Kouření v těhotenství. Bude mít malý abstinenční příznaky nebo něco vážného?

pavlina2949
9. dub 2021

Cauky holky, mám dotaz. Bohužel jsem celé těhotenství kouřila i krabičku denně stydím se, ale už s tím bohužel nic neudělám. Teď v 35tt jsem přestala s krabičkou a kouřím 5 denně myslíte, že bude mít malej abstinenční příznaky? Případně že mu hrozí něco vážného? Prosím o nějaké zkušenosti. A nekuřácky prosím bez komentáře opravdu vím že to byla hloupost.

ema90
9. dub 2021

@pavlina2949 Takze nejenom, ze jste nezodpovedna, ale i uplne blba. Jinak byste nemohla polozit tak debilni otazku jestli muze mit mimino abstinencni priznaky nebo jestli mu pripadne hrozi neco horsiho.
Ano a jeste jednou ano.

zuzroko
9. dub 2021

Moje teta kouřila krabičku denně a bratránka ani ne v měsíci převáželi vrtulníkem kvůli špatnému dýchání a zápalu plic. Následně jí bylo řečeno, že je to způsobno kouřením v těhotenství. Do dnes má silné astma. A je takových případů víc, kdy ty děti mají opravdu od malička silné astma.
Taky jsem byla kuřačka dřív, ale potom co jsem měla pozitivní test by mi ruka upadla zakouřit si a vědět, že dobrovolně ubližuji svému dítěti.
No snad budete mít víc štěstí než rozumu 🙈

littlebee124
9. dub 2021

@ema90 A je na místě hned paní slovně urážet, určitě si je své chyby vědoma 🙈

Jinak ono když je takto silný kuřák, nemá smysl hned prestavat s kouřením, jelikož všechny látky z cigaret ma v tele a tím padem se to dostane i k plodu, který se stává závislým též. Takže ideální je to snížit na minimum. To by člověk musel přestat ještě před otehotnenim třeba aspoň rok či dva, aby se něco z tela dostalo pryc 🙈
Tím neříkám ze schvaluji kouření v těhotenství to vůbec.

wladimira
9. dub 2021

@pavlina2949 moje sestřenice kouřila cele těhotenství celkem 3 děti první porodila hodně předčasně všechny měly nízkou porodní váhu dve děti mají astma a atopicky ekzém 🤷🏻‍♀️ A všechny 3 děti jsou kuřáci 🤦🏻‍♀️
Jako co k tomu říct ...nevím hlavně co chceš slyšet ???

ema90
9. dub 2021

@zuzroko Jasne ze jo, ale to proste temto matkam nevysvetlite. Ja taky pred otehotnenim kourila, rekla bych, ze celkem dost. Kdyz byla chut, tak 15 denne. Na vecirku klidne i pres 20. Fuj 😅.
Ale prece nebudu hulit v tehotenstvi s pupkem.
Ale takovych expertek je tu vic. Jedna, ta ma uplne IQ kyble s vodou a druha, ktera ceka uz asi paty dite, vubec se tim netaji, ze v kazdym tehotenstvi kourila a zadne nasledky to pry nema. Hlavne, ze vsechny jeji deti jsou predcasne narozeny s nizkou porodni vahou, ale to je prece uplne v poradku 😀

ema90
9. dub 2021

@littlebee124 Tak na vas komentar nema smysl ani odpovidat 🙋🏼‍♀️.

mimi1004
9. dub 2021

Nebyl tady tenhle dotaz nedávno?

jjasmina
9. dub 2021

ano může být nemocný, predcasne se narodit a mít kopu zdravotních komplikací to je asi víc nez jasný

klokanka31
10. dub 2021

@pavlina2949 A až se narodí, to mu budeš zapalovat cigarety aby nemělo absťák? Omlouvám se ale jsi úplně.....

klokanka31
10. dub 2021

@littlebee124 A svou chybu si uvědomila až téměř na konci těhotenství jo? Chyba by to byla kdyby si zapálila jednu cigaretu na začátku těhu.

jjasmina
10. dub 2021

@klokanka31 některé věci člověk prostě nepochopí

brnohrot
10. dub 2021

@mimi1004 máš pravdu. Byl.

izzylka
10. dub 2021

Mám kamarádku, která s těhu začala kouřit ještě víc než předtím...nedokázala to ovládat, prostě měla větší chuť 🤣 vytáhla i krabku a půl denně, a narodila se ji dcera, v termínu, s normální váhou a uplně v pohodě....holčičce je 6 a nikdy žádný problém neměla, ani nemocná moc nebývá.
Já přestala kouřit v asi 14tt a vlastně mi to ani moc nevadilo....po porodu jsem ale zase začala 🤣

pampeliska1313
10. dub 2021

Záleží jak to myslíte. Jestli má dvě ruce dvě nohy a budete mít pocit, že “dítě je vlastně úplně zdravý” tak si na to vzpomeňte i ve chvíli, kdy se bude třeba řešit někde v poradně nepozornost, nebo psychický problémy u psychologa. Kouření v těhotenství není prakticky nikdy bez následku. Jenom si to hromada lidí nespojí, protože má pocit, že když je dítě tak nějak v pohodě, tak je přece zdravý. Takže ne, není to v pohodě a to že na pohled bude vypadat zdravě, neznamená, že i v budoucnu opravdu bude. A už tady ten dotaz padl - myslím, že to ani pro tentokrát nikdo moc omlouvat nebude. A to píšu jako docela silná kuřačka (před otěhotněním.🙂 )

