icon

Koronavirus v rodině. Chytnu to já a děti?

zdeenula
28. pro 2020

Holky, prosím o sdílení zkušenosti, manžel má kovid, lehký průběh. Chytnu to já a děti? Jak to bylo u vás doma kde to měl nejdřív 1 dospělý?

zrzeckas
28. pro 2020

To nevis.. Muzete a nemusíte..... U segry byl pozitivni manzel, ona a dite (10let) byli negativni.

amazonkajanik
28. pro 2020

@zdeenula měl švagr,nejdřív myslel,že nachlazení,dokud doma nezkolaboval. V nemocnici dělali testy všem,měla ho nakonec i ségra,která až pár dnů po testu přišla o chuť a čich,jejich holky nic (24 a 16let) ta mladší byla pak po dobu karantény u našich,starší u přítele. Pak ho chytla druhá ségra od kolegyně a její děti nic (9 a 5let)a paradoxně ta 16letá neteř,když u ní byla. Jinak nikdo další z rodiny. Průběh jako chřipka,až na tu chuť a čich a švagr zkolaboval díky velkému poklesu tlaku,který způsobily běžně dostupné léky na chřipku a nachlazení. Ten,co ho nakazil ,skončil na ventilátoru

jaja01k
28. pro 2020

@zdeenula U nás se jako první potvrdil u mě, pak u manžela a staršího syna. Ale kdo to ve skutečnosti měl jako první a nakazil ostatní, nevíme. Myslím si, že to měl i mladší syn, přestože test měl negativní.

neomenia
28. pro 2020

U nas první dcera, pak ja to od ni chytla a asi 5 az 7 dní jsem byla k. o. A manžel byl negativní i přes naprosto nulovou izolaci. Takže je to různé...

lachtanice86
28. pro 2020

To nevíš, svagrova pozitivní. Tchyne a jeji manžel ve společné domácnosti negativní opakovaně, izolace v domácnosti nebyla a roušky nepoužívali

katule1990
28. pro 2020

Ja jsem ted pozitivni, zjistilo se to nahodou, kdyz jsem musela na test kvuli operaci, nemela jsem zadne priznaky a s nikym pozitivnim neprisla do styku. Dnes byl na testu po 7 dnech manzel a tata, kteri taky nemeli a nemaji zadne priznaky a byli se mnou v kontaktu, oba jsou pozitivni. Pritom oba byli den po mem testu na tech antigennich a byli negativni. S muzem jsme se doma snazili vyhybat, spal jinde, dodrzovali jsme vzdalenost, prip. jsem si brala rousku, jemu nic neni a stejne to ma.

cherie24
28. pro 2020

@zdeenula my to od chlapa chytly. Já asi 3 dny po něm a malá měla test pozitivní, ale žádné příznaky neměla (měla 14 měsíců). My se teda ale nijak nestranily, on ležel na gauči a my fungovaly kolem něj. Že příznaky začínají odpovídat kovidu nám došlo až další den a to už jsem si řekla, že už asi fakt nemá smysl ho teď někam zavřít na samotku.

zdeenula
autor
29. pro 2020

Ho právě jen trochu bolelo v krku, tak nás nenapadlo, že by to mohl být kovid. Pokud jde o různá nachlazení, tak jsme se přestali izolovat, protože dříve či později jsme to vždy měli vsichni( jen třeba roztahané v celém měsíci). Ve svém okolí mám pár rodin, kde to mělo bezpriznakově 1 dítě a nikdo jiný to od něj nechytl. Tak jsem zvědavá co nás čeká. Moc vám děkuju za sdílení zkušeností! ❤️

martt
29. pro 2020

@zdeenula Moje kolegyně měla covid i její manžel. Ale její děti to nedostali. Strejda měl covid také, tam to dostali všichni, akorát bratranek to mel bezpriznakove. A první test negativní po 10 dnech mu dělali druhý a ten byl už pozitivní tak šel na dalších deset dní do karantény.