icon

Místo miminka přechod.

kappy
4. zář 2020

Tak jsem byla dnes u pani doktorky jelikoz jsem mela nejake starosti s mesicky chteli jsme s manzelem se pokusit jeste o mimi bohuzem uz mi nebude doprano pani doktorka mi oznamila nemilou zpravu zrejme jsem v prechodu jo nejsem nejmladsi je mi 41 ale mohlo to jeste pockat mame uz 14 leteho syna ale ted jsem chtela jeste jedno treba holcicku .......tak nic je mi moc smutno budu se s tim muset bohuzel smirit jen jsem to potrebovala holky nekomu rict

Strana
z2
anicka123kk
5. zář 2020

@mourovatakocka to te nemám ještě ani jedno dítě neznamena ze takové případy neznám, popřípadě to neznám z druhé strany🙂
@sudylichozrout přesně o tom mluvím🙂

pincola
6. zář 2020

@sudylichozrout
@anicka123kk
Už jsem to tu psala, záleží z jakého úhlu pohledu se na to člověk dívá. Ono z pohledu mladé bezdětné holky je 55 letá ženská na puberťáka stará. A z pohledu 37 leté ženské, která má 3 děti a je spokojená se na to taky dívá jinak, než z pohledu starší matky, která má třeba jen jedno a to ji odrůstá. Třeba neměla dřív partnera, v životě není vše nalajnované. Každá má život tak strašně jiný. Ano, každý může říct, jak by to udělal on, protože v kontextu jeho života to zapadá. Kdo chce at si rodí do 35, nebo do 30, ale jiná ženská má jiný život, jiné důvody a jinou situaci. Moc bych se nesrovnávala.

klea81
6. zář 2020

@amazonkajanik tak možná si nerozumime v těch termínech ty myslíš menopauzu, já myslím klimakterium. Přechod není ze dne na den a opravdu může trvat až 13 let. Většinou však 5-6 let.

lucka662006
6. zář 2020

@anicka123kk A co je na tom sobeckého? Myslíš zdravotní důvoy? Jsou i pohledy psychologické, starší rodič dá dítěti ze sebe zase moudrost, klid, přístup, kdy se neřeší drobnosti, a může si dítě víc užít, trávit s ním víc času, a tím mu vlastně dát více, než třeba mladý rodič, který hned spěchá do práce, protože musí zajistit bydlení (což chápu). Starší rodič má pro dítě zase jiné přínosy, možná lepší než rodič mladý, který třeba není ještě zcela srovnaný sám, mladšímu chybí mu životní zkušenost, aby mohl být dítěti oporou. Starší rodič je dítěti velkou oporou. Že už není tak "akční"? Jé to se toho stane....to nezanechá v dítěti myslím žádné následky zakládající psychickou poruchu 🙂 Být rodičem ve 40 - 50 určitě dané dítě psychicky nepoznamená. Možná nebude moct hlídat vnoučata. Ale vůbec se jako kvůli tomu nenarodit, protože je to od rodiče sobecké mít děti ve 40?

somalicats
6. zář 2020

@sudylichozrout Vidis, ja zas na sobe pozoruju s pribyvajicimi lety vetsi trpelivost a klid. A to vcetne jednani s detmi, mam dobre srovnani - nejstarsi se mi narodila kratce pred mymi 25.narozeninami, nejmladsi letos - za mesic mi bude 42. Je teda fakt, ze jsme si s manzelem jeste dite prali, ale na silu bychom to nervali - bud prirozene, nebo nic. A klaplo to na prvni dobrou, i kdyz mam funkcni jen jeden vejcovod a jeden vajecnik. A je fakt, ze pokid bych deti nemela, tak bych se v tomhle veku uz nesnazila - mam tolik aktivit, ze bych se dokazala "zabavit" i bez deti (i kdyz s nimi je to vetsi sranda). Ono je to fakt hodne individualni a hodne ovlivnene vlastnimi zkusenostmi.

sudylichozrout
6. zář 2020

@somalicats To mas naprosty recht. K vam ocividne to mimco jeste proste chtelo 🙂

somalicats
6. zář 2020

@sudylichozrout no to jo. Ted si hlavne musime davat bacha, aby k nam nechtelo jeste jedno 😀 . A ze uz slycham, ze by to chtelo jeste to pate, at mame konecne i chlapecka 😀

sudylichozrout
6. zář 2020

@somalicats To poslouchám také 🙂 Jestli půjdeme do čtvrtého a budeme zkoušet kluka. Zatím říkám, že ani omylem, ale víš jak se to říká. Nikdy neříkej nikdy, no 😀

kaja2016
6. zář 2020

@kappy Taky me rekli, ze jsem v prechodu, ze pravdepodobne neovuluju, ze dite nebude. Lezi tu ted vedle me prirozene pocata. Normalne jsem ovulovala, jen jsem mela nizske amh. Nejaky hormon.

kaja2016
6. zář 2020

@klea81 Me rekli v 35ti, ze ma vejce odpovidaji vejcum 45ti lete zeny. Jenze ono se da otehotnet i ve 45ti vid. Jasne, ne na poprve, ale jde to. Oni toho vedeji moc malo na to, aby si vubec mohli dovolit v pripade, ze zena ma vajecniky a delohu, ze deti mit nemuze ci jen s minimalni pravdepodobnsoti. Tech pribehu, kdy se uz pry nedalo otehotnet je mraky.

kappy
autor
7. zář 2020

@loylii dekuji za radu uvidim tenhle tyden bych mela mit vysledky krve mych hormonu a uvidim no jestli to pijde nebo ne a ten fertipton se bere I kdyz nebudu uz menstruovat?

klea81
7. zář 2020

@loylii průměr 5-6 let, 13 je max

klea81
7. zář 2020

@lucka662006 který že psycholog doporučuje dítě ve věku 40+? Jung a Pjér la šéz jsou proti. A to i u mužů.

jandl
8. zář 2020

@anicka123kk Každá žena je na tom s energií různě. Např. moje tchýně je nezničitelná.😀
Podívej, já bych osobně dítě po 40 neplánovala,fakt to jde s energií dolů, ale kdyby bylo na cestě, tak je vítáno, protože každé dítě a kdykoli by mělo být vítáno jako obrovský dar.

Strana
z2