako k tomu nemám slov, ale tak nějak když mi o ten píchanec nešlo, tak mě to nechává v klidu. Jo, že by měli začít trasovat a něco dělat, tak to víme, že hygieny zabalily už na podzim, sekvenovat? neblázni, na to tady .... bílý tesák... co se týče vakcín, tak zde mi není dobré nic a ani nebude, protože nemám o tuto ochranu zájem a mám to svůj vlastní názor, poukazuju na to, že to co se odmítlo v JAR a neúčinkovalo na mutaci se teď dává učitelům a hlavně, ž že tady tu mutaci už též máme...já jsem pro, ať se jim vakcína dá, pokud jsou zájemci, ale jestli to bude mít tak malou účinnost, bude to mít smysl? spíš to měli nechat nerizikových mladým zájemcům, i kdyby to mělo malou účinnost, tak tam by to asi vadilo nejméně, ne? mně přijde, že oni ani nemají promyšlené jaký druh vakcín komu a proč a to je ta zásadní chyba...takto budou ty prioritní skupiny muset přeočkovávat stále dokola, no asi to je cíl...
@gramar Rakousko to nějak uchopilo, ale neměli to tam o tolik horší než u nás, co tady máme ten půl rok a sundali to po 6 týdnech, co se tady zkouší po půl roce? tady jim toho už moc neklapne, měsíc to asi lidi ještě vydrží, ale pak mám obavy, že jim to přestane fungovat už úplně ... přijde jaro a budou mít po ptákách
@marge_s hele ty pořádně panikaříš, jsi doma, máš na vakcínu opravdu čas, klidně můžeš počkat do léta, co by ne...
@marcicek84 to neni panika, ale nasrani. Co mi bude platna vakcina v lete, kdyz k plne funkcnosti potrebujes tak ty tri mesice. To za prve. A za druhe: oni to nestihnou ani do leta. Ja tomu proste neverim. Za treti: potrebuju vedet, jestli muzu v pohode v zari nastoupit- nemuzu rict rediteli: sorry jako, az me naockuji, reknu ti to v cervenci. Za ctvrte: bylo to naivni, ale blbec jsem si domluvila konzultaci u imunologa, jestli muzu byt ockovana uz na leden, abych se hned v unoru mohla registrovat. Veskera vystreni a cela konzultace uz za pul roku vubec nemusi byt aktualni. Ja, narozdil od vlady, potrebuju mit nejaky plan. Pokud by se drzeli toho, co v planu bylo: puvodni tempo, strategie a postup, tak mam vyreseno. A nejsem jedina na celem svete. Vsichni potrebujeme nejakou koncepci, predvidatelnost. Je jedno, jestli ucitel, restaurater, vlekar, statni zamestnanec...
P.S. Pokud mozno se laskave zdrz odbocek k me osobe, ze nenastoupim bez ockovani. Nenastoupim. Muzu delat milion jinych veci. Do toho nikomu nic neni. Slo mi o priklad toho, jak je to vsechno nesmyslne chaoticke a jake to ma pak dusledky, pro mnohe i mnohem vetsi.
@marge_s no nasrání ti ale taky evidentně nepomůže. Ale logicky ve chvíli, kdy chceš vakcínu a je ji nedostatek, tak prostě budeš muset počkat, v létě má být vakcíny dost, účinnost vakcíny je 14 dní po 2. dávce, tedy po 6 týdnech od první. A nevím kdy se na koho dostane a jsem ráda, že na to nečekám. Můžeš dělat co chceš, samozřejmě, to je tvoje věc, ale zatím máš ještě čas, můžeš zkusit přes praktika, třeba tě naočkují...
@marcicek84 Jinak ne, vůbec nehysterčíš. Hele a co budeš dělat, když se toto očkování zařadí mezi povinné i pro děti? Učitelům ho téměř přikazuješ, takže předpokládám, že necháš naočkovat i dceru, aby mohla i nadále do kolektivu děti. Poslední výzkumy totiž ukazují, že ten virus se šíří více mezi dětmi 6-10 let....
@marcicek84 tak ty jsi zase nasrana kvuli jinym vecem. Ze nam to nepomuze, to je fakt :D ale to je asi tak jedine, co s tim muzeme delat
@ilonne psala jsem vždy o učitelích, kteří mají zájem, ti, kteří se bojí, určitě to nebudou všichni...u dětí to hned tak povinné nebude, protože nemají hotové studie, to je fakt. Pořád se potřebuješ ujišťovat v tom, že jsi hned na ráně, oficiální studie jsou stále takové, že u děti do 10 let se to nešíří...a nevěřím tomu, že by neočkované dítě nepustili do kolektivu, lidi by je sežrali, když je povinná školní docházka, oni jen nedávají dětem možnost školek, ale ve školách už neočkované děti normálně jsou i předškoláci ve školkách, takže ještě nějaké sci-fi?
@marcicek84 never tomu, ze se to nesiri, selskym rozumem siri. A hlavne: v nasi populaci je tak ohromna virova naloz, ze data ze statu po rozvolneni tvrdeho lockdownu, kde meli treba petinove prirustky, nejsou v nasi situaci vubec vypovidajici.
@marcicek84 šíří se to mezi dětma, nevím jak jsi přišla na to, že ne. Většina našich známých, kteří měli koronu, tak jim to přitáhly domů děti. Synovec teď taky má, chytnul to od spolužačky v lavici, už to má i jeho mamka, zbytek rodiny teprve bude testovanej. Nase školka taky zavřená, deti se nakazily mezi sebou. Takže deti to šíří, mezi sebou i na dospělé, pokud si myslíš, že ne, tak žiješ ve sladké iluzi.
@marulu tak v lavici od spolužáka, ale jde o to, že se to mezi dětmi nešíří tak masivně, jako mezi dospělými, to šíření je minimální, je to nějaké procento 0,04 (nevím přesně)...taky se hned nezavírá celá třída...ohledně mutací nic akutálního vydáno nebylo...já bych to zatím nedramatizovala...u nás ve školce to bylo v říjnu (14 dní nejela školka) a od té doby nic
@marge_s tak někteří se prostě budou bát pořád, jenže s tím virem se stejně budeme muset naučit žít, víš, že těch nemocí je ohodně více? Já se asi více bojím toho, co přijde po koroně...to se budeme mít teprve špatně...
@marcicek84 ja hlavne nechapu, proc se ted maji ockovat ucitele, kdyz skoly se otevrou nejdrive az v zari. Jeste nejsou naockovani ani zdravotnici, kteri cekaji od ledna v poradnicich.
@marcicek84 mas popletene emoce.
@marge_s možná spíše ty...
@alcar tak víš jak, dle mého názoru nemají nic připravené a je to takové celé divoké...

@ilonne to je skvele 🙂 gratuluji.
A to asi jedete nejak mimo system 🙂 ne?