Může se jednat o roztroušenou sklerózu při těchto symptomech?
Ahojte maminky. chtěla jsem se zeptat Vás, které máte, nebo se znáte s někým kdo má RS, jaký je váš názor zda by se mohlo jednat v mém případě o RS.
čím víc o tom čtu, tím si dávám víc souvislostí dokupy... začalo to tím, že před dvěmi lety jsem pomalu 14 dní nemohla vylézt z postele, motala se mi hlava, bolela mě hlava, týl krku, vadilo mi světlo apod. Dr. vše svedla na psychiku a předepsala mi antidepresiva (které jsem neužívala) o měsíc později jsem šla na konizaci čípku, kde mi byl zjištěn zhoubný nádor (nicméně neměl ani milimetr, tak jsem léčbu nepodstupovala, šla jsem pro jistotu na odstranění dělohy). četla jsem že SM může spustit když se imunitní systém brání proti špatným buňkám (viz třeba ty rakovinotvorné ?)
Od té doby se u mě vyskytují různé problémy. Nejčastějším je taková otupělost, spoustu věci dělám automaticky a cítím se jak v jiné dimenzi, oblblá, u toho mi většinou tuhnou čelisti a tuhne za krkem. Ráno vstávám v pohodě, po 2h mi tento stav nastoupí, a po pár hodinách zas vymizí. Dalším problémem je bolest za okem. Většinou tak 2-3 x do týdne mě rozbolí za levým okem a po pár hodinách to přejde. Díky tomuto jsem narazila na to , že by se mohlo jednat o SM. Ještě se mi stává , že když vejdu do obchodu, kde je hodně světel a lesku, tak mi ztoho není vůbec dobře. Také když na mě dlouze souvisle někdo mluví, po chvíli jakoby vypnu a přestanu ho vnímat .
Nejprve se chystám k fyzioterapeutce, jestli problém není někde od krční páteře. Obávám se , že Dr. bude zase svádět vše na psychiku, kterou také nevylučuji. Stím stavem, jak mi před 2 lety bylo jsem se zcela nevyrovnala. protože nevěřím, že byť mám dvě malé děti ,tak bych se takhle sesypala...
Děkuji za vaše názory.
V prvom rade vypnut google, zajst k neurologovi. Bez vysetrenia budete vy aj my len hadat. To co popisujete su ale klasicke priznaky migreny...ako ale pisem, bez vysetrenia len hada.
Mám RS už celkem dlouho a tohle moc jako RS nevypadá. Ta je charakteristická obdobími klidu a pak atakou, která trvá víc jak 24 hodin v kuse (často dny až týdny). Není to tak že hodinu lepší hodinu horší. Projevuje se různými neurologickými problémy (brnění, ztráta citlivosti, problémy s rovnováhou, u očního nervu se to projevuje bolestí za okem a zamrženým viděním, různé neurologické bolesti třeba trojklanného nervu). K RS patří i únava a sklony k depresím. Jen z příznaků se ale RS určit nedá, to lze jen z magnetické rezonance a lumbální punkce.
Ty jo, jak kdybych to psala já, pres kopirak. Jsem
z toho docela špatná, protoze nemůžu normálně fungovat. Tady me ovšem nikdo na neurologii neposle, dokud nebudu úplně padat na hubu. Mohla bys mi prosím napsat PN?
No, já třeba tyto stavy mívala a byla to psychika, takže bych to nevylučovala. A taky jsem si nechtěla připustit, že bych měla problémy, to vidím všechno až zpětně...
@odula co je PN ? :D
@llenka1 věřím ,děkuji, když jen s některými dr je to bohužel těžké :-/ budu se samozřejmě o porádné vyšetření snažit
@monii007
@petulkadodo
děkuji holky, takže jak jsem pochopila od Vás , tak není to tak , že by byla ataka (to co mi bylo před dvěmi lety) a pak třeba různé potíže, které by sami přicházely a po pár hodinách odezněli a tak dokolo pár dnů v měsící, než by přišla nějaká další ataka...
PM sorry, zpravu proste 🙂
@mandala bolest člověk ještě přežije ale ten psychicky stav je síla. A to se snažím být pořad pozitivně naladěna
Pokud bude vyšetření v pořádku ( já byla tehdy taky na magnetické rezonanci kvůli podezření na RS ), neváhejte navštívit psychiatra nebo psychologa, já to nechala zajít dost daleko, než mě to porazilo úplně...
