Menstruační kalíšek, ano nebo ne?
Ahoj holky,
nevím, jestli jsem můj dotaz zařadila do správné skupiny. Chtěla jsem se vás zeptat, jestli máte nějaké zkušenosti s menstruačním kalíškem? Váhám, jestli si ho koupit, nebo ne? Mám z toho i trošku strach ... 😕
Děkuji vám za odpovědi a vaše zkušenosti. 🙂
@magdalenax jen nemůžu najít velikost. Vidím že je 1 a 2, ale nevidím přesně mm.
@andelka v návodu je, že ten menší má průměr 43 mm a ten větší 47 mm
@magdalenax tak ten můj má 46mm (a délku 53). Jsme si říkala, že při té ceně, bych zkusila menší, ale 3mm mě asi nevytrhnou 😅
rozhodne ano, nechapu jak jsem bez nej mohla zit:o))
@andelka hele, já to vzala školním pravítkem a moc se délka změřit nedá, ale máš pravdu, ty tři mm v tom asi roli fakt hrát nebudou
Za mne kalíšek ANO! Už nejsem nejmladší, je mi dost přes čtyřicet. Jsem po třech porodech, nejmladší je 8 let. Mám Mooncup pět let, ustřižený hned od začátku. Používám sklad na "sedmičku". Kalíšek je pořád OK, ačkoliv psali, že jeho životnost je 5 let. MS prožívám v pohodě, necítím se, nemusím se přebalovat, zvládám i koupání v řece. Ano, vzhledem k porodům a věku v prvních dvou dnech prokápne, ale neva, mám v záloze dvě bambusové slipovky a je vyřešeno. Takže tak 😉 .
Holky, je mi to jasný, ten můj na něj předem totálně žárlí 😀
@magdalenax Já trefila až na popáté (teda snad trefila, mám za sebou jednu MS s novým kalíškem, ale zatim super).
@olusenka Kalíšek bych určitě "nezakládala" (tedy pokud opravdu stojíš o kalíšek a nechceš používat tampony. vložky). Já musela vyzkoušet pět kalíšků, abych našla takový, který by mi první dva až tři dny menstruace neprotékal, a který by mi nebyl dlouhý (mám dělohu v retroverzi a nízko položený čípek).
Tak jsem si holky dala s kalíškem včera přemiéru, ms už končila, tak jsem si ho vzala na noc..., napoprvé jsem ho bez problémů zavedla, ale ráno ho vyndat už tak jednoduché nebylo, ale zda bude opravdu vyhovovat, tak podle toho, co tu píšete zjistím až v plné polní, i když doufám a věřím, že ano
Také jsem chtěla všem diskutujícím poděkovat za cenné rady
Holky, prosím pomoc...
Koupila jsem si Lady cup kalíšek...první dva dny jsem z něj byla max nadšená. Jenže teď, jak je MS silnější a opravdu bych potřebovala využít jeho ,,služby,, tak ho prostě za boha namůžu správně zavést. Res se mi tam prostě neudělá ten podtlak a kalíšek je po zavedení na jendé straně nerozvinutý. Já už jsem úplně zoufalá, zkoušela jsem to snad 100x a prostě nic, furt stejné...co dělám špatně, já už fakt nevím 😢
Taky jsem si dneska objednala ladycup..mají na ně akci,tak uvidím jak se s tím poperu 😖
Mě se povedlo ho zavést napoprvé hned, sice jsem už končila, ale holky, když jsem ho měla vyndat, tak jsem se obávala, že dojde k hysterektomii 😀
tak já nevím, teďka jsem to jakože nasadila, ale stenka to jakoby nějak protéká- přitom když kalíšek vyndám, je v něm tak půc centimetru....přitom mám tu větší velikost a jsem sice po porodu dvou elkých kluků ale že bych JU měla tak velkou, to teda nevím:o(....zatím pro mě velké zklamaní a tvářilo se to jako super věc:o(
zrovna před chvílí jsem si pochvalovala jaká to je bezva věc ten kalíšek. V těchle hicech jsem vložku vždycky uplně nesnášela a teď mám kalíšek a celý den pomalu ani nevím že ho mám... a s tím protékáním @loafeer - nevím jaký přesně máš a jakou velikost, ale napadá mě jedině jestli není moc velký - před dětmi mi taky trošičku prosakoval (ale pořád lepší lehké špinění a občas vylít kališek, než s pořád nasáklou vložkou) a teď po dvou porodech se mi zdá že sedí daleké lépe🙂

@andelka no právě...