icon

Mykózy, vaginální záněty. Máte babskou radu?

stepankaxxx
5. pro 2009

Pojďme si předat zkušenosti s kvasinkami a různými záněty. Určitě se to tady probírala hodněkrát, ale s tohle téma mezi ženskýma bude věčné, takže pojďme si radit.
Já mám momentálně kvasinky. Měla jsem antibiotika a tak se asi vyrojili. Příznaky jsem měla svědění, pálení, bolest při močení, pnutí ve vnitř v pochvě, no prostě hnus. Tak jsem si nasadila samoléčbu. zkusila jsem femigel- bez úspěchu. Pak Rosalgin výplachy- které normálně pomáhají, ale nic. Tak gynopevaryl combipack- ale zase bez úspěchu.
Tak jsem zašla ke gynekologovi a ten řekl jedině Canesten 1- je to jedna tableta, kterou zavedete do pochvy a máte pokoj. Stojí to 122,- kč, kdybych to věděla tak jsem nevyhodila v lékárně min 600,-. Ke Canastenu jsem koupila Lactobacili dovnitř je tam deset tablet na vnitřní užití a stojí to kolem 200,-. Prý se to má na 4 následující noci zavést do pochvy.
Začala jsem užívat Wobenzym, aby se mi to náhodou nechtělo vrátit, tak doufám, že to dlouho nezažiju🙂

dzungala
Autor odpověď smazal
anprik
16. led 2017

Ahoj k otazce zanetum a mykozam pisu neco ze sve zkusenosti..problemy jsem mela skoro 20let-chronicke zanety, mykozy co 14dni, nemoznost otehotnet priroz.cestou..vyzkousela jsem za ty leta snad vsechny leky a pripravky co existuji, spoustu babskych rad,vystridala x doktoru..az jsem se dostala k jedne pani ktera se zameruje na celk.diagnostiku cloveka-parazity, plisne apod...a pote mi nasadila silna antiparazitika a 4roky uz nevim co je to mykoza! Po druhe jsem otehotnela prirozene a necekane rychle,tehot.probihalo be zanetu ale presto vsechno se hlidam-sprvjove gely, bile jpgurty, cukry min.ale spise asi ze zvyku za ty roky..a kdyz uz bylo nejhur tak pomohl clogin vyplach na svedeni,gynexid cipky a pena na prevenci(pouzivam obcas i ted), ale mic z toho nevylecilo jen zmirnilo..

dzungala
Autor odpověď smazal
alikscha
16. led 2017

Dobře, moc děkuji za rady a doporučení. 🙂 Taky už přemýšlím o nějaké alternativní léčbě mimo gynekology, protože mám pocit, že za ty roky mi nikdo pořádně nepomohl a to už jsem vyzkoušela asi 3 doktory. Každopádně jestli taky můžu poprosit o koho šlo v případě léčby těch parazitů nebo nějaký kontakt na tu paní? Předem moc děkuji.

lucie2512
17. led 2017

@dzungala ju a prosim te..vim ze furt otravuju..ale nevim jake ty lactobacily poridit..v lekarne mi dali tyto probiotika..jsou vubec k necemu? Biopron9 Premium

dzungala
Autor odpověď smazal
diva_ziva
17. led 2017

@lucie2512 Biopron su jedny z najlepsich. Dobra volba. A este Hylak forte je super a je lacnejsi. Ale chce to hlavne vynechat ten jednoduchy cukor, inak je to len naplast!! Ked si budes davat celozrny zitny kvaskovy chlebik, vlocky, ovocie, celozrne cestoviny a ryzu, 80% cokosku, orechy, tak ti to sladke nebude chybat, aj ked kojis. Mozno prve dni, ale to bude skor prejav navyku tela na rychly cukor a psychicka zavislost. Mam skusenost, ze telo sa pri prijme dostatku zlozenych sacharidov presteluje tak za 2-3 dni a mysel tak za tyzden. A prijemny bonus je, ze ja mam vzdy viac energie a chuti do zivota, ked nejem rychle cukry. 🙂

lucie2512
17. led 2017

@dzungala moc děkuju 😚
@diva_ziva no tak to jsem rada...snazim se...sice dnes od znova..vcera jsem uz zase nemohla a sezrala jsem tatranku 😈 ale dnes zatim nic..ani kafe..(pac to si taky sladim) tak uvidim...kezby to pomohlo...uz jsem na mrkev z toho..zadne vytoky, nic..jen to zarudnuti a paleni se svedenim 🙄

janamal37
17. led 2017

NaturGyn Scarlett,testuju prvni davku,vypada to slibne 🙂. Zadej do vyhledavace.

lucie2512
17. led 2017

@janamal37 jj uz mi tu jedna maminka radila..nejde mi oznacit 😊 tak jsem tedy objednala a uvidim..boze za ty prachy prosiiim

lucie2512
17. led 2017

@janamal37 a mas to tam normal tri dny?

