Možné příčiny bolesti pod pravými žebry: zkušenosti a rady
Dobrý den, jen se chci zeptat zdali někdo nezažil něco podobného, již několik týdnu mě tlačí v pavo pod zebry v místě kde je zlucnik a občas to střílí do boku a do zad, občas mě bolí žaludek a často mi tam jakoby grunda( zvuk trávení) nemam horečky, nehubnu, nejsme žlutá, nezvracim stolice v normální a moc taky normálně. Dav měsíce zpět jsem byl na krvi a tam nic nebylo, ano teď jsem objednána na sono a na gastro již v minulosti jsem měla zánět dvanacetrniku. Myslíte ze by to mohli být vředy? Kameny ve žlučníku či zánět? Je mi 30 a děda mi umřel na rakovinu slinivky tak se trochu bojím samozřejmě diky moc
@nikiss9 Může tě zlobit žlučník. Na zánět žlučníku bych to ale neviděla, já ho měla na vánoce a to byl masakr 😒
Když jakoby sahám na to místo kde je zlucnik jako bych tam citila malé tvrde kamínky nebo neco, fakt to dneska bolí docela dost ale pořad funguji a vše ale myslíte ze to počká na úterý ten UTZ nemůžou třeba jestli to jsou kameny v žlučníku neco ucpat? Přemýšlím ze bych sjela na pohotovost
@nikiss9 Pockala bych na utery. Pokud to neboli tak,ze te to vyradi z provozu,nemas zachvat,nezvracis,tak bych pockala. Pokud by se to zhorsilo,tak samozrejme pohotovost,to zase si clovek musi rozhodnout sam. Sam vi,jak mu je,jak moc to boli atd...Taky bych rekla,ze na tebe pusobi psychika,strach,kdyz vis,co bylo dedovi. Jinak ano,kaminky ve zlucniku muzou neco ucpat a udelat rotyku vyvolat zlucnikovy zachvat...
@nikiss9 Můžou ti kameny něco ucpat, pokud tě to bolí dost tak bych na pohotovost jela. Kdybych já na ty Vánoce jela hned při bolesti, nemuselo se mi to tak rozjet, jsem pak byla celá žlutá a už mi zánět šel i na slinivku. Takže radši jet než něco zanedbat.
Pohotovost pokud nebudeš moct vydržet, pokud si objednaná na úterý a je to snesitelné tak bych nešla.

Hlavně to všude u lékařů na vyšetření musíš nahlásit, že děda zemřel na slinivku.Mohl se ti vrátit zánět dvanácterníku, žaludku, slinivky. Nemusí jít hned o vředy. Na gastru uvidí i ten dvanácterník, uvidíš, co ti řeknou.