icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

ilonne
29. dub 2021

@marcicek84 Hm, ale chováš se úplně opačným způsobem. Ono totiž, čím víc o něčem mluvis a omilas dokola pořád stejně nesmysly, značí, že bys to vlastně chtěla. Tak můžeš využít nabídku @werumka 😉. Ty budeš mít klid od svého stresu a my budeme mít klid od tvých keců....

marcicek84
29. dub 2021

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/otevrete-s... tak, jsem zvědavá jestli otevřou...

marcicek84
29. dub 2021

@ilonne máš špatné dedukce, prosím tě, tak mi je hlavně nepodsouvej, protože se opět pleteš jako mnohokráte...

sticker
ilonne
29. dub 2021

@marcicek84 pokud ti něco podsouván, tak promiň - to jsem se naučila od mistra - od tebe....🤣🤣🤣🤣

werumka
29. dub 2021

@marcicek84 Tak já myslela, že když Tě tak štvou ty covid pasy, tak bych Ti pomohla, abys to řešit nemusela 🙂 Mě jsou covid pasy úplně volný, i když očkování mít nebudu. Prostě si zjistím, co je potřeba v konkrétní zemi a to dodržím.

marcicek84
29. dub 2021

@werumka tady jde o princip, kdysi to byly výjezdní doložky a teď se to bude jmenovat covidpas🙈 vlastně i Hitler odměňoval lidi dovolenými..

marcicek84
29. dub 2021
ilonne
29. dub 2021

@marcicek84 Nesmysl, zase míchat hrušky s jablky

marcicek84
29. dub 2021

@ilonne aby ti ten namíchaný moštík tobě i tvým dětem brzy nezkysnul, to nějak začíná a pak se to za pár let projeví v extrému a vsadím se, že pak budeš kvílet jako meluzína...

werumka
29. dub 2021

@marcicek84 Já myslím, že tohle, co píšeš, je skvělý příklad demagogie.
Výjezdní doložky existovaly pro to, aby lidé nemohli cestovat. A ztížil se jim kontakt s ostatními státy.
covid pas má usnadnit cestování a rozhýbat ekonomiku. A já ho vítám, protože pokud to bude znamenat, že PCR test bude pro tyhle případy zdarma nebo do toho třeba budou zahrnuté i protilátky, tak je to skvělý krok dopředu, aby se cestovat mohlo bez omezení a dalších nařízení a kontrol. Když jedu na dovolenou, taky si zaplatím cestovní pojištění, protože to moje v zahraničí neplatí. A není to diskriminace. Ale když se Ti usnadní přístup k pojištění, máš tam kryté různé výlohy, nemusíš platit na místě cash, tak je to přece fajn. A totéž platí i pro covid pas. Až tady budeme mít před létem jeden celý rok, kdy to nebude ničit ekonomiku a plnit nemocnice, tak pak pochopím, že je to blbost. Ale teď mi to přijde naprosto regulérní.
Klidně si o tom můžeme povídat dál, ale prosím slušně.

marcicek84
29. dub 2021

@werumka já se obávám, že to naopak v čase povede k dalším represím, jestli budou PCR testy zdarma, tak to u nás stejně nevypadá a naopak v zahraničí tě můžou zavřít do karantény, když budeš pozitivní při cestě zpět, takže ano můžeš jet s vícenáklady a rizikem, kdežto očkovaný, jestli půjde bez testů, tak to aby se to pak otestovaný v letadle spíše bál, protože co si budeme povídat i očkovaný to může šířit, když se může nakazit. Nakonec úmysl covidpasu zhyne, protože to bude využito v čase pro represe. Počkejme zase rok však ono se to ukáže...

werumka
29. dub 2021

@marcicek84 Souhlasím s nedomyšlením pro očkované (pokud se mohou nakazit, tak pak je otázka, jak se to projeví dál). Ale za mě lepší zkusit a zjistit, že to nefunguje/funguje a myšlenku doplnit/upravit/vylepšit než nedělat nic. Testování dětí ve školách je taky "nácvik" na podzim, až se zase začnou rozjíždět respirační nemoci. Po loňsku víme, že léto a podzim mohou být úplně jiné. Uvidíme.

marge_s
29. dub 2021

@marcicek84 mas lepsi reseni? Sem s nim

marge_s
29. dub 2021

@marcicek84 Me napada jen: 1. zavrene hranice
2. system PCR a karanten
v tom srovnani jeste zlate covid passy, je to nejmin omezujici.

Je fakt, ze je otazka, da to bude fungovat, ale kdyz si vezmu sireni covidu ve skupinach, ktere jsou ted proockovane, tak by to fungovat mohlo
Nejake riziko bude vzdycky, sama hlasas, ze se s tim musime "naucit zit".

ilonne
29. dub 2021

@marcicek84 No zatím tu kvilis akorát ty a to už od loňska.

marcicek84
29. dub 2021

@ilonne od loňska jsi dobře kníkala jen ty, pokud si vzpomínám 😂

marcicek84
29. dub 2021

@marge_s naučit se s tím žít znamená přestat honit virus a přehnané LD a nesmysly...
já ti nevím, zavřené hranice jsou protiústavní a testy ne vždy spolehlivé. Karanténu na léto zruší a covidpasy se ukáží jako cár papíru...fakt by se měli hodit lidi do klidu...

