Mám zlomený prst na noze, je nutný lékař?
Ahoj maminky, vy které máte zkušenosti s takovým úrazem. Stačilo to zpevnit páskou a v pohodě to srostlo? Jak dlouho se to hojí? Na chirurgii jít nechci, kojím, takže rtg mi stejně nedoporučí a kdysi zlomený palec řešili také zavázáním. Děkuji.
Já měla před pár lety (asi) zlomený malicek a nikde jsem nebyla. Prst byl rovný, lehce natekl, náplastí jsem ho zpevnila s vedlejším prstem a často kontrolovala. Ustupovalo to, tak jsem s tím nikde nebyla, nebyl důvod a následky nemám. Asi bych to nikomu neporadila, ale myslím, že když se to dostatečně hlidá, nevykazuje to tvarove ani barevné změny, nemusí to dopadnout zle.
Dobře, dobře, zajdu si hned zítra ráno. Děkuji za rady.
Určitě napíšu, i když tuším, že na 99,9% mi to zavážou a pošlou mě domů 🙂 Ale některé mamči mě tu vystrašily 😅
@bunny123 nenech se vystrašit, není to taková tragédie jak tu některé píšou.... Navíc obvykle podobné případy bývají spíš naražené, než zlomené. Lidé chodí s kdečím a dost často úplně zbytečně, přeci mají nárok a nejlépe na pohotovost, aby nečekali 😝
Ale k tvému problémů, jestli je to fakt hodně, určitě je lepší, aby se na to zkušené oko kouklo, případně RTG. Každopádně z 95% kdyby lidé nepřišli, nic by se nestalo.... (jsem lékařka)
Holky a jak se řeší zlomenina palce?
@misicka455 Kamarád právě má zlomený od manžela palec na noze (v rámci tréninku MMA 😉) byli nejprve na pohotovosti,tam už nestihli RTG,takže pouze fixace tejpem. Druhy den na RTG potvrzena zlomenina,léčba stejna-zadna orteza,dlaha,sádra nic...
@misicka455 měla jsem zlomeny palec na noze a dostala jsem normálně sádru až pod koleno a berle. 😝 4 týdny jsem s tím hopsala jak tydýt 😀
No tak zatím to vypadá ze to mám jen naražené
byť je tohle už starý příspěvek, přidám dnešní zkušenost...
Ráno jsem dost nešikovně nakopla futra - nejdřív mě bolely jak čert 3 prsty, u dvou bolest odezněla a prostředníček mi u horního článku celý zmodral, nemůžu jej ohnout a na dotek to dost bolí. Jela jsem raději na ambulanci, kde se mi na to ani nekoukli, ale řekli mi, že RTG mi v těhotenství jen ublíží a že i kdyby to bylo zlomené, nic mi s tím dělat nebudou. Že je tedy zbytečné vůbec zjišťovat, jestli je to zlomené nebo jen naražené - "léčba" prý bude stejná. Jen ledovat a nechat nohu trochu výš. Toť všechno :/
Holky z me zkusenosti se na palec dava sadra a ostatni prsty se jen fixuji paskou. Ale rentgen delaji aby se predeslo komplikacim jako je zlomenina v kloubu nebo tak...
@laisobel já nečekala, že mi dají nějakou sádru, ale překvapil mě přístup, kdy se mi na prst ani nepodívali. Takže jen doufám, že to opravdu nemám zlomené, aby mi to nějak blbě nesrostlo.
Mela jsem zlomený prst vedle palce. Bolelo to jako čert! Zadna sadra, jen fixace. Ani bych do nemocnice nejela, ale kvůli pojistce by to byla "skoda". A víte o co zlomený? O dětskou postýlku. 😒 v noci jsem kojila a když jsem dávala malého zpět, zamotala se mi hlava a sup bylo to. Hlavne ze mrnous byl ok!
Zapomněla jsem - rengen mi dělali.

@veruska007 Jestli ti to někdo řekl, tak to byl blbec.