icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
25. únor 2021

@hojda takze ti to prelozim,bude-li chtit nekdo neco pichnout mym detem,nejdriv me bude muset zabit,aby tak mohl ucinit...ale ja chapu,ze prekrouceniny je posledni dobou tvoje parketa...

marketka_m
25. únor 2021

@marcicek84 mě to příjde celé jako, hele zájem je malý o vakcinaci, musíme zajistit více lidí, tak pojdme to pichnout dětem.

marcicek84
25. únor 2021

@marulu tak jak vidis vyhlasuji se veci,ktere v mezich zakona zjevne nejsou,kdyby byly,zadny pravnik by je nemel jak napadnout.Eticky je na hrane nebo az za hranou to,ze si tady nekdo dovoli napsat,ze je v poradku,kdyz se chova vlada protiustavne.Lide se chovaji tak,jak jim stat dovoli,opet pokud byly vymahany pokuty,tak si to nekteri z tech lidi rozmysli,ani v Rakousku uz neslo udrzet lockdown dele nez sest tydnu protoze nebyl ucinny,my tu jsme pozavirani na urovni Rakouska pul roku,tak co kdo tady ceka jake zazraky po pul roce,kdyz opakuji,ze v Rakousku se to minulo ucinkem uz za mesic a pul 🤔 trochu sebereflexe by to chtelo.

marcicek84
25. únor 2021

@marketka_m asi tka nejak,ale budou rodony,ktere jim to daji,jestli to bud ejejich svobodna volba a nebudou omezovat ty ostatni,tak je to proad jeste ta lepsi pisen,ale kdyz vidis,co se deje v zemich,kde se zacalo ockovat,ze se na ty co nechteji zacina delat natlak,tak si uplne nejsem jista,ze se odklanime od tech nejhnusnejsich hoaxu,ty se naopak plni tak,ze bych rekla,ze to zadne hoaxy nebyly ani nejsou

marulu
25. únor 2021

@marcicek84 trochu sebereflexe, jako já? Já opatření dodrzuju. Já sice argumenty právníku částečně chápu, z druhý strany některé kauzy jsou opravdu jako výsměch zdravotníkům, kteří jsou u těch Covid pacientu.

marulu
25. únor 2021

@marketka_m myslíš, že je zájem o vakcinaci malý? Celý svět se pere o každou dávku, takže v tom bych vážně problém neviděla. Zatím je opravdu kam dávat.

marketka_m
25. únor 2021

@marcicek84
@marulu já teda nevím... ale začínám si stále více myslet, že zase to jsou nějaká "čísla" která někdo vypouští, protože kolem mě většina říká ne. nemluvě o kamarádce, která řekla že už také nebude se vakcinovat, že na jejich oddělení se vakcinovali JENOM DV2 SETSTRICKY... divné ne... u mámy v práci (mateřská škola) také většina ne... na první otázku, mají do pondělá konečnou říct (možná změní názor).. uvidíme jak to bude... a jinak nevěřím o bitvu o vakcínu... bude to zase jenom politika

hojda
25. únor 2021

@marketka_m Dle průzkumů říkalo jasné ne očkování v prosinci 45% a únoru 32%.

marketka_m
25. únor 2021

@hojda hmmmmmmmmmmmm, uvidíme

marcicek84
25. únor 2021

@marketka_m v mem okoli tez prevazuje ne co se vakcinace tyce
@hojda pruzkumy nejsou realita,takze uvidime...
@marulu ano sebereflexe ve smyslu tech pravnich predpisu,pokud to vlada neni schopna vyhlasovat dle platneho prava,tak se nemuzeme divit probihajicim bojuvkam,vis co je protiustavni NS?Vsichni museli mit zavrino v rozporu se zakonem a mnozi se z toho obesili nebo prisli o vsechno...tohle neni jen o zdravotnicich,to je o stavu naroda jako celku,tady nejde pohrbit jednu slupinu na ukor druhe...

marketka_m
25. únor 2021

tiskovka o ničem, jdu spát, dobrou všem koronavirus zdar.

hojda
25. únor 2021

@marketka_m Prodloužili karanténu zase na 14 dní, ale jinak nechtějí nic říct.

marge_s
25. únor 2021

“ Rohlík.cz pomůže s rozvozem vakcín proti koronaviru”...a takhle my si tady zijem (rohliku klobouk dolu)

hojda
25. únor 2021

@marge_s Měli to dát na starost Vietnamcům, to by bylo hned a ještě v akci

jelenice_zavodnice
25. únor 2021

@marge_s Přibalí to k mražené zelenině nebo nanukům? 🙂

hojda
25. únor 2021

@jelenice_zavodnice Tak si objednáme😂

jelenice_zavodnice
25. únor 2021

@hojda Tchýni dnes došla zásilka od Rohlík, zavolám, jestli tam nemá něco navíc a nezatajila něco 🙂

hojda
25. únor 2021

@jelenice_zavodnice občas dávají dárek🙂

jelenice_zavodnice
25. únor 2021

@hojda Slevu na příští nákup? 🙂

hojda
25. únor 2021

@jelenice_zavodnice Možná by mohli vzkřísit family frost, ne? Vezeme vám vakcíny....

jelenice_zavodnice
25. únor 2021

@hojda Jedině s obrněným transportem. Jedni by je chtěli vyloupit, druzí zničit. .-)

marcicek84
26. únor 2021

@marketka_m co se vlastne vyresilo?Pochopila jsem,ze nejdriv nudou resit NS a pak pripadne zavreni skol a skolek na 3 tydny,pak nejake testovani ve firmach,ktere uz ted nekteri lide odmitaji a nemaji to plosne jak naridit,ale zkouseji to,to zase bude fiasko,lidi k tomu budou mit odpor,nez kdyby to bylo dobrovolne a hygiena to pak naridila ve firmach,kde odhali nejake ohnisko,porad se jde nejakym divnym smerem...Takze skoly se zase obetuji,hmmm,je to maso ...Jo a jeste to mozne omezeni pohybu mezi okresy?Tak to jsem na to zvedava....

marcicek84
26. únor 2021

No a timto vymluvy ucitelu skonci,snad se budou deti moct normalne vzdelavat ... https://zpravy.aktualne.cz/domaci/msmt-poslalo-...

gramar
26. únor 2021

@marcicek84 u toho Rakouska to smysl mělo, díky tomu uzavření se dostali na únosnou mez a teď rozvolňuje protože vědí, že déle to lidi nedají a než všechny nasrat, tak je lepší motivovat a zjevně jim to relativně funguje... Myslím že kdybychom tady šli také touto metodou, byli bychom jinde, ale u nás se vše dělá nějak opačně... 🤷 Ten jejich pokus, na tři týdny zavřít, je právě pokus dostat se tam kde je Rakousko, ovšem je otázka zda to ještě půjde když to tu nechali takto rozjet... 🤦

marge_s
26. únor 2021
marge_s
26. únor 2021

@marcicek84 nevwris, ze ty ucitele dokazou v nejake inteligentni dobe naockovat, ze ne? Zatim dostavaji jen kod, na ktery se mohou registrovat, nedostanou ani termin, nic. A predstav si, ze apeluji na reditele, aby sami vybrali jen ty rizikove (ze dalsi pujdou za 2-3 tydny-hahaha, mezitim se to 100x zmeni). Nebozi reditele, podle ceho se asi tak maji rozhodovat 🤷🏾‍♂️ Je to des.

marcicek84
26. únor 2021

@gramar no já nevím, abych pravdu řekla, tady se zkouší co se dá, ale tím, že to tu je takové půl roku, tak už to nikoho nezajímá, lidé se brání všemu, ve firmách jestli se bude testovat, dobrovolně může, povinně, bude záležet na legislativě, na základě které by se to mohlo chtít, plošně asi jen pokud bude NS, nevím, jsem na to zvědavá

@marge_s ne, tomu opravdu nevěřím,ale do září by už neočkovaní být mohli, to vybírání řediteli je dobrý fór, to by měl roztřídit systém, ne? proč ředitele?

marge_s
26. únor 2021

@marcicek84 hele, oni proste nedelaji nic. A deleguji rozhodovani na ostatni. Ja myslela, ze to bude tak, ze “od data xy se hlaste”, system overi, ze jste ve stavech ucitelu, dostanes termin a hotovo. Ne. Kazda skol dostane kod, kterym se do registrace hlasi a reditel rozhodne, kdo muze. Pak nakraci vyvoleni do skoly a dostanou potvrzeni o zamestnani.
Stejne tak nesmyslne chronici. Praktici si maji sami rozhodnout, koho naockuji ve skupine pod 70let. Jestli maji nekoho rizikoveho. Obrovsky prostor pro manipulaci i pro to, aby se na nekoho “zapomnelo”.

Jo a stat vakciny stiha distribuovat a ve skladech nic neni. To by me zajimalo, co to ten rohlik rozvazel 🤔

marge_s
26. únor 2021

“ Úkolem ředitele a vedení školy je určit v jakém pořadí budou jeho zaměstnanci naočkováni. Toto řazení je nutné kvůli omezeným dodávkám vakcín a s ohledem na potřebu naočkovat i další ohrožené skupiny obyvatel.”

Asi pro me bude snazsi si koupit letenku do Emiratu...

ilonne
26. únor 2021

@marge_s @gramar @marcicek84 My bychom měli být očkovaní v úterý. Údajně jsou u nás vakcíny pro všechny učitele. Kód jsme ještě nedostali. Ale termín už ano.

Strana