icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
2. bře 2021

@ilonne no a ted si vem,ze kazdy rodic toho bude olne zuby a vetsina z nich jsou neucitele.co se tyce prace doma,pri distancce je te prace na doma docela dost,tolik by toho pri prezencim vyucovani proste nebylo a pokud to rodic nestiha protoze ma i nejakou praci a terminy,tak bych zase byla opatrna,ze to je vina rodice. Nekteri rodice nevedi a sami se to musi ucit s ditetem.

@hojda a co se stalo s temi zrusenymi prostorami,vyparily se?Ne vzdy to je jen o vybudovani novych,nekdy staci restrukturalizace,horsi asi s uciteli,ale pokud budou absolventi,tak snad se to nejak da pokryt...

ilonne
2. bře 2021

@marcicek84 Víš co? To máš úplně jedno, jestli jsi učitel nebo nejsi. Jestli si myslíš, že mě moje dítě poslouchá a vzorně se učí, tak to jsi na velkém omylu. Btw, my máme také domácnost, o kterou se musíme starat. Jsme na tom úplně stejně jako další rodiče na HO. Také musíme stíhat práci, termíny i rodinu a domácnost. Navíc nemysli, my děláme i jiné věci než "jen učíme"....
Absolventi jsou hezká představa, ale ne všichni chtějí učit...

gramar
2. bře 2021

@ilonne Jo teď i druháka, ale protože díky "dis kde co" napodzim nastoupil do speciální školy, takže to není taková katastrofa protože se za jedno přestal šprajcovat při učení a za druhé toho není tolik a dá se to zvládnout. No a v neposlední řadě nemají online výuku, ale plní zadané úkoly, takže si to můžeme rozvrhnout dle svého a je to oproti předchozí zkušenosti luxusní. Musím říci že ty úkoly bych brala i pro toho čtvrťáka a např. jednou týdně jen online přezkoušení, aby bylo vidět že maká, protože to co mají oni v rámci těch čtyř hodin online výuky je trága a to i když odhlédnu od získaných antipatií k některým učitelům. Naučí se vesměs houby, protože se půl vyučování řeší ne/funkčnost a pak střídavě padající internet u všech, navíc se ty děti dost mizerně korigují po "telefonu". Jenže když bych ho tam nepřihlašovala, tak budou mít zase problém s tím že "neplní povinnou školní docházku" a jak jsem zjistila tak jsme evidentně všichni zakopaní na vlastních barikádách a kupředu ani krok 😖 A po tomto ho odpoledne jen těžko naženu do dalšího učení, nemluvě o tom že pak musím pracovat já a navečer už jsme tu globálně KO všichni 😂

marcicek84
2. bře 2021

@ilonne ale v klidu,Babis vymysli nejakou pracovni povinnost pro absolventy ,to je ted v mode 🤣🤣🤣

gramar
2. bře 2021

@marcicek84
@ilonne Bavila jsem se s několika známými co jsou učitelky a sami mají děti a globálně jsem se shodli že učit doma vlastní děti je peklo bez ohledu na to zda je člověk původem učitel, kopáč nebo samotný pán bůh. Je to na flašku ve všech případech, protože doma ty děti prostě mají mnoho jiných vzruchů a méně "strachu" z učitelů, či spolužáků, navíc obývák/dětský pokoj, či jídelní stůl prostě není a nikdy nebude uzpůsobený na klidné učení a můžeme se všichni postavit na hlavu 😎

ilonne
2. bře 2021

@gramar Já vím no, vy to s tím online nemáte úplně růžové. Držte se.
@marcicek84 Ten vymyslí leda tak kulový.

marcicek84
2. bře 2021

@ilonne praveze toho maji plne brejle vsichni...prazdniny nevidim nejak ruzove co se vyuky tyce...

gramar
2. bře 2021

@marcicek84 Boha jeho ten ať už nic nevymýšlí, nebo tu budeme mít vyhořelé učitele ještě dřív než vůbec budou mít praxi a to by pro budoucí generace byl mor, já měla takovou učitelku a potěš smetí... Jestli ten ovád bude něco vymýšlet, tak ať je to raději refreš školství a motivační prostředí pro učitele...

gramar
2. bře 2021

@ilonne No nemáme, ale zase na tom určitě nejsme nejhůř. Navíc stále doufám, že se to ještě uklepe, do loňska tam nebyl problém, tak snad se to zase zlepší 🙂

marcicek84
2. bře 2021

@gramar ale vzdyt vis,ze kvaka do vseho,bude kvakat a vymyslet vzdycky,on prece nikdy neodstupi,nikdy

marge_s
2. bře 2021

@marcicek84 nevis o co jde, nedockala, kdyz jsi tak zvedava.

gramar
2. bře 2021

@marcicek84 No já doufám že ho na podzim odstoupí lidé ve volbách... 😎

hojda
2. bře 2021

@marcicek84 s jakými zrušenými prostorami? To je možná v nějaký vesnicích, kde bylo málo dětí, ale ve městech máš všude dětí plno, takže se dostavují stále nové a nové prostory.

hojda
2. bře 2021

Co je to dneska za den???? Závodní jídelny ne, závodní jídelny ano. Třítýdenní karanténa ano, teď už ne. Forejt umřel, neumřel......