@mandala tak mě mrzí, tak snad je již dneska vše v pořádku ;)
Jak kdyby si psala o mě. Řeším to už 5 rok. Za vše můžou infekce. U mě borelioza, yersenie. Může to dělat i bartonella. Teď jsem po 5 letech opět na antibioticke léčbě, začíná se mi ulevovat.
U mě to došlo tak daleko, že jsem zkolabovala úplně. Nejprve mě léčili na neurologii, nic nenašli tak jsem dostala antidepresiva a nazdar. Našla jsem na Facebooku skupinku lymska borelioza, rs a jiné koefience. Koukni se tam je tam spousta příběhu jak přes kopírák a spousta rad. Já mám starou zanedbanou boreliozu už v chronickem stadiu. Dělá mi přesně ty veci, co máš ty i to oko mi blbne stejne😏. Bohužel tady v ČR chronická borelioza neexistuje a na infekce se moc nevěří, musíš mít opravdu štěstí a natrefit na osvíceného doktora. Já měla teď 5 let klid a po třetím porodu se mi ta mrcha zase probudila. Základ je najít někoho, kdo Ti udělá opravdicke a kvalitní testy na infekce. Ani na infekčním jsem se toho nedomohla.
@aneta15 dekuji, v té skupině jsem byla před dvěmi lety jak mi bylo nejhůř. Jak se mi stav zlepšil, tak jsem ztama odešla. Kde jsi prosím byla na testech? U toho Dr z Prahy ?
Ano, nikde jinde mi bohužel tak kvalitní testy neudělali. Podle mě je základ vědět s čím máte tu čest. Taky jsem si myslela, že mám RS, nádor na mozku... No vygooglila jsem si toho dost. Po první lecbe antibiotik mi všechny potíže přestali, teď se zase po 5 letech začali objevovat. Ale už jsem to nenechala zajít tak daleko. Jela jsem rovnou do Prahy, protože po mých zkušenostech nemá cenu obcházet státní doktory. Já nespoléhám jen na antibiotika, dolecovala jsem se bylinami a hodně jsem dbala na životosprávu ale bez nich to bohužel nejde a ten koktejl, co jsou Vám ochotny předepsat tam a co pomáhají nikde jinde prostě nedostanete a to je fakt. Smutný ale je to tak.
@aneta15 je to šílené co člověk všechno může mít :/ ještě vyzkousim vyšetřit štitnou žlázu a tu fyzio. Paní se zabývá i jinými věcmi, tak budu doufat že to zabere. Pokud ne, zkusím asi tu Prahu 😇 a teď podruhé jak jste byla , tak pomohlo ? Přeji ať je jen a jen dobře ;)
Teprve zacinam. Testy mi vyšli téměř stejne. Probudila se borelioza a anaplasma. Oboje způsobují neurologické problémy. Mám antibiotika teprve 10 den ale potíže ustupují. Trochu se bojím jak zvládnu tu dávku antibiotik, minule jsem to v kuse nezvladla, žaludek stavkoval. Ale teď doufám, že jsem to zachytila včas a bude stačit 50 dní v kombu a pak byliny nebo Bruthneruv protokol. Uvidím jak mi bude. Také chodím k fyzio a poprvé jsem chodila ze zoufalství i k lecitelce. Zpětně to vidím jako blbost ale je pravda, že mě navedla aspoň na cestu správného stravování.
@odula platí se jednorazove 5000 to je jen za konzultaci. Cekacka cca 3 měsíce. Testy mám na pojistovnu. Musela jsem si ji zmenit, protože mu VZP vypověděla smlouvu. Teď mám 211. Platí se tam, protože je to soukromé a protože on sám platí pokuty za překročení limitu za testy pojišťovnám. V ČR je to jediný doktor, který Té takhle otestuje. Mám od něj vždy cca 10 A4 výsledků. Na Slovensku jeste takhle testuje a leci Durovská. Na kolik vyjdou testy samoplatce nevím. Koukni se na medicínské centrum Praha určitě tam ceník bude. Já než jsem se u něj začala léčit ani jsem nevěděla kolik breber v sobě člověk může mít a jak dokážou ovlivnit kvalitu života. Hodně lékařů mu nemůže přijít na jméno, léčí podle západních standartu. Každopádně mě opravdu hodně pomohl. Byl pro mě jak zjevení. Běhala jsem od lékaře k lékaři a připadala jsem si jak blázen. Všichni mi říkali, ze mi nic není, že to mám v hlavě a já nebyla schopna namazat dětem rohlík. Najednou tam byl někdo, kdo nahlas řekl ano mate špatně zalecenou boreliozu a ano ona tohle dělá. Byla to neskutečná úleva, že mě konečně někdo začal brát vážně a nebral mě jako simulanta.
