Výsledky trizomie ve 40 letech. Jak vám vyšly?

5. led 2021

Ahoj holky, mám 40 let a tak nějak teď zvažujeme zda jít ještě do 3. dítěte. Máme 2 holčičky, na jednu stranu nás to láká, na druhou stranu už nejsem nejmladší, takže asi teďka nebo pak už nic, ale samozřejmě jelikož už nejsem nejmladší ,takže riziko je větší. Chtěla jsem se zeptat, jaké vám vyšly trizomie po 40 roku, měly jste větší riziko downa apod.? Musely jste na další testy..? šly byste do toho po 40.? Děkuji moc

mandala
5. led 2021

Já teda otěhotněla neplánovaně, nicméně musím říct, že toto těhotenstvi prožívám nejlépe ze všech čtyř... Výsledky si přesně nepamatuji, jenom že mě doktor říkal, že mě vyšly na úrovni 16 - leté, skoro jako kdyby se tomu divil 😊 Samozřejmě se pořád bojím, aby bylo vše OK, ale toto mi dalo jistotu, že i v mém věku může být vše bezproblémové...
Přeji správné rozhodnutí 😉

ahooooja
5. led 2021

stihla jsem to jeste těsně před 40 a výsledky jsem měla lepší než před 9 lety, až se doktor divil 🙂

kocvarovas
5. led 2021

📌

kelerub
Autor odpověď smazal
Zobraz
netopejr
5. led 2021

Na ŽÁDNÝ!! testy nemusis, zadne nejsou povinné, i kdyz tn tak doktoři radi podávají.
Co by mi vyslo nevim, na zadnych gen.testech jsem nikdy nebyla, těhotná po 40 jsem byla víckrát a nikdy ani slovo. Spousta mych pribuznych i znamych ma dite po 40, i d9st po 40, vsechny jsou zdrave. Dokonce i ty, kterym statisticky z testu vysel DS.

kami2262
5. led 2021

Osobní zkušenost nemám, ale "teta" měla dítě ve 49 letech, bylo to její druhé těhotenství, první dceři je už pře 20. Teď má krásnou zdravou roční holčičku, vím jen že měla větší riziko preeklampsie, ktera se nepotvrdila. Celé těhotenství proběhlo bez jakýchkoli komplikací, jen byla kvůli věku na rizikovém.

bezinka22
6. led 2021

O veku to jen neni, i kdyz ty vstupni rizika vek hodne zhorsi. U prvniho syna tehotenstvi ve 40 letech vysledek uplne v pohode 1:1500, cele tehu naprosto bezproblemove. Ted druhe tehotenstvi ve 43 letech vysledek pozitivni 1:98. Hodne to zhorsil vek a pak na ultrazvuku nasli selest na trojcipe chlopni. Sli jsme na Panoramu a cekame zdraveho chlapecka. Ted na 2. screenu uz je srdicko v poradku.