icon

Nechají mi miminko se mnou v nemocnici?

jana_toula
3. kvě 2019

Prosím o radu, je možné, že mi nedopadnou dobře výsledky krve a ja bych zůstala par dní hospitalizována v nemocnici. Konkrétně s trombozou. Mam 8m dceru, kterou stale kojím a samozřejmě chci kojit dál. Nevíte, jestli mi ji nechají? Případně pokud jste někdo takhle řešil trombozu, nechali vas doma? Pichat injekce si umim, tak soi říkám, že by v tom nemusel snad být problem. Děkuji

sudylichozrout
7. kvě 2019

@terry1512 Vím velmi dobře, kudy kam. Neměj strach. Neútočím, jen konstatuji. To je rozdíl.

Tak good luck při vymáhání toho vašeho imaginárního práva 😃 I když, dneska stačí zařvat něco o diskriminaci a jdou vám, všemožným aktivistkám, z cesty i lidé, kteří jsou doopravdy v právu, protože byste je uštěkaly. Což je strašně smutné.

sudylichozrout
7. kvě 2019

@rebe Ale ty pořád nechápeš jednu věc. Jde o právo dítěte, které se dá uplatňovat, pokud je nemocné dítě. A také se uplatňuje. Děti mají na dětských odděleních doprovod běžně. Ale tady se bavíme o zdravém dítěti u nemocné matky na běžném oddělení. A i když se budeš ohánět právy dítěte, tak zkrátka nemocnice NEMÁ povinnost vyhovět. Ptala jsem se samozřejmě i takto. Nejsem včerejší.

oveckaluky
7. kvě 2019

@terry1512 Nezasekla se ti deska? A čím je infikovaná ta odpověď?

rebe
7. kvě 2019

@sudylichozrout Ale to není vůbec žádná pravda! I zdravé dítě má pochopitelně právo na přítomnost svojí maminky. Teď už plácáš nesmysly, přečti si Listinu práv dítěte. Ta opravdu neplatí pouze pro nemocné děti... Nemocnice nemá povinnost dítě hospitalizovat, ale nemá sebemenší právo bránit mu v pobytu s matkou. Je na dohodě, jakým způsobem bude toto právo naplněné a všechny strany přitom musí brát ohledy i na své okolí a reálné možnosti, ale to právo dítěte na mámu pořád platí. Zrušit ho může jenom soud.

sudylichozrout
7. kvě 2019

@oveckaluky taky by me zajimalo, jaky termin vytasi 🙂)

oveckaluky
7. kvě 2019

@sudylichozrout
@vineta Holky, to fakt nemá smysl... jako házet perly sviním...

sudylichozrout
7. kvě 2019

@rebe ano, to ja nepopiram. Nemuze mu branit v kontaktu s matkou, cili matku nehospitalizuje. A pokud ano a jeji zdravotni stav to nedovoli, nebo nemaji moznosti, nemuze si matka nic takoveho vynutit, protoze na to neexistuje zadny pravni narok. A o tom to cele je. Je to proste a pro me je nepochopitelne, ze ma nekdo s pobranim tak jednoduche rovnice potize. Ted nemyslim primo tebe. Rikam to obecne.

trdelnik234
7. kvě 2019

@sudylichozrout

To je vyborny napad. Prihovaram sa za ten rozhovor s pravnikom.

rebe
7. kvě 2019

@sudylichozrout Jenže jsou i jiné možnosti, jak u také v diskusi mnohokrát padlo: hospitalizace na nadstandardu, na oddělení, kde přítomnost dětí nevadí, maminka se ptala i na možnost domácího léčení, takže i to je pro ni řešení... Fakt nechápu, proč musíš hned takhle hnusně útočit se slovy osobectví a bezohlednosti, když se prostě jenom maminka zeptala a když tyhle možnosti existují.

sudylichozrout
7. kvě 2019

@trdelnik234 Jj, uz jsem psala adminum, jak to cele pojmout.

terry1512
7. kvě 2019

@rebe aspoň někdo to chápe. Díky bohu.
Asi bych už trolinky nekrmila, nemá to smysl.

