icon

Neobvyklé alergie. Máte zkušenost?

amazonkajanik
9. kvě 2020

Řešíme zde dokola alergie na lepek,mléčnou bílkovinu,ale zajímalo by mne,zda li jste se setkali s alergií na kmín a vnitřnosti?!

Strana
z2
amazonkajanik
autor
11. kvě 2020

@almara2 jako u nás hrozí atopicky ekzem. Každý člen rodiny reaguje ale na něco jiného. Mamka gumové rukavice a škrob,ségra kovy,táta má na hlavě kolem uší,kde se potí,já taky rukavice,šťáva z citrusu a koncentrovaný prostředek na mytí nádobí (po brigádě na hotelu v kuchyni)
alergie neměl léta nikdo,u mě začala kopřivka ze všeho kyselého asi v 10letech,ale mlíko to někdy srazí,že se neudělá.Ale ségra kolem 25 dostala čaj z ořechů a natekla ji pusa,snese jen vlašské .nu a po 30 se přidal lepek a teď má autoimunitni poruchu,prej od štítné žlázy . Jo a neteř se nedávno predavkovala brusinkovym čajem a tabletama,trápil jí mocak a zadelala si na ekzematickou vyrazku 🙄😁

almara2
11. kvě 2020

@amazonkajanik moje děti jsou ekzematici po manželovi. Manžel se teď dovysetruje, měl nedávno troje různá ATB, má natekly krk, bolesti uši. Na ORL nic, doporučení na alergologii, testy negativní, tak čekáme na výsledky potravin.

brunetka11
11. kvě 2020

Loni jsem začala mít výrazné zažívací potíže, už jsem se bála, že půjde o lepek. Nakonec se došlo vylučovací metodou na palmový olej - bylo mi řečeno, že v ČR ani není možné jej standardně otestovat.
Symptomy - zvracení, návaly, ataky únavy, a to i v řádu dní.
Nic moc v dnešní době, kdy tuhle složku najdeš i v klasickém pečivu, natož koupit třeba nějaké oplatky, hranolky, dokonce problém si i dát oběd v některých restauracích v centru Prahy.

amazonkajanik
autor
11. kvě 2020

@brunetka11 o palmaci,to je samo o sobě. Četla jsem si o něm a kromě ničení prostředí,likvidace domova orangutanu a znečištění,je víc škodlivý,než prospěšný. Oni ho cpou i do UM a jediné,které jsem našla,že ho neobsahuje,byl Kendamil,jenže nemají AR,tak jsem musela sáhnout po Sunaru. Na hotelu se v něm smažilo a jídlo bylo po vychladnuti hořké,jako kdyby byl olej prepaleny 🤢 dělá sprasky v trávení a od toho se odvíjí další komplikace

cikitkapb
12. kvě 2020

@amazonkajanik Když jsem ještě malýho dokrmovala UM, tak jsme taky dávali mléko v AR verzi, a bez palmáče byl ještě nutrilon AR.

amazonkajanik
autor
12. kvě 2020

@cikitkapb tak on měl z porodnice Hipp HA,sakra to byl hnus. Takže ten Sunar byl menší zlo. Teď už mliku moc nedá,i když by měl vypít 500ml denně,dá max 300ml

cikitkapb
12. kvě 2020

@amazonkajanik Hele tomu nerozumím. Já dokrmovala jen než jsem se rozkojila, pak šlo UM k šípku. Takže nevím, kolik by měly děti kdy vypít. Plně na UM nikdy nepřešel. Jen mě to napadlo v souvislosti s hledáním UM bez palmáče. 😉 Ale jako je fakt, že už to jsou 3 roky, co jsme ho kupovali, a dneska to složení zase může být jiný. 🙈

Strana
z2