Mám obavy z návštěvy lékaře, stále se mi zhoršují zažívací potíže. Měl někdo něco podobného?

klarkal89
20. srp 2019

Obracím se na vás s problémem už asi rok (ano ROK) mě trápí zažívací potíže a ne u lékaře sem zatím nebyla jo vím jsem blbá ,ale už se to nedá odkládat a vím ze se velmi brzy k lékaři vydam kvůli zhorsujicim se potížím .
Začlo to pozvolna po porodu syna (císař) v roce 2018 .
Vždy po jídle ať už bylo jakékoliv (většinou omáčky, těstoviny, pečivo ATD.) se po určitě dobře u mě dostavil průjem a silná bolest břicha a tak ke to do teď po každém jídle někdy i 10-15 x za den mám řidší stolici (omlouvám se ze to píšu tak narovinu ale je to fakt ) teď poslední asi týden je to horší už k jídlu ani nemám chuť protože vím co bude následovat nemůžu si dat ani polévku bez toho aniž bych musela na onu místnost teď ten poslední týden mě to chytlo i v noci a to bylo opravdu výživné probudili mě silná bolest břicha a následně jsem asi od 3 do 5 chodila co chvíli na wc (sotva jsem se vrátila do postele tak zase bolest a musela jsem jít ) takhle to bylo dva dny po sobě . Teď jediné co si dam je pečivo s něčím (sýr , salám) a i tak musím minimálně 5x .
Měli jste někdo něco podobného ?
Samozřejmě mám strach z rakoviny ano ten nejhorsi scénář jako vždy i proto možná nejdu k lékaři nechci to vědět .

leneee
20. srp 2019

@klarkal89 muze to byt alergie na mleko a lepek

jirovapa
20. srp 2019

@klarkal89 napadá mě alergie na lepek nebo crohnova nemoc (tu měla kamarádka na střední a taky trpěla často průjmy a musela mít speciální dietu).

martt
20. srp 2019

@klarkal89 Moje mamka měla něco podobneho začala brát probiotika a zlepšilo se jí to až ji problémy vymizely uplne. Neboj nemusí jít hned o rakovinu můžeš mít ve střevech jen nějakou bakterii.

urtica
20. srp 2019

Kamarádka měla něco podobného a byla to ulcerózní kolitida...myslím, že ve Tvém věku je daleko pravděpodobnější jiná příčina než rakovina..

lery92
20. srp 2019

@klarkal89 no tak to zase zabrzdime s tou rakovinou ... Chápu , že jsme všichni vyděšení , ale rakovina skutečně málokdy ,,bolí " a trápí .Spíš bych se přikláněla k obyčejnému dráždivému tračníku , ulcerózní kolitidě , morbus Crohn , divertikulitida ... Je skutečně s podivem , že už nejste dávno u lékaře .Ono čím dýl třeba nelecite Crohna , tím déle se hledá vůbec vhodná léčba , která zabere .

klarkal89
autor
20. srp 2019

Ještě jsem zapomněla dopsat ze test na celiakii a ještě jiné potravinové alergie už přesně nevím co tak asi před půl rokem u dr negativní

jannym
20. srp 2019

Taky bych si tipla potravinovou alergii nebo crohnovu nemoc a vic myslete na to ze tu musite byt v provozuschopnem stavu pro vase ditko nez nejakych hypotetickych diagnoz ktere si stanovite na zaklade strachu nebo internetove diskuze

lery92
20. srp 2019

@klarkal89 to nevylučuje , co ti píšu .Potřebuješ gastroenterologa jak sůl .Opravdu to tipuju na toho Crohna .

ariadna12
20. srp 2019

@klarkal89 ano, podobne stavy jsem mela. A sla jsem k lekari, ktery pomohl. Nech se vysetrit gastroskopii a koloskopii. Lze to prezit, daji ti v obou pripadech oblbovaky. Nevis, co to je, takze neni casu nazbyt, jdi k prakt. lekari, at ti vypise zadanku na obe vysetreni.

priefi
20. srp 2019

@klarkal89 neni v tech jidlech cesnek? Ten umi taky potrapit. Mi zacal vadit cca v 15.