marge_s
29. dub 2021

@marcicek84 no prave, ale varianta "nedelat nic" je spatne, to uz jsme si vyzkouseli, takze...zvolis nejmensi zlo.
Karantenu z nekterych zemi doufejme nezrusi, je to jeden z nejdulezitejsich nastroju, jak si tu nerozjet mutace a nezacit nanovo.
Ono to proste nema reseni "hodit se do klidu".

marulu
29. dub 2021

@marcicek84 naučit se s tím žít je přesně to, co se teď děje-covid pasy, testy, atd. Na všechno se vykašlat by byla cesta zpět a vůbec by nám to nepomohlo, myslím, že bysme brzy a zírali, co by se tu šířilo za mutace. Tvůj problém, Marcelko, je ten, že ty budeš vždycky se vším nespokojená. Ještě štěstí, že máš na zahradě bazén a trampolínu a tam tě testy ani covidpasy nemusí trápit. 😀

marcicek84
29. dub 2021

@marulu a videla jsi tiskovku,jak se zacne rozvolnovat a uz testovani ve skolkach a skolach polevi,tak snad s tim dokazes zit,pokud nemas bazen a trampolinu,asi budes ze strachu sedet cele leto v byte,ja vim,ze to neni dle tvych predstav,ale prosim tebe,nezavid druhym a zarid se dle sveho.Vis ty testy totiz taky nejsou zadarmo,vis jakou srekyru maji pojistovny?o firmach nemluve.Odkud na to chces brat?Ten tvuj normal je ekonomicky neudrzitelny. A ekonomickym sebeznicenim si tez nepomuzeme,ani tomu zdravotnictvi nepomuzeme...

marcicek84
29. dub 2021

@marge_s ac bychom nedelali nic samo by se to do leta vyresilo,to je fakt.Misto toho vymysleji,jak vic lidem zneprijemnit zivot,uz to na ne moc nepusobi,venku nikdo nic na puse nenosi dlouho,uz vcera to mohli zrusit,stejne to nema efekt.
Uvazovali o statni karantene,ale to by mnohe odradilo od cestovani.Problem je ten cestovni ruch,ktery je tez v troskach a potrebuji aby vydelal.Karantena zustane v tech zemich,kde jsou ty nebezpecne mutace,ale budou zeme,kde to proste zase otevrou. De fakto ten covid pas je spis vystrel a mozna spatne nabitou zbrani a to proto,ze i netestovany ockovany muze byt zdrojem nakazy. Min.rok to cestovani bylo jeste dost v klidu,ale letos cekam ze bude v Cesku jeste vic preplneno nez loni...No a z dotaci ty firmy kolem cestovniho ruchu,restaurace a hotely nejde tahnout donekonecna,ono to spatne teprve prijde.Vsichni budou jeste mrkat na drat.

jelenice_zavodnice
29. dub 2021

@marcicek84 Zavrene hranice nejsou protiustavni, ceskemu obcanovi je vzdy umozneno navratit se do zeme a pak se ridit podminkami. Stejne podminky maji i cizinci s dlouhodobym nebo trvalym pobytem v CR.

marcicek84
29. dub 2021

@jelenice_zavodnice no kdyz ti zakazou vycestovat tak to protiustavni je,stejne jako pri navratu Blatny stanovil podminky tak,ze pouhy navrat ceskemu obcanovi do vlasti nebyl umoznen,melo to urcite podminky a ty byly protiustavni. Nicmene reagovala jsem marge_s,ktera vypsala urcite moznosti a mezi nimi byla i ta s temi hranicemi.

jelenice_zavodnice
29. dub 2021

@marcicek84 Nikdy v prubehu teto pandemie nebyly hranice uzavrene pro ceske obcany a kazdemu byl umozneny navrat a stejne tak obcane mohli cestovat do zemi, ktere jim umoznili vstup. Jedine, co resil ustavni soud, byla podminka povinneho testu absolvovaneho v zahranici a to bylo zruseno obcanum CR. Dalsi podminky jiz nejsou protiustavni.
Jen tohle jsem chtela upresnit.

marcicek84
29. dub 2021

@jelenice_zavodnice nemusis mit peci,zkus si psat s nekym jinym,ju?Treba to ten clovek vic oceni 😉

jelenice_zavodnice
29. dub 2021

@marcicek84 Postaci proste “dekuji” 😉Nejsem narocna.

ilonne
29. dub 2021

@marcicek84 Hlavně jestli ty dokážeš žít sama se sebou....

marcicek84
29. dub 2021

@ilonne zvladam to docela obstojne,nemej peci 😉

marulu
29. dub 2021

@marcicek84 tiskovku jsem neviděla, ale neboj, já to zvládnu. U nás se už totiž týden ve školkách netestuje 😀. A bazén ani trampolínu ti vážně nezávidím, naopak ti ji velice přeju, opravdu 😀.

jelenice_zavodnice
29. dub 2021

@gramar Já vím, je to už poměrně starý návrh ale sledovala jsem ty "pilotní projekty" v Evropě. Já osobně ty piloty nepovažuji za něco, co by mohlo přinést nějaké konstruktivní výsledky, neviděla jsem v tom reálnou vypovídající skupinu obyvatelstva. Ale zase na druhou stranu, myslím, že to bylo Finsko, tam zase neznám poměry obyvatelstva, tak si netroufám hodnotit, jestli je to pro ně ok nebo ne.
Ono je otázka, jestli by to bylo pouze za cenu sociálních dávek u nás, nebo třeba i nemocenských nebo důchodových dávek. Tam je spousta otázek, i to, co píšeš. Z mého pohledu tady a teď nereálné. Ale neříkám, že se to někdo nepokusí zavést 😉

Strana