drep
10. dub 2021

@izzylka zkušenost jedné kamarádky je irelevantní, v tomhle směru je mnohem důležitější statistika a ta hovoří jasně: nízká porodní váha, atopie, abstinenční příznaky, neurologické/psychiatrické poruchy typu adhd atd. A ptát se na tohle v 35. Týdnu opravdu svědčí o tom, že autorka není nejostřejší tužka v penále, v tom naprosto souhlasím s @ema90

izzylka
10. dub 2021

@drep však já neřikám, že je to správně, jen píšu i zkušenost, která neni katastrofa...ona s tim teď už asi těžko něco udělá 🤷🏻‍♀️ ne vždy to končí špatně 🤷🏻‍♀️ i já jsem důkaz....moje matka nebyla zrovna vzor slušnosti...když mě čekala, tak kouřila jak fabrika, chlastala i tvrdej alkohol, občas si i něco šňupla.....🤷🏻‍♀️ a já jsem zdravá a asi i normální (až na blbej smysl pro humor🤣) 🤣
Tak proč ji před porodem psát, že bude mít blbé nebo postižené nebo nemocné dítě....to už ji teď asi moc nepomůže 🤦🏻‍♀️ v dnešní době je spíš hodně málo těch, co se kvůli těhu v něčem omezí 🤷🏻‍♀️

gracinka7
10. dub 2021

Pozdě brečet nad rozpitým mlékem 🤷
@mimi1004 byl a určitě se ozve i uživatelka, která tvrdí, že kouřila a děti jsou v pohodě, i když všechny po narození vážily jako malý králík a půlka z nich má problémy.

drep
10. dub 2021

@izzylka já ale upřímně nevím, proč mazat med okolo huby někomu, kdo si soustavně vědomě ničí zdraví. A co hůř, nejen sobě, ale i tomu nebožákovi, napojenému na placentu🤷‍♀️ Každý má právo na vlastní rozhodnutí, ale pak musí nést i jeho důsledky.

izzylka
10. dub 2021

@drep tak jasně, ale co ji to teď pomůže? Teď kdyby uplně přestala, tak to bude spíš horší než lepší 🤷🏻‍♀️ já myslím, že z těch komentů tady asi pochopí, že to není ok, kouřit v těhotenství ale nemusí tu číst, že na 99% bude mít nemocné dítě, to ji teď fakt moc nepřidá. Tak píšu i zkušenost, že i když je blbá, dítě může být ok 🤷🏻‍♀️ sorry, já asi nemám tu potřebu, za každou cenu do někoho kopnout 😅

vikinkav
10. dub 2021

Sestra kuracka, prestoze to v tehotenstvi hodne hodne omezila, predcasne narozene dite, nizka porodni vaha, doted je malicka, drobna, neprospiva, trpi na atopicky ekzem

juliemichal
10. dub 2021

@gracinka7 a taky při kojení viď?jen se tiše směji a čtu co tu vlastně píšeš 😀

hezz17
10. dub 2021

A po porodu.... sestricko, proc to moje dite tak strašně place??
No proc asi. Ty jsi nebyla schopna prestat a dite musi prestat z minuty na minutu.

tasimia
10. dub 2021

@pavlina2949 od kamarádky malá byla po narození šíleně plačtivá, upistena. Až si kámoška doma, zapalila po návratu z nemocnice, tak se malá uklidnila. Takže ano, může mít abstinenční příznaky. A to ani nemluvím, jaký má malá ekzém, je často nemocná atd. Pak znám matky kuřácky, co mají děti úplně v pořádku, ale na to bych nespolehala 🙂.

klokanka31
10. dub 2021

Mě by ale zajímalo co na to gynekolog, mě se ptal v těhotenské poradně jestli kouřím...
Jinak nechci aby mě tady zas arogantně někdo nazýval supermatkou, ale já nechápu, že se někdo aspoň v tom těhotenství nemůže omezit ve svých závislostech, když jde o zdraví miminka. Já nepiju ani nekouřím a žiju.

camelinka
10. dub 2021

@gracinka7 Aaa uz je tady 😬😂

ema90
10. dub 2021

@juliemichal No hura, konecne ste se ozvala. Presne vas jsem myslela! 👌🏼

juliemichal
10. dub 2021

@ema90 mno kdyby jsi věděla okolnosti,z jakého důvodu se ti tři narodili v 38tt?mno skrz toho,že jsem měla plánované císaře.a ty se ve 40tt fakticky nedělají,takže jsem předčasně ani jednou mou vinnou neporodila.

jade85
10. dub 2021

Můžu se zeptat všech žen co kouřily jako těhotné? Bylo vaše těhotenství plánované nebo neplánované?

ema90
10. dub 2021

@juliemichal Jo a ty vahy jsou taky uplne v cajku, ze? 😀 Prosimvas, uz nic nepiste. Koureni v tehotenstvi se neda NIJAK obhajit.

jjasmina
10. dub 2021

@klokanka31 já jsem třeba dost kouřila do pozitivního testu, pak jsem to zahodila

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru