Nervové potíže a závratě po IVF stimulaci. Co dělat?
Nervový systém ?
Už několik měsíců mě trápí zvláštní a velmi nepříjemné stavy, které zásadně ovlivňují kvalitu mého života:
Mám pocity nestability a plavání v prostoru, hlavně v sedě. Vestoje je to o něco lepší, ale i tam mám pocit, že mé tělo není plně „ukotvené“.
Vnímám každý pohyb lidí okolo mě, což mi způsobuje tlak v hlavě, vlnění a vnitřní rozhození – jako by mozek nebyl schopen tyto podněty správně zpracovat.
Přidává se tlak v uších a hlavě, vnitřní chvění, zvláštní dezorientace a velmi nepříjemné vjemy.
Když se tento stav rozjede, začnu mluvit pomaleji a zvláštně – jako by mozku chyběla jistota nebo koordinace řeči.
Cítím, jako by mozek zpracovával pohyb těla špatně – v sedě vnímám, jako bych se hýbala nebo kývala, i když sedím nehnutě.
Stav se zhoršil po IVF stimulaci a prodělaném hyperstimulačním syndromu. Od té doby je můj nervový systém extrémně přecitlivělý.
Mám nález epifýzové cysty cca 14 mm, která je zatím sledována. Zatím není potvrzeno, zda má přímou souvislost, ale příznaky jsou dlouhodobé a zhoršují se.
Užívám cca měsíc Betaserc, který mi byl předepsán po dvou návštěvách pohotovosti kvůli velmi silným polohovým závratím.
Léky tehdy pomohly výrazně, ale v současnosti je závrat jiného typu a Betaserc už nezabírá.
Omlouvám se za dlouhý příspěvek ale už nevím kam se obrátit, CT i MRI už jsem měla
@sabinakandracov chtěla jsem ti napsat, ať si řekneš o Betaswrc, co navýšit dávkování ? Ja mam Vertigo, koukni na to. Ja toho mam tedy vice, o to muže způsobovat. Jeste bych potěšila borelku a magnet mozku a páteře
@barulina můžeš mi napsat ?
@sabinakandracov chtěla jsem ti napsat, ať si řekneš o Betaswrc, co navýšit dávkování ? Ja mam Vertigo, koukni na to. Ja toho mam tedy vice, o to muže způsobovat. Jeste bych potěšila borelku a magnet mozku a páteře
@barulina mela jsem rentgen páteře a magnet mozku a prý nic tak nevim
@barulina mela jsem rentgen páteře a magnet mozku a prý nic tak nevim
@sabinakandracov já takhle měla nález v lumbální punkci, odpovídající autoimunitnímu zánětu mozku. ORL lékař mě poslal do vestibulární ambulance v Motole a tam to právě zjistili... K tomu ještě diagnostikovali bppv a vestibulární migrénu...🤷
@sabinakandracov já takhle měla nález v lumbální punkci, odpovídající autoimunitnímu zánětu mozku. ORL lékař mě poslal do vestibulární ambulance v Motole a tam to právě zjistili... K tomu ještě diagnostikovali bppv a vestibulární migrénu...🤷
@apokalismus a z magnetu to nedokážou zjistit ? Na ORL jsem byla poslaná ale žádné nějaké speciální vyšetření jen doktorka říkala že to na to nevypadá
@apokalismus a z magnetu to nedokážou zjistit ? Na ORL jsem byla poslaná ale žádné nějaké speciální vyšetření jen doktorka říkala že to na to nevypadá
@sabinakandracov já měla magnetickou rezonanci třikrát a nikdy nic, až v té punkci byl nález... U nás ve městě se mnou nedělali vůbec nic že to je ok a že mám cvičit... až v Praze bylo najednou vše jinak...
@sabinakandracov já měla magnetickou rezonanci třikrát a nikdy nic, až v té punkci byl nález... U nás ve městě se mnou nedělali vůbec nic že to je ok a že mám cvičit... až v Praze bylo najednou vše jinak...
@apokalismus můžu se zeptat jaké příznaky nebo to vertigo si mela ?
@apokalismus můžu se zeptat jaké příznaky nebo to vertigo si mela ?
@sabinakandracov u mě to začalo jako rotační závratě se zvracením. Ty se časem změnily v závratě skoro všeho druhu. Nemohla jsem pohnout hlavou,očima, chodit bez držení, měla jsem problém sedět i ležet, pořád jsem měla pocit že se vše hýbe, že mě to táhne někam, houpala se podemnou zem... Přes den jsem byla neskutečně vyčerpaná a v noci mě to nenechalo spát. Často jsem buď zvracela a nebo alespoň dávila. Trvalo to dva roky minimálně, byla jsem úplně vyřazená z běžného