@oveckaluky To už je ale vrchol omezenosti. Nebo tu máme lingvisticke okénko? O automatické opravě si někdy slyšela?

sudylichozrout
7. kvě 2019

@rebe ani tak to nekdy neni mozne. Zejmena pokud je matka hospitalizovana s infekci ci musi lezet. Coz plati v pripade trombozy, pokud dojde k hospitalizaci. Proste pokud si pujdes lehnout se zapalem plic, nemuzes s sebou mit kojence, i kdyby ses na hlavu stavela. Pokud pujdes na pozorovani, muzes zkusit nemocnici pozadat a bude zalezet jen na nich, zda maji moznosti, aby vyhoveli. Ale ani tak si to nemuzes pri zamitnuti vynucovat. Maximalne muzes nenastoupit.

sudylichozrout
7. kvě 2019

@terry1512 trolinky? Nenech se zmast. Kdybych chtela trollovat, poznala bys to.

oveckaluky
7. kvě 2019

@terry1512 Tak já jsem omezená? Přečti si svoje příspěvky. Meleš pořád dokola to samé, ničím nepodložené, ale tak hlavně že máš "právo a nárok", ale já jsem omezená... bavíš mě.
Jen by to chtělo používat hlavu nejen na čepici. Nebo to je účel, pouštět do světa takové nesmysly? Že by nábor nových aktivistek?

rebe
7. kvě 2019

@sudylichozrout Maminka ale nemá zápal plic, má trombozu. Tak co brání tomu, aby u ní bylo dítě a tatínek, který se o něj postará, pokud bude mít nemocnice volný nadstandard?

oveckaluky
7. kvě 2019

@rebe To samozřejmě jde, pokud nemocnice vyjde vstříc. Tady šlo spíš o to ohánění se tím, že nemocnice "musí ", je "povinna" apod.

sudylichozrout
7. kvě 2019

@oveckaluky 🙂 Tak to vis, tady se tech nesmyslu lecktera chyti. Pak se tahle moudra siri jak lavina a chudaci ti, na ktere pak matky nabehnou se svymi domelymi pravy 🙂

oveckaluky
7. kvě 2019

@sudylichozrout No právě... To by mělo být s postihem...

sudylichozrout
7. kvě 2019

@rebe brani tomu zejmena kapacita nemocnice. Nektere ani nadstandard nemaji, zejmena ty malicke. A brani tomu zkratka i vnitrni rad, protoze kojenec, ktery breci, je slyset nejen pres jednu zed, ale klidne pres pet. A za kazdou tou zdi jsou pacienti, kteri potrebuji klid. Takze to lze pouze v pripade, kdy v tom spitale na oddeleni siroko daleko nikdo nestona, nebo pokud to ostatnim nebude vadit. A zkratka pokud spital rekne ne, mas ty pravo volby. Nenastoupit k hospitalizaci, byt se svym ditetem doma a mit treba vazne komplikace. Ktere te nakonec muzou v pripade trombozy dostat az na ARO, kam opravdu zdravy kojenec nemuze. Takze nula od nuly pojde.

sudylichozrout
7. kvě 2019

@oveckaluky Trestat lidskou blbost nelze, to by byl za zivot souzeny snad kazdy clovek 🙂 Lze se tomu maximalne tak usmivat a pripadne se snazit ty blbiny, ktere se po webech siri, uvadet na pravou miru.

oveckaluky
7. kvě 2019

@sudylichozrout To jo, jenže když svou blbost někdo vydává za fakta a další se toho chytne, aniž by si to ověřil, a začne to šířit dál... no, je to smutný. A takoví lidé nazývají druhé ovcemi...

rebe
7. kvě 2019

@sudylichozrout Maminka má osmiměsíční dítě, to není novorozence, který propláče noci a je ho slyšet přes celý dům. Mojí dceři je necelých sedm měsíců a v podstatě nikdy nepláče. V noci spí bez probuzení. Tak proč hned maluješ ty nejhorší scénáře? Já chápu, že ty by sis svoje dítě do nemocnice nevzala nebo že ve vaší nemocnici to nejde. Ale v téhle disusi požádala o radu jiná maminka s jiným dítětem. A ty jí opravdu nepomáháš.

sudylichozrout
7. kvě 2019

@oveckaluky Tak každý profesionální aktivista a řvoun si myslí, že je spasitelem všech těch "ovcí", které žijí v bludu. Tak to je. Částečně za to může vlastní ješitnost a nadutost, částečně touha po mediální známosti (například ta dojnice z kojící guerilly), částečně prostá naivita a pocit, že svým aktivismem přispívá k budování lepších zítřků. Když mají tihle aktivisté svá tvrzení alespoň vyfutrovaná argumenty, tak ještě budiž... ale pokud páchají dobro jen na základě svých dojmů, tak to je katastrofa. Jako třeba v tomto případě.

