Lék na nervy. Poradíte nějaký volně prodejný?

20. pro 2023

Krásný večer všem! Mohl by ni někdo poradit volně prodejný lék na nervy? Netrpím úzkostnými stavy ani depresí. Mám jen dvě velmi náročné malé děti, které jsou teď stále nemocné, mladší od narození špatně spí (tudíž jsem se už 13 měsíců pořádně nevyspala), přes den spí 30 minut, starší nespí vůbec. Poslední dobou jsem totálně vyčerpaná a moje nervy jsou vedle mě v kýblu...hrozně rychle na děti vyletím, neovládám svůj vztek a chci zkusit nějaké vitamíny / léky. Před čtyřmi dny jsem se začala hrozně klepat, mám vnitřní třes a neklid a pořád se mi z nevyspání třesou ruce...děkuju všem.

ada22
20. pro 2023

Celkem mi vyhovují homeopatika sedafit z vitamínu hořčík, c, d, ale postupně jsem přišla na to že je důležité spíš odstranit příčinu. I matky na rodičovské mohou vyhořet.

hasara33
20. pro 2023

Persen 😉

autor
20. pro 2023

@ada22 Já bych hrozně ráda odstranila příčinu a jela si někam odpočinout, ale nejde to. Malá je kojená, nehne se ode mě na krok. Momentálně když si ji vezme babička nebo manžel na procházku (mám pomoci dost), tak jim řve tak, že se musí vrátit. Manžel se dětem věnuje hodně, ale dcera chodil stejně za mnou a řve mi u nohy (když třeba se snažím uklidit). Chtěla bych jí odstavit, ale nevím, jak na to (první syn byl na UM). Když večer usne, tak lítám k PC pracovat (abychom finančně vyšli) a zase k ní (budí se max co hodinu). Je to těžké, jedu nadoraz no 🤷🏻‍♀️

ada22
20. pro 2023

Nemusíš hned odjet. Stačí hodinka s kamarádkou, jít sama na procházku. Ještě mi teď hodně pomohla jóga. Stačí 10-15 minut jestli máš možnost se někam zavřít. Asi hlavně to, že se soustředis na vlastní dech. Na YouTube je toho spousta. Mám ráda od still on thé way, ten její hlas mi uklidňuje. Jo pak ještě v jagobsnova relaxační metoda. Jde na jít na YouTube i na deset minut.

autor
20. pro 2023

@ada22 Děkuju, mrknu 😊

konidana
20. pro 2023

Jestli ses takto vystavena tak odstav. Kolik je mladsi? 13m? Uplne v pohode. Proste se rozhodnes a jednou uz nedas a nedas uz nikdy. Starsi jsem odstavila v 15.m byla to strasna prisavka skoro nic nejedka a nic nepila. Jen kozu. Furt. Chtela jsem kojit co nejdele, ale manzel mne nakonec presvedcil at odstavim. To neustale kojeni mne uz nicilo psychicky. A bylo to dobre pro vsechny. Druhe dite jsem ostavila take ze dne na den ve 13.m .

autor
20. pro 2023

@konidana Já jsem to zkoušela jí nedat, ale vřeští na celé kolo (zatím jsem to vydržela cca 10 minut), budí jekotem staršího syna...nemám to srdce jí nechat tak řvát 😔 Kojím už jen na uspání (i denní) a v noci (co hodinu) 🫣 Vím, že už mléko nepotřebuje a jde o kontakt, ale nějak jsem nepřišla na to, jak to udělat. Spím s ní v posteli od narození, jinak bych se nevyspala vůbec.

martulka88
20. pro 2023

Mám teď horší období. Obvodní mi doporučil přírpdní lavekan. Pokud nepomůže, musíme sáhnout po něčem jiném.

konidana
20. pro 2023

No tak ta prvni noc bude krusna, to je jasny. Vrestet bude. Ale jestli nejsi rozhodnuta, ze to vydrzis (i nekolik hodin napoprve), tak to nema cenu zkouset. Moje holka rvala jen jeden den, s prestavkama teda, druhy den uz lepsi a treti den uz pohoda. Takze dva az tri hodne narocne dny, a pak uz krasne spani celou noc mnoho a mnoho dni, tydnu i mesicu😊 ( kdyz se ti teda i po odstavu nebude budit 1x az 2x kazdou noc s revem🙄😅. Ale ve 3 letech ji to preslo😁 a pak uz konecne spala celou noc )

autor
20. pro 2023

@konidana budu to muset přes vánoční svátky zkusit, to vidím reálněji, manžel tady bude až do ledna, tak by byla šance se dospat přes den. Děkuji za rady, první syn mi spal celou noc od 11! měsíců a měl celkově krásné spaní (kromě denního), dcera je opravdu oříšek pro mě 🤨

autor
20. pro 2023

@martulka88 Děkuju, Lavekan jsem už jednou měla, po covidu se u mě rozjely úzkostné stavy a pomohl mi...jen jsem myslela, že je spíš na ty úzkostné stavy. Moje maminka je celý život na antidepresivech, má deprese a další diagnózy, tak se obávám, že co se týká "nervů", bude tam něco i geneticky. Měla jsem toho už spoustu (panické ataky, úzkosti, léčila jsem se u psycholožky), ale tohle je takový slabší odvar, který asi zvládnu sama. Držím palce ☘️

konidana
20. pro 2023

Ja mela prvni dceru ,nespavce,co ji stacilo odmalicka 9h spanku a pres den 30min. A od 1.5 roku nespala pres den vubec😅. Druhy byl nastesti spac sedmispac.

goovana
20. pro 2023

Zkusila bych meduňku ta je na uklidnění
Pak bych zkusila persen nebo depress
Pokud by to bylo horší určitě navsteva lékaře psychologa

janina92
Autor odpověď smazal
Zobraz