gramar
2. bře 2021

@hojda Asi mezinárodní den idiotismu a protikladů... 😂

marge_s
2. bře 2021

@hojda to nema chybu 🤭🤭🤭

hojda
2. bře 2021

@gramar
@marge_s Naše vláda asi slaví apríl celý rok....odklepli těch 370,- pro lidi v karanténě, tak čekám, že ráno se dozvíme, že lidi v karanténě musí státu doplatit 500,- za každé den.

hojda
2. bře 2021

@marge_s
@gramar Nebo zjistili, že je ve státě ještě pár lidí, kteří to stíhají sledovat, tak zrychlili tempo ve změnách🙂 a doufají, že jim do toho přestanou kecat...

gramar
2. bře 2021

@hojda Jo to by byla taky pecka 😂 a ono to přijde... 😈

marcicek84
2. bře 2021

@hojda problem Prahy neni problem vsech,u nas je budova,kde jsou tridy vyuzity pro schuzky jednotlivych politickych stran,takze by se strany zase schazely jinde nebo by se delily o jednu mistnost a hned mame 2 tridy navic a vesnice nejsme...jsou to prostory stare skoly,takze zde je vse potrebne...

marcicek84
2. bře 2021

@marge_s tak skoda,myslela jsem,ze by te to mohlo trochu uklidnit

ilonne
2. bře 2021

@hojda My jsme vesnice a nemáme kam děti dávat a už jsme rozšířili kapacitu. Více už to nejde. Problémy už jsou na většině území.

hojda
2. bře 2021

@ilonne Kolem Prahy a velkých měst je to všude, ale u tety na vesnici školu před pár lety zrušili, protože tam neměli děti.

gramar
2. bře 2021

Vesnická škola a všechny vesnice okolo nás jsou plné k prasknutí (doslova, mají nadstav žáků a podstav učitelů), teď nám z prvního stupně udělali i druhý, ale dětí je tu moc. Když jsem chtěla dát kluky jinam, tak například čtvrtá třída není volná nikde, obvolala jsem asi dvacet škol v Praze a plno všude... Tohle nebude fungovat. Smysluplnější by bylo upravit osnovy a pokusit se to dohnat. Navíc jsem slyšela ve zprávách že takové opakování by nakonec mělo velmi negativní dopad na vyšší školy, kde by byl naopak obrovský propad žáků, ač by to byl jen "jeden" rok...

hojda
2. bře 2021

@marcicek84 Spíš situace na Ostravsku není situací ostatních regionů, Ostravsko je dlouhodobě region, ze kterého mladí utíkají.

marge_s
2. bře 2021

@marcicek84 ja sem v klidu, nemej obavy.

marcicek84
3. bře 2021

@hojda davno ne,ty si porad myslis,ze tu jsou lidi snad 100 let za opicema,mas to tak trochu i o volbe oboru a pokud vim ke vsem velkym mestum se stahuji lidi z okolnich vesnicek,jak k Praze cely stredocesky kraj,k Ostrave tez plno lidi z okoli,v Brnu to same...ze by se v Ostrave nenasla prace?Mozna tak pred 10 lety.Az zrusi na Karvinsku doly,tak pak mozna zdrhnou hornici a jini delnasi,kteri jsou bez prislusneho vzdelani. A mozna prijdou i do Prahy,ty vam tam posleme radi,cele Ostravsko je nepojme.To co se k vam aktualne sune si pletes s Karvinskem,Krnovskem,Jesenickem,to co uz nepojme Ostravsko a s Vysocinou,Znojemskem,Uherskohradistskem,Valmezem-to co uz nepojme Brnensko,tam vsude neni prace a odtamtud mate plnou Prahu.
A tim padem i skolky a skoly, problem s propadliky je tedy v Praze a pak v malotridkach.Ale je treba rict,ze by prece nepropadli vsichni,jen nekteri.

hojda
3. bře 2021

@marcicek84 minuly tyden byla v tyden byka v tv reportaz k ukonceni tezby a bylo tam i celkove info o regionu. Rikali tam, ze je potreba zmenit celkovou image regionu, ze kolikrat firmy nabizeji vyborne platove podminky pro odborniky, ktere potrebuji, nekdy i vyssi nez v jinych regionrch, ale ve vetsine pripadu to ztroskota na tom, ze se nechteji prestehovat do msk, ze se nedari ani privest ty, kteri z toho regoinu pochazeji, tak to neni stara informace.

marcicek84
3. bře 2021

@hojda ty zase pleteš hrušky s jablkama, takže pokud vím, nedostatek kvalifikovaných odborníků je všude a ten problém je dlouhodobý, nejen Ostravska, protože i ta cena práce je někde jinde a je to problém několika posledních let, nevím jak by se to vyhnulo Ostravsku. Ono je lidsky pochopitelné, že když už žiješ s někým několik let jinde a máš tam rodinu, domek, že se prostě jen tak nepřesídlíš.
Nicméně asi bys měla definovat Ostravsko, protože za mě je to okres Ostrava-město, žádné Karvinsko či Frýdecko-Místecko, kde to je trochu jiná píseň a mají tam jiné problémy a budou tam mít jiné problémy po zavření dolů.
No jo, zase hojda, nic o tom neví, nežije tady, ale trousí moudra...

hojda
3. bře 2021

@marcicek84 V Praze je naopak trend, ze lide v Praze pracuji, ale stehuji se stredoceskeho kraje a proto je tu tlak na skoly a jinou vybavenost obci. Za praci se lide atehovali vzdy, to je zcela bezne, ale msk ma to specifikum, ze i kdyz tam prace je, tak se tam lide prestehovat nechteji.

Strana