Nádor na mozku. Vyléčil se někdo?

dipg
16. zář 2023

Vyliecil sa niekto z nadoru na mozgu ? Je to mozne alebo vobec nemozne?

1pomnenka
16. zář 2023

Jsou desítky druhů nádoru na mozku, zhoubné i nezhoubné. Někdo má zhoubný, chemošky, operace, pak pár let klid. Vrátí se mu to a jede další kolo léčby, ale je tu už 10 let a žije. Z výsledků MR nebo z biopsie ti řeknou, o jaký jde druh a jaká je šance. Nám to určili přesně, ozařování hlavy ne, chemošky ano, ale ne ambulantně, pouze na lůžkovém oddělení, operace ne.

dipg
autor
16. zář 2023

@1pomnenka To ano viem ze od vela veci zalezi
Uz mame vysledky z biopsie ale nevieme presne typ nadoru o tyzden v nemocnici nam povedia...len viete ze bunky su nezhubne ale z miesta ulozenia je zhubny...caka nas tabletkovs chemo, ozarovanie a potom neskor experimentalna liecba

blackblue
16. zář 2023

@dipg jiste ze je to mozne, pripad mam v rodine. Ale to je otazka na osetrujiciho lekare, zalezi na mnoha faktorech.

dipg
autor
16. zář 2023

@blackblue Ano to mi je jasne ze najviac nam povie lekar...prosim vas a kde bol ten nador umiestneny?

cilkat
16. zář 2023

Manžel má před deseti lety odoperovaný nezhoubný nádor v oblasti mozečku. 8 cm v průměru, takže reálně opravdu hodně veliký. Šel bez chemošky rovnou na 14 h operaci, z ní se několik měsíců sbíral, ale následná péče už je 1x gama nůž (ozarování), jinak samozřejmě pravidelné kontroly. Až na dost šílenou jizvu bez jakýchkoliv dalších komplikací.

dipg
autor
16. zář 2023

@cilkat Och tak to mal doopravdy velky nador som rada ze to dopadlo dobre
Syncek ma nador na mozgovom kmeni co je velmi zle ulozenie a bojime sa ako to cele dopadne

levandule_k
16. zář 2023

@cilkat 14 hod. operace, tvl. si nedovedu představit, jak to muselo být náročné...

dipg
autor
16. zář 2023

@levandule_k Ano tie operacie mozgu su dlhe...aj nam chceli operovst synceka ale nador sa posunul na zle miesto a nakoniec dokazali len odobrať vzorku a ak sa nador zmensi chceli by ho vybrať a sami povefali ze operacia by trvala 10-15hodin

levandule_k
16. zář 2023

@dipg Někdy je fascinující, jak náročné operace dnešní medicína umí, tím jak nejsem z oboru a nesetkávám se s tím denně, tak je to pro mě překvapující. Kolik je synovi?

dipg
autor
16. zář 2023

@levandule_k 7rokov bude mat o 2tyzdne :(

blackblue
16. zář 2023

@dipg v parietalne/dorzalni casti. Je to uz delsi dobu zpet, rozmery nevim. Po operaci byly komplikace s infekci, ale nakonec se to podchytilo. Nador se odoperovat povedlo, chemoterapie pak nebyly potreba... Ale urcite pak lekari vic pacienta hlidaji. Teda dobri lekari... Drzim palce a posilam na dalku silu a objeti!

dipg
autor
16. zář 2023

@blackblue dakujeme

levandule_k
16. zář 2023

@dipg ❤ Ach jo...držím pěsti, ať se to otočí a dojde třeba ke spontánnímu zapouzdření, nebo ať se to posune někam, kde to je operovatelné...

cilkat
16. zář 2023

Mozkový kmen je špatné umístění, no. Ale fakt uz dneska ti doktoři umí hodně. Držte se. Snad to bude ok.

merope
16. zář 2023

@dipg Mozkový kmen je hodně špatný ☹. Ale pořád je šance, nedávno jsem se na to zrovna dívala a jako jo, operace je dost riskantní (může to poškodit motoriku), ale lepší než nic. A jsou lidé, co to normálně přežíjí bez následků. Držím moc moc moc palce. Mám kamarádku s podobným problémem (proto jsem se po tom dívala).

dipg
autor
2. dub 2024

@merope viete mi povedat kde alebo aky lekar dokaze operovat nador na mozgovom kmeni?