@odula já Té chápu, mě se to zdálo taky šílene peněz. Rok jsem doufala ve státní zdravotnictví. Rok jsem byla na neschopence. Utratila jsem nesmysl za různé preparáty a vitaminy k ničemu. Když si spočítám ušlý zisk a to ostatní zahucela jsem v tom solidně. Kdybych šla hned tak to stalo třeba jen deset. Já pak už byla ve stavu, že mě manžel v noci vozil na pohotovost protože jsem myslela, že mám infarkt, hrozně mi bušilo srdce, zhubla jsem za měsíc 10 kilo a vrchol mého dne bylo dojít si na záchod a do toho dvě malé skolkove deti. Pak už mi byly peníze jedno. Trvalo to další rok než jsem začala normálně zit a fungovat. Už nikdy se do toho stavu nechci znovu dostat. V té skupině na Facebooku je hodně lidí, kterým státní lékaři diagnostikovali RS a oni se po léčbě infekci začali lepšit. Nejhorsi na tom bylo zjistit, co mi pak je. Když víš, dokážeš si i trochu pomoct sama. Paradoxně jsem byla na asi 10 rengenech všeho, na EEG, na magnetické rezonanci, na gastro vyšetření. Kdyby mi hned na začátku udělali pořádne testy ušetřila za mě pojišťovna spousta peněz. A já všude rikala, že jsem měla klíště a dostala jsem lexaurin a béčko v injekcich
@mandala vzal vyšla mi hraniční tedy ji podle něj nemám. Obvodaci hlavně dělají testy Elisa, které jsou hodně nepresne a moc toho neřeknou. Když jsem chtěla kvalitní testy western blot, řekl mi že je drahy a pokud vyjde negativní, že si ho zaplatím, vyšel pozitivně.... Já ji měla původně i prelecenou měla jsem na 20 dní doxybene. Pak už mi žádné antibiotika dát nechtel, protože jsem prece prelecena i když jsem měla problémy. Včasná nákaza chce alespoň 8 tydnu, ta moje je už chronicka. Bohužel v té době jsem o tom nic nevěděla. Až když už bylo pozdě jsem se začala zajímat. Už se toho nikdy nezbavis. Dokazes ji uspat, ona se zapouzdri a čeká. A třeba infekční na Bulovce, co se týká boreliozy je naprostá tragédie.
@aneta15 můžu se zeptat kolik to vyjde finančně celkem ? 5tis konzultace a dál ? a musí se tam jet na víckrát ? děkuji
@aneta15 napíši kdyžtak večer SZ, pokud nevadí. děkuji
Já tam byla 2x při té první léčbě. Záleží jak ti léčba bude zabírat. Klidně tam můžeš jet jen jednou a pak se léčit po vlastní trase, kdyz budeš vedet, co Ti je. Co mám já zkušenost, tak mi psal léčbu na 50 dní a pak jsem si nechávala dělat znovu testy abych viděla jak léčba zabírá, ale to je na Tobe.. Pak už to u mě nebylo potřeba, cítila jsem se dobře. Klidně napiš.

Ahoj, ja sama mam RS a asi nejde rict, ze se jedna o RS. Muze to byt i od te krcni patere.
U RS byva klid. Proste fungujes, nekdy nefungujes, nekdy prijde ataka, ale ze by denne byly nejake priznaky, to ne. Ataku na oku jsem mela, ale bolelo to v kuse az do vyléčení, plus rozmazané videni atd...
Uvidis co ti reknou k te páteri, jinak ti to pak ukaze lumbalka a hlavne megneticka rezonance. Drzim palce, at je to jen od patere.