icon

Na co se připravit při lumbální punkci? Zkušenosti maminek

15. lis 2021

Ahojte. Zítra mě čeká lumbalni punkce, napište prosím někdo zkušenosti, na co se připravit, čeho se vyvarovat, jaké jsou NU atd. Budu mít s sebou 14 denní miminko na pokoji. Předem moc děkuji, mám z toho strach.

Strana
z4
autor
21. lis 2021

@katule1990 volali mi sami. Aby mi oznámili, že v krvi bolerie našli, v moku ne. Čekám ještě na další výsledky. Namoje prosby, že mě hrozně bolí hlava a že mám ten syndrom mi řekli, že ano, že ho mám, ale že je to moje chyba, že jsem tam měla do pátku zůstat ležet...( nevím jaký by vtom byl rozdíl, doma stejně taky ležím, protože nejsem schopna ničeho) Krevní zámku mi udělat nechtějí. A tak už 4 dny trpím a funguju tak maximálně hodinu, pak mi padne balvan na hlavu a katim se ihned do postele jak hadrova panenka. Už mám psychické potíže, nevím jestli ještě budu někdy vůbec normálně fungovat.

katule1990
21. lis 2021

Určitě budeš, jen těžko říct, jak to dlouho to může trvat, snad se to brzy zacelí a bolest přejde. Přijde mi naprosto neskutečný, že se k tobě můžou takhle chovat a takhle tě odpálkovat. Možná bych ještě zkusila FB skupinu Podpoříte mě v osvětě, tam by příp. mohli poradit, jaká máš práva a třeba by ses dozvěděla i osobní zkušenosti s podobnou diagnózou. Nevím teda, co znamená, že bolerie našli v krvi, ale v moku ne. Třeba budou ty problémy nějak od páteře, že máš nějakou blokádu po tom porodu. Věřím, že to nebude žádná děsivá diagnóza, myslím, že to vidíš hlavně černě protože na tom jsi fyzicky špatně, to strašně ovlivní psychiku. Naprosto to chápu, měla jsem kolem porodu a po porodu taky dost zdravotních problémů (včetně postpunkčního syndromu) a nebyla na tom psychicky dobře. Časem se vše podařilo nějak vyřešit a je o hodně líp, taky se z toho vyhrabeš 🍀!

katule1990
30. lis 2021

Jak jsi dopadla? Jak ti je 🙂?

autor
30. lis 2021

@katule1990 no dopadla jsem tak, že jsem neustále čekala na výsledky, kdy mi včera konečně řekli, že bolerioza je v krvi, ale v moku ne. Na můj dotaz jak je to s mým strachem na RS mi najednou řekli, že tam to neposílali, což mě naštvalo a rozhodilo. Takže pro můj pocit a klid jsme se domluvili, žen zítra zajedu na krev, kterou prý někam pošlou do specializované laboratoře. Hlavně že po odběru moku mi tvrdili, že to poslou i tam. Takže jsem to obreceoa, protože jsem doufala, že už budu mít jasno a snad bidi moci být v klidu, V lednu mě čeká MRI a pak jim mám výsledky zavolat. Co se týče mě, tak mě hlava průběžně bolí pořád, ale jen tupe. Do toho mě bolí u srdce a střílí to do lopatek + mě bolí uprostřed hrudníku a lopatek, tak sen trochu držím toho, žen třeba je to páteří. Zároveň se mi hůře dýchá, šumí mi v uších a bývám unavená. Přemýšlím, na koho se ještě obrátit. Co se týče následků po půlnoci, tak jsem byla regulérní ležák celý týden, kdy jsem byla schopna dojem maximálně na záchod a pak zase ležet, ani jsem nejedla, o děti jsem nebyla, schopna se starat, museli vydržet u TV do příchodu může z práce. Až po týdnu jsem dokázala vstát z mrtvých a pomalu fungovat.

autor
30. lis 2021

Po punkci ne půlnoci

aarriel
1. pro 2021

Tak RS ti poznaji i z MR 😉

autor
1. pro 2021

@aarriel no jen aby to nedopadlo jak s lumbalkou, že mi něco tvrdili a pak nic

aarriel
1. pro 2021

Urcite ne, tam to je videt hned. Bud tam sviti bile leze nebo nesviti. Pokud tam budou, tak se bude zjistovat kolik a proc...

autor
1. pro 2021

@aarriel snad to dopadne dobře a je problém někde jinde. Dost se toho bojím, se budu klepat až do ledna, ale chci mít jistotu

apokalismus
1. pro 2021

Musíš vydržet,snad ti brzy zjistí kde je problém... Já to řeším od loňského října,dle punkce by to rs odpovídalo, tak čekám na rezonanci....a vůbec bych se nedivila kdyby nic neukázala... A je ti už lépe?

autor
1. pro 2021

@apokalismus mě tam ten vzorek z LB pošlou ten zmrazeny vzorek (teda snad) nevím proč to neudělali rovnou + krev. No je mi lépe, ale hlava bolí pořád, občas se motám, hučí mi v uších a k večeru mám rozostřené vidění, včera jsem jednu chvíli měla pocit ze vidím modře, ale to trvalo jen pár sekund. Jinak taky mám tupou bolest na hrudi už pár dní a střílí to do lopatky a mám takovoj tíhu na hrudníku, tak tajné doufám, tento třeba bude i páteří.

autor
1. pro 2021

LP ne LB

apokalismus
1. pro 2021

To by třeba mohla být blokace páteře, rehabilitace třeba nezkoušeli? Bereš nějaký hořčík nebo tak něco?

autor
1. pro 2021

@apokalismus jo beru, ten magnosolv, ale kromě srajdy nic moc teda, užívám tedy jiný co jsem si sama koupila, no na rehabilitace mě sice odkázali, ale má mi to zařídit obvodní, a ta se k tomu nevím proč, nemá.

apokalismus
1. pro 2021

Koukám taky nikdo nic neřeší ☹️ já teda beru magnezia laktici, rhbl mi psala obvodní i neuroložka,zkus si o ně znovu říct, případně zkus soukromou fyzio, ta péče je pak hooodně odlišná... Držím palce ať se dostaneš k někomu kdo to bude řešit...

autor
1. pro 2021

@apokalismus neřeší no a to je nejvíc frustrace. Jo fyzio chci, klidně i placenou, i kdyby to za dáma nebylo, tak protažení a odblokování vůbec neuškodí, ale já dřív s páteří problémy, mela, takže by to třeba mohlo být zas. Holt těhotenství bylo klidne a po porodu se sypu

nazka
28. led 2023

Jsi tu ještě aktivní? Jak jsi dopadla?

Strana
z4