icon

Názory na očkování proti Covidu při kojení?

1. pro 2021

Hezký den, uvažuji, že se nechám naočkovat, abych případně snížila možnost horšího průběhu, byla jsem pevně rozhodnutá, ale znáte to, červík hlodá a můj praktický lékař se k tomu staví stylem "není dostatek klinických studií, ale ano, lze to" a já jsem stále na vazkach. Logicky si říkám, že očkování stimuluje imunitní systém matky a miminku jdou protilátky. Co vy? Jaký máte názor? Bohužel musím přiznat, že jsem k tomuto dospěla v moment, kdy po covidu totálně odpadli mladí lidé z mého okolí, kteří byli zdraví, s ničím se nelecili. A tím odpadli myslím hospitalizaci v nemocnici a velmi špatný průběh. A prosím o slušné chování, děkuji.

Strana
z2
goovana
3. pro 2021

@barussska1 šílená
Zimnice horečka bolest celého těla a bolelo mě strašně i kojeni
Ale malý byl naprosto v pořádku

drndadrnadova
5. pro 2021

Nevidím v tom vůbec problém malému dáte látky studie už jsou. Mrkněte na českou vakcinologickou společnost. Jen bych si na det očkování a den po nařídila klidový režim a požádala o pomoc druhé. Kvůli bolesti ruky možná mírné slabosti případně teplotě. Já zvažuji v tehu čekám na vhodný týden.

drndadrnadova
5. pro 2021

@marcicek84 očkujete se roky např.na chřipku v těhotenství je podobně zákeřná jako covid

marcicek84
5. pro 2021

@drndadrnadova a to je zapotrebi i u ockovani na chripku? 🤔https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/B...

mamikry
5. pro 2021

@marcicek84 Chapes, ze proti tomu, kolik na svete zemrelo a stale umira lidi na covid, nebo ma trvale nasledky, jako jsou znicene plice, trombozy, mrtvice, embolie, zanet osrdecniku apod., je 5 tisic umrti a 75k NU po vakncine uplne minimalni procento, kdyz se vezme, kolik bylo svetove naockovano lidi? Jako je to moc nestastne, ale na samotny covid zemrelo 5 milionu lidi, a to se rada dalsich do statistik nedostala, protoze zemrela jako negativni po dele nez dvaceti dnech, presto na nasledky covidu. Nehlede na ty, co zemreli treba doma bez testu.

mourovatakocka
5. pro 2021

Moje doktorka mi poradila vyčkat, že nejsem riziková skupina. A i kdyby to do mě hustila jako třeba naše pediatra cpe očko horem dolem, stejně bych do toho ještě nešla.

marcicek84
5. pro 2021

@mamikry no ty jsi strasna humanistka,najednou to mas v kategorii ocekavanych ztrat?pokud jde o umrti tak vime vekovou skladbu obyvatel,tak pro ne je jiste vakcina prinosem,at se ockuji hlavne tyto skupiny a prestanou svuj strach prenaset na mladsi generaci.Kojici zena,ktera nema zadne jine zdravotni problemy rozhodne neni v kategorii rizikove skupiny.A jaksi kdyz i ockovani nemoc siri,tak je zcela mimo misu ten argument,ze se ockovanim se ochrani druzi,vime kdo zahlcuje nemocnice a tam musi jit snaha presvedcit lidi ockovat se predevsim...a mRNA vakcina je velka neznama,na jare maji byt k dispozici tradicni vakciny Novavax (ma fungovat na stejnem principu jako vakcina na chripku nebo rakovinu delozniho cipku) a pripadne Valneva (kde bude inaktivovany cely virus koronaviru), pokud bude tato k dispozici,takze nevim zda je kam spechat...

mamikry
5. pro 2021

@marcicek84 Aha, takže to asi taky víš, že aktuálně umírají i mladší ročníky, že. A jaké ročníky mají následky po covidu, to máš taky zjištěné? A víš, jaké ročníky po podání vakcíny zemřely a jaké mají ty neurologické potíže? Kojící žena je zrovna poměrně dost oslabená tím, že je nevyspalá a dítě z ní bere živiny. Těhotná zase tím, že má sníženou imunitu. mRNA je přirozená součást našich buněk. Nijak nevstupuje do jádra buňky a za krátkou dobu se rozpadne. Navíc vyvolá v těle stejnou reakci jako covid, jenom o dost méně agresivní a nadto s sebou nenese další patogeny. Takže pokud ti dělá problém vakcína, co teprve covid sám. Jenže to už ti vysvětluju poněkolikáté, a ty to ignoruješ. A vůbec nechápu tenhle postoj. Ty tady voláš po nějaké dlouhodobé studii bezpečnosti, kterou podle tebe vakcína nemá, a nová vakcína, ač na starém principu, která se bude testovat zhruba stejně dlouho, jako se testovala ta nynější, tak ti přijde v pořádku? Co si myslíš, že bude dělat ta? Vyvolá zase imunitní reakci a zase se může stát, že na ni lidé budou reagovat špatně a část z nich bohužel může zemřít. Tak je to totiž prostě u léků obecně. Rizika jsou všeho, to ještě není důvod se toho panicky bát. Jako chápu, že má někdo strach z vakcíny a že může mít nežádoucí účinky, nedejbože úmrtí. Ale, aby mohl zhodnotit rizika a přínosy, je potřeba dávat celá fakta.

marcicek84
5. pro 2021

@mamikry to je furt dokola,psala jsem nekde,ze se ma clovek hned na jare ockovat novou vakcinou?rekla jsem pouze,ze bude od jara dostupna a ze bych vyckala...prestan si domyslet a uz mi dej pokoj,nemam zajem s tebou dale pokracovat v diskuzi.

autor
15. pro 2021

@mamikry Souhlasím s tvými příspěvky. Jinak první dávka byla bez reakce, za dva týdny jdu na druhou, tak snad to bude taky ok. A jak jsem psala výše, momentálně leží v nemocnici brácha mé nejlepší kamarádky - zdravý 35ti letý chlap, nekuřák, abstinent, do nynějška zdravej jako řípa, sportovec...je na umělé ventilaci. Chytil covid, během pár dnů oboustranný zápal plic, kyslík, ventilace. A ne, nelepší se to. Radši "risknu" očkování, nemůžu tu nechat svoje dvě děti, které jsou na mě závislé. Nebo musím aspoň snížit pravděpodobnost horšího průběhu, dělám to hlavně kvůli nim. A přesně, jako píšeš, těhotné i kojící mají oslabenou imunitu (těhotné více, ty jsou vysoce rizikové; kojící taky, protože tělo se soustředí na tvorbu mateřského mléka, imunita je ztlumena). A princip vakcinace jsi též popsala hezky, všechno jsem si zjisťovala, abych byla ok s tím, když se to dostane mlékem k malé, jenže se to nedostane nebo to zničí trávicí trakt dítěte. Neříkám, že je očkování super, ale je třeba studovat a číst odborné články, ne koukat na tv nebo věřit hoaxům.

Strana
z2