veruuuuberuuuu7
20. srp 2019

Ahoj. I ja pridam svou zkusenost. Od doby co se narodila mala mam take potize vadi mi snad uplne vse. Nedej boze abych si dala neco nadymaveho. Musim tedy priznat ze obcas krece do bricha a prujem jsem mela jeste pred malou ale od porodu je to mnohem horsi. Mesic zpet to celkem vygradovalo ze jsem snad den co den umirala na krece a prujem. Byla jsem 2x u obvodbi. Poprve mi rekla ze si mam koupit hylak ktery mimochodem beru uz nejaky ten cas kdyz mam potize ale jelikoz se to nelepsilo sla jsem k ni o tyden pozdeji znovu protoze jsem myslela ze na zachode je to moje konecna.. opet mi rekla ze si mam brat hylak a endiaron a vypsala zadanku na kolonoskopii. Jelikoz ani jedno nezabiralo koupila jsem si enterol vzala jsem si 3dny po jedne tablete a musim zaklepat zatim mam klid. Na kolonoskopii jdu na konci zari tak jsem take zvedava a plna strachu co to bude. ☹ Mam doma dcerku 20.mesicu. Tak nezoufej a radeji sup k doktorovi at je lepe. 😉

kejt29
20. srp 2019

@klarkal89 jake testy ti na celiakii delali? Krev nebo i gastroskopie? Jako rozhodne bych necekala a k dr letela, tohle opravdu neni legrace.

tamdan8
20. srp 2019

testy na potravinové alergie ti dělal kdo? gastroenterolog? Měla jsem to samé. Trápila jsem se 2 roky, nakonec jsem jedla jen suché rohliky a vážila 47kg. A po všech vysetrenich mi gastro MUDr rekla ze to je jen alergie na laktozu. Okamžitě jsem ji vyřadila z jídla ( pozor laktozu obsahují i prasky na prujem, na bolest - je to pak začarovaný kruh). Rok jsem nejedlá nic co by jen mohlo obsahovat stopy mléka a velmi se to zlepšilo. Pokud mas strach jit na vysetreni tak nejprve zkus úplně vysadit to co podezrivas.

mladamamina98
20. srp 2019

@tamdan8 testy mi dělala prakticka

mladamamina98
20. srp 2019

@kejt29 krev

kejt29
21. srp 2019

@mladamamina98 to je malo, nekdy je krev negativni, chce to poradne vysetreni 😉

hasara33
21. srp 2019

@klarkal89 ahojky, předně se nemusíš bát rakoviny, ta se projevuje trochu jinak (známé jí diagnostikovali nedávno), když jsem to četla také jsem tipovala nějakou potravinou alergii, ale když tvrdíš, že dle testů žádnou nemáš ....jaké jídlo můžeš sníst bez obav, že se dostaví tyto potíže? A trápí tě čistě ty křeče a průjmy nebo i pocity těžkého žaludku a na zvracení po jídle?
Nicméně k lékaři se určitě objednej, co nejdřív (což už si opravdu měla udělat dávno) s největší pravděpodobností bude nějaký problém ve střevech což se dost často podceňuje, ale jakmile fungují špatně střeva, ve kterých se do těla vstřebávájí všechny vitamíny z příjmuté stravy, je to problém, budeš mít oslabenou imunitu a celkově se nebudeš cítit dobře.... nejspíš ti udělají kolonoskopii a možná i vyšetření žaludku...jinak předtím si žádné problémy s jídlem neměla?

vineta
21. srp 2019

@klarkal89 Prosímtě hlavně nehledej odpovědi na fóru a JDI K DOKTOROVI.

nazka
21. srp 2019

@klarkal89 přesně takhle žije můj táta už pár let a samozřejmě k doktorovi nejde.
Coz je moje jediná rada pro vás oba..

mona91
21. srp 2019

@klarkal89 jal to popisuješ vypadá to na ulcerozni kolitidu nebo na crohnovu chorobu. Zkusila bych vyzkouset jestli nějaké jidlo jde a které opravdu nejde ale určitě bych to šla řešit. Když to necháš byt tak to muže mít fatální následky mysli na to že jsi máma mas zodpovědnost nejen za sebe ale za své dítě. Strach je jedna věc ale když prosvihnes čas tak je to mnohem horsi, to ze nevíš co to je ti rozhodne nepomůže

ter
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
lucie_1986
21. srp 2019

Za prve okamzita navsteva dr., za druhe bych hned vynechala veskere potraviny obsahujici lepek.

priefi
22. srp 2019

Nekdy je lepsi jit k dr.i za cenu toho, ze by clovek pobyl par dnu v nemocnici (nemyslim Tebe), protoze nejit k lekari muze znamenat podepsat si ortel smrti. Bohuzel vim, o cem pisu, neplacam to jen tak.