sudylichozrout
7. kvě 2019

@rebe Tuhle mi tady někdo omlátil o nos, když jsem napsala, že jsem klidně odjela od roční dcery na služební cestu. Prý jim vypadl kocour z okna... je to tak 2 stránky zpět. Takže na tenhle argument nevím, co říci. Ano, já ti rozumím. Také mám dítě, které doma nepláče. Ale když jsme společně poprvé spaly u dědy, tak ječela do dvou do rána. Cizí prostředí. A to je ono.
Představ si, že pomáhám. Uvádím na pravou míru nesmysly, které se tu šíří. Protože už jsem si všimla, že tady kosmetička žvaní do řemesla lékařům, zdravotní sestra architektům, architektka prodavačkám, prodavačka novinářům. Každá si myslí, že když přečetla 6 článků na iDnesu a 40 příspěvků na Facebooku Modrém koni, rozumí jejich práci... prostě dost často si tu pletou svoje dojmy s realitou. Takže pak se občas objeví někdo, kdo si dá tu péči a zkusí se alespoň trochu zorientovat zkontaktováním lidí od fochu, aby zjistil, jak to je. Nejsem jistě sama, takových je tu určitě víc.

no_title
7. kvě 2019

Každému tady leží na srdci nebohé sestry, kterým dítě ztíží práci a babičky na oddělení, co potřebují odpočívat. Na právo dítěte tady nikdo nehledí... a to jsme na maminkovském serveru prosím pěkně... Právo být s rodičem a právo na to být kojeno, to nikomu nic neříká? Asi nikdo z vás nečetl chartu práv dítěte... Řešení je prosté. Nadstandart nebo nic. Když nebude mít volný nadstandart jedna nemocnice, jít do jiné. Naopak malé nemocnice, např. Krnov mají nadstandartů dost, skoro vždy jsou volné (aspoň tedy v porodnici)

rebe
7. kvě 2019

@sudylichozrout Pořád dokola mluvíš o sobě a o svém dítěti. Tady ale nejde o tvé dítě. Víš něco o dítěti tazatelky a o tom, jak reaguje v cizím prostředí?

sudylichozrout
7. kvě 2019

@rebe Já? Ty jsi napsala, že tvoje dítě nepláče, takže by tam klidně mohlo být. Cituji tě: " Mojí dceři je necelých sedm měsíců a v podstatě nikdy nepláče. V noci spí bez probuzení. Tak proč hned maluješ ty nejhorší scénáře?". Pouze reaguji tak, jak jsem tu nakoupila. Tento argument není platný, každé dítě je jiné. A každé může reagovat jinak, než je matka z domova zvyklá.

sudylichozrout
7. kvě 2019

Ano, protože ta nebohá sestřička je v práci, nemůže to zapíchnout a jít domů, slouží dvanáctku a má na starosti hromadu pacientů, kteří si budou oprávněně k ní na sesternu chodit stěžovat a jí budou nadávat. Ona bude ta, která slízne ten největší masakr.

rebe
7. kvě 2019

@sudylichozrout Další scénář 🙂 Fakt tě nenapadlo, že když bude dítě plakat a nebude to dobře snášet, těžko ho tam bude maminka násilím držet, ale spíš ho pošle s tatínkem domů vyspat, aby se zase vrátili ráno na další kojení?

rebe
7. kvě 2019

@sudylichozrout Zkusím to ještě jednou: maminka se ptala, jestli jí dovolí mít v nemocnici dítě, jestli je to možné. Jediná správná odpověď je: Ano, pokud není zdravotní důvod to zákazat, dítě má na přítomnost u tebe právo, zavolej do nemocnice a domluv se, jestli je to u nich na nadstandardu možné, případně to zkus v jiné nemocnici, vbězmete s sebou i tatínka a uvidíte, jak to zvládnete vy i vaše okolí.
Ty tady píšeš spoustu scénářů o sobeckých bezohedných matkách, které si násilím vynucují přítomnost dítěte, které bez ustání pláč, v nemocnici nacpané až pod strop. Ale to dítě právo na mámu prostě má a fakt není důvod nezkusit se zeptat, a pokud to půjde, nezkusit, jak to dítě zvládně.
Představ si, že jsou i maminky, které se rozhodují podle potřeb díěte tak, aby mu bylo co nejlíp, takže řvoucí dítě v nemocnici není jejich cíl...

Strana