lucie2512
17. led 2017

@alisek ju a prosim te...ted jsem tam cetla, ze by se nemelo pouzivat pokud se po porodu jeste nedostavila menstruace...ja jsem dva mesice po, takze jeste nic...tak ted nevim teda...uz jsem objednala dve baleni🙄

diva_ziva
17. led 2017

@lucie2512 Clovek nie je neomylny a obcas hold podlahne. Netrestaj sa za to, stres podporuje kvasinku a zanet. Hlavne je to nevzdat! Drz sa, stoji to za to, i keby to kvasinka nebola, cukor a biele pecivo je blbe na vsetko (plet, vykonnost, psychicka pohoda, ...). Inak to ze nemas ziadny vytok, len zarudnutie a palenie, mi pripada, ze to nemusi nutne byt kvasinka. Mozno kombinacia s nejakou bakterkou. Chce to ale tie stery, inak vestime z gule. 😇

lucie2512
17. led 2017

@diva_ziva
@dzungala holky muzu aspon slany orisky? Potrebuju energii

diva_ziva
17. led 2017

@lucie2512 Oriesky v pohode, ale radsej nesolene. A nie arasidy (vysoke mnozstvo plesni, podporuje mykozu) 🙂

alisek
17. led 2017

@lucie2512 tak tu informaci jsem nečetla, já to používala během běžného cyklu, MŠ jsem dostala týden po ukončení šestinedělí. Tak to radši nezávadej a nebo se ještě pořád s lékárníkem či gynekologem.

alisek
17. led 2017

@lucie2512 jeyte před používáním bylinných čípků jsem si prováděla výplach + oplach Rosalginem

dzungala
Autor odpověď smazal
makiska1
17. led 2017

Ahoj, nečetla jsem všechny příspěvky, ale já když cítím, že se něco začíná dít, tak si namažu kokosový olej (myslím dolů 🙂, i dovnitř... a do druhého dne je vždy klid....

dzungala
Autor odpověď smazal
lucie2512
18. led 2017

@diva_ziva
@dzungala no to si nedelejte srandu holky 😄 jako ja se na to snad vyseru a zadnou dietu drzet nebudu, protoze takhle se zit neda...nic clovek nemuze...absolutne nic...vcera jsem mela 3michany vajicka..k tomu tmavy chleb...a vecer to same s kouskou zeleniny...jsem nasrana, unavena, frustrovana, vyšťavená a už mě to nebaví 😁 a kojila jsem celou noc! Urcite mam slabsi mliko...3dny jsem se poradne nenajedla...predtim jsem kojila jednou nebo vubec..az k ranu...ach joo ted asi podle toho co jsem si precetla nemuzu ani ten pripravek co mi tady doporucily...pac jsem to od porodu jeste nemela tak ja nevim sakra

makiska1
18. led 2017

@dzungala 😲 to mi poradila kamarádka, ktere to taky pomohlo... to je zvláštní.... mozna třeba záleží, zda to jsou bakterie, nebo viry... tezko rict... v kazdym případě me to fakt vzdy pomůže....

dzungala
Autor odpověď smazal
lucie2512
18. led 2017

@dzungala ty jsi skvělá..dík...no hlava mě bolí už druhý den...snažím se hodně pít vodu...ale dneska budu dělat řízky a ty si jako fakt dám..jen s bramborem..né s kaší..vím, že tam je trocha mouky na obalení, ale to snad tolik vadit nebude ne...musim pomalu, jinak mě klepne pepka 😄 no pokusím se najít si na to čteni čas...nestíhám ani uklízet 😂 jen sem vždycky juknu a zase běžím k malýmu...pak do školky..krám..no však to všechny znáte 😄 a večer už jsem kantáre...😂

diva_ziva
18. led 2017

@dzungala Inak s tym kokosakom je to sranda, tiez som citala z niekolkych zdrojov, ze je protikvasinkovy (kyselina kaprilova), ale asi to nefunguje vsetkym. Inak to, ze tuky chutia kvasinke, pocujem prvy krat 😲

dzungala
Autor odpověď smazal
dzungala
Autor odpověď smazal
leilalili
18. led 2017

@karelk co se tyce problemu ohledne kvasinek na penisu, U meho byvaleho partnera bylo neco podobneho, ja byla vylece ale partner po dvou ci trech molovani oet nemohl, predkozka mu zarudla a nevedl co delat, nakonec jsem nasla vynikajici reseni, Koupele nepomahaly a na obrizku nechtel ji, Tak jsem pres mou lekarku Sehnala framikoin Mast, a mazal si jej, 3x denne tydel a bylo po problemu,

Pote uz problem nemel, nevim jak ted uz spolu sice nejsme , ale snad se mu to nevratilo

diva_ziva
18. led 2017

@leilalili Framykoin je ATB mast, takze ak mu to zabralo, tak to urcite nebola kvasinka ale nejaka bakteria.

leilalili
18. led 2017

tak urcite, ja jen ze pan pan karel dal priklad s predkozkou, ale v mem pripade u byvaleho partnera , kdyz vzpominam zpetne to mohlo mit i za priciny , ze muj byvaly partner chodil casto na Ostro a to i v kalhotach se zipsem, tak me jeste i napadlo zda to nemel nejakou tu infekci jak se otira kuze predkozky o treba ryflovinu a jine typy latek, protoze On si nedal rict, a ja sem jej odmitla v sexu kvuli tomu abych zjistila vubec co mu je .

ted nevim zda tim trpi, a pokud ano tak at na to prijde jeho manzela ci partnerka, ( pokud sou tedy spolu)

Strana