Kouřím a nevím jak prestat, chci!
Píšu anonymně, protože se stydim.. vim, ze mě hromada lidi odsoudí, to klidně můžete potřebuji to slyset… kdo nikdy nekouril nebo nebyl silný kuřák, nedokáže to pochopit…
Kourila jsem 6 let… pak jsem otěhotněla a hned přestala, protože mi bylo strašně zle(ani jsem nevěděla ze jsem) bylo to cca v 5-6 tt.. už několikrát jsem se pokoušela prestat, ale nikdy to neslo max na 2 dny… až jenom v to těhotenství.. ale mám syna, kojim a on mel jako malý silnou koliku, to ještě bylo oka, ale pak strašně furt řval, přítele mám v cizině na regalech tudíž se vidíme strašně málo, jsem na nej sama a jak furt řval, tak jsem se zase prase rozkourila, prvně to bylo 1-2 ciga za den, pal postupně víc a pak krabicka, teď kourim heety, ale ty mi nedají takový nikotin… kourim od synova 3 měsíce a je mu rok.. jsem nejhorší vim to ja to vim, ale když mám stres z nej, tak je to jediný co mě uklidni, prosím prosím pomozte mi… jak se vám podařilo prestat?
Nepotřebuji tu radu *ne*kuracek jen kuřaček co to zvládly.. protože ono do něčeho kecat, ze je to hnus atd a nemá s tím nikdo zkušenosti umí každý. Dekuju
Nemyslím si, že by miminko muselo mít nutně abstinenční příznaky. Něco jinýho je, když se kouří v těhotenství, to jde hned do krve miminka, ale do MM se zdaleka tolik nikotinu nedostane, navíc, když je mu rok, tak už asi až tak moc nekojíš. Toho bych se bála nejmíň, dost možná to syn ani nezaznamená (ve smyslu, že by brečel). To spíš bude brečet, že z tebe ucítí nejistotu 🙂-
@knuffel Nechci v žádným případě kouření obhajovat, ale trochu @kamino chápu. U nás se často nejvíc vymyslelo právě na rauchpauzách, to samý mi říkal strejda, že tak má u nich v práci. Nejlepší nápady a nejvíc vyřešených problémů venku u cigára. Už jen to, že člověk vypadne z kanclu, změní prostředí, projde se...hned to líp přemýšlí. Samozřemě každých 30 minut je mazec. Ale nařídit 2x denně zaměstnancům obchůzku bloku (bez cigára) by podle mě vůbec na škodu nebylo. My jsme v 90 % řešili jen a jen práci.
@knuffel tím, že jsem pracovala i ve výrobě, vím, že lidi museli stíhat taktové linky jak kuřáci, tak nekuřáci - kdo nestíhal, měl smůlu. Já tím, že jsem pracovala i na marketingu, i na ekonomickém oddělení, tak mám na netáhla trochu jiný názor - co všechno šlo vydávat za práci, to byla komedie 🙂
@katule1990 Děkuji moc. Já prave nekourila od včera od večera vůbec nic a začíná se mi motat hlava.. mám i kafe v sobě, piju; jedla jsem… nemůže to byt tím?😏
Jinak se mi hlava nemotá..
To nevím, nikdy jsem fyzický absťák neměla, jen psychický. Ale taky jsem nikdy nekouřila krabičku denně, obvykle tak cca 5 denně. Hlava se ti klidně může trochu motat i z tý nervozity, což je vlastně absťák, takže to asi může být tím. Fakt doporučuju tu knížku, co jsem ti psala. Kdybys chtěla, napiš mi zprávu, můžeme o tom pokecat 🙂.
Přestala jsem kouřit v květnu 20. Byla jsem na krabičce denně,čili silný kuřák.jednoho dne jsem jela pařit do Prahy a vrátila se bez zubů,přední jednička 😒a ptz jsem věděla,že budu chtít hned náhradu 🤑🤑🤑🤑tak jsem si říkala,co si z toho vezmu,tak přestanu kouřit...a opravdu jsem to dokázala.jednak jsem věděla,že náhrada bude stát 20 tisíc a že 120kc denně mít prostě nebudu a jednak jsem byla tak rozhozená tím jak vypadám...že to odvedlo moje myšlenky.proste všechno zlé je pro něco dobré.
PS v těhotenství jsem nekouřila nikdy 💯💯💯💯
@kamino moc moc děkuji, akorát je nejhorší, ze já dnes nekourila a bylo mi tak zle, motani hlavy a na zvracení, klepanice, pak jsem si jednu zapalila a v tu ráno mě vše přešlo.. volala jsem s MUDr a prý je to absťák, tak teď co na to 😏
V krizi možná elektrickou, ale mě pomohlo toto - teď po té půlhodině na Bicomu, ale jinak mi pomáhala taková plastová tyčka Paypo - teď jsem koukala, že se to už neprodává - hrála jsem si s tím při chuti na cígo.
@kamino děkuji moc! Stáhla jsem si tu aplikaci, tak to zkusím
Jestli jsi pořád ve stresu, bude asi těžké přestat, když máš pocit, že to jediné pomáhá. Já přestala po 6 letech ze dne na den, ale rozhodně ne po prvním pokusu o přestání. Musela jsem být přesvědčená, že už opravdu nechci a i tak to bylo první dva týdny těžké, protože jsem měla abstinenční příznaky. Ještě dlouho potom jsem měla chuť stres zahnat cigaretou (rok určitě i dýl), ale naštěstí jsem odolala. To se vyplatilo, protože teď už mě to prostě opravdu nenapadne. Chce si to fakt přenastavit v hlavě a případně brát jako úspěch to, že si zvládnu dát jen dvě místo deseti, protože to úspěch je. Jenže to já třeba nezvládla. Prostě když jsem měla, kouřila jsem. Takže pomohlo až nekoupit si je, nechodit mezi kuřáky, nepřipouštět si myšlenky na cigaretu, hodně se zaměstnat. Dost se mi zlepšil pracovní výkon, jela jsem na maximum. 😂Když budeš chtít, vydržíš to. Ale musíš opravdu chtít...

@malenka3 Já to jako mazec nevidím, dřív bylo kouření téměř společenská norma, na cígu se odehrávaly ty zajímavé věci, probíraly drb, v práci rauchpauzy mazaly společenská postavení, kdy vedle sebe kouřili mistři, dělníci, technologové, marketing... nejlepší místo pro ranní porady 🙂 Doteď mi chybí taková ta odměna - Udělám toto a půjdu si zakouřit... nebýt takový hon na kuřáky a kdyby mi nebylo líto peněz, kouřím dál...