Může bolest žaludku souviset se zády?

anavie
29. lis 2023

Ahojte, už viac ako mesiac mám bolesti v žalúdku, ktoré vystreľujú do stredu chrbta. Niekedy ma boli iba chrbát. Môže bolieť žalúdok od chrta ? Usg brucha v poriadku, je to taká pichľavá bolest, pálenie. Bola som na gastro vyšetrení, ale ani vredy ani helikobakter to nie je. Čo to môže byt ? Ísť k fyzioterapeutke? Ďakujem

jaja01k
29. lis 2023

@anavie U mě se takhle projevoval zánět žlučníku. Ale na to by ti při tom vyšetření určitě přišli.

escapelle
29. lis 2023

Taky mě od zad bolí,šíleně pálí žaludek.nebo v těch místech zkrátka. Nejsem schopna říct,že je to opravdu zaludek🤣Jak kdyby mi někdo skrz na skrz strčil žhavou tyč. Snažím se cvičit,sem tam si zajdu na masáž,v drtivé většině si beru prášek na bolest a vždy to přejde.
Ale to já už prostě vím,že to není žaludek ale je to od zad.

anavie
autor
29. lis 2023

@jaja01k myslíš na hadicke do žalúdka ? Alebo usg ? Aké ste mali ešte príznaky ? Čo vám pomohlo ?

cilkat
30. lis 2023

A jak víš, že je to žaludek? Jsou k tomu nějaké potíže s trávením? Protože pokud ne, tak bych to odhadovala na problém někde v hlubokých svalech, který se jen jako žaludek tváří.
V prvním těhotenství mi "kolabovaly" spodní žebra. Po náročnějším dni (především víc stání) jsem chytala křeče do oblasti jakoby žaludek/střeva/bránice. Bez nevolnosti, ale blbě se mi dýchalo a třeba dvě hodiny úporných bolestí, se kterými nešlo dělat prakticky nic, krom "lehnout a počkat, až to přejde". Jediné pozitivní bylo, že jsme věděla, že to je "vysoko" a nejde to k děloze.