Lze objednat přepravní sanitku v den vyšetření?
Přepravní sanitka... Máte prosím někdo zkušenost s přepravní sanitou. Doktor mi ji nabízel, ale v té době jsem se cítila ok. Zítra bych měla jet na vyšetření a vím, že to nezvládnu. Nevíte, zda je reálné ji dostat, když ji budu chtít objednat v den vyšetření? Nikdy jsem tuto službu nevyužila, nevím, jak to chodí. Děkuji 🙏
V den vyšetření uz je spíš pozde, nejpozdeji den predem (v tomhle pripade v patek) už prepravni sluzby mívají naplánované trasy, ráno se svazi pacienti k doktorům, behem dne rozvazi domu, to by museli mít jo extra volnou kapacitu, taky záleží odkud jsi, jestli z odlehleho místa... nefunguje to jako taxík, že ti prijedou na zavolání. Hned brzo ráno volej na dispečink a třeba se zadaří.
Jj, je to tak. Převozovou sanitkou jezdí více pacientů. Přidělí čas, kdy tě vyzvednou a opravdu můžeš cestu trvající autem 20 minut jet třeba hodinu,podle toho, kde na trase nastupuješ. A stejně zpátky. Vysadí tě v nemocnici, zavoláš až budeš po vyšetření a můžeš čekat třeba hodinu, než se vrátí řidič z nějakého rozvozu a vezme tě a opět nejedeš sama. Určitě je to fajn služba a lidi, co nemají jinou možnost, jak se dostat na vyšetření, dialýzu, pravidelné kontroly ji hodně využívají. Navíc pokud nebudeš mít napsáno od dr.
, tak si to budeš muset zaplatit 🤷. Pokud to jde, takto narychlo si raději sežeň jiný odvoz 😉

@dendul02 mam zprostredkovanou zkusenost od jednoho spolupacienta. Pry uz nikdy vice, ze priste pojede radsi hodinu vlakem nez nekolik hodin sanitkou. Nebo taxik. Do sanitky cestou nabirali a vysazovali dalsich x lidi. A podle mne to nejde objednat takto ze dne na den. Podle mne se musi predem (hadam nekolik dni)