icon

Lze objednat přepravní sanitku v den vyšetření?

dendul02
23. únor 2025

Přepravní sanitka... Máte prosím někdo zkušenost s přepravní sanitou. Doktor mi ji nabízel, ale v té době jsem se cítila ok. Zítra bych měla jet na vyšetření a vím, že to nezvládnu. Nevíte, zda je reálné ji dostat, když ji budu chtít objednat v den vyšetření? Nikdy jsem tuto službu nevyužila, nevím, jak to chodí. Děkuji 🙏

konidana
23. únor 2025

@dendul02 mam zprostredkovanou zkusenost od jednoho spolupacienta. Pry uz nikdy vice, ze priste pojede radsi hodinu vlakem nez nekolik hodin sanitkou. Nebo taxik. Do sanitky cestou nabirali a vysazovali dalsich x lidi. A podle mne to nejde objednat takto ze dne na den. Podle mne se musi predem (hadam nekolik dni)

ines76
23. únor 2025

V den vyšetření uz je spíš pozde, nejpozdeji den predem (v tomhle pripade v patek) už prepravni sluzby mívají naplánované trasy, ráno se svazi pacienti k doktorům, behem dne rozvazi domu, to by museli mít jo extra volnou kapacitu, taky záleží odkud jsi, jestli z odlehleho místa... nefunguje to jako taxík, že ti prijedou na zavolání. Hned brzo ráno volej na dispečink a třeba se zadaří.

hanyzka11
23. únor 2025

Jj, je to tak. Převozovou sanitkou jezdí více pacientů. Přidělí čas, kdy tě vyzvednou a opravdu můžeš cestu trvající autem 20 minut jet třeba hodinu,podle toho, kde na trase nastupuješ. A stejně zpátky. Vysadí tě v nemocnici, zavoláš až budeš po vyšetření a můžeš čekat třeba hodinu, než se vrátí řidič z nějakého rozvozu a vezme tě a opět nejedeš sama. Určitě je to fajn služba a lidi, co nemají jinou možnost, jak se dostat na vyšetření, dialýzu, pravidelné kontroly ji hodně využívají. Navíc pokud nebudeš mít napsáno od dr.
, tak si to budeš muset zaplatit 🤷. Pokud to jde, takto narychlo si raději sežeň jiný odvoz 😉

jirovapa
23. únor 2025

@dendul02 musíte zavolat svému lékaři, aby vám napsal převozku na vyšetření (to je papír pro pojišťovnu, aby vám ta cesta byla proplacena). Ale na zítřejší den už má řidič sanitky určitě naplánovanou cestu (v kolik hodin, kde a koho vyzvedne a kam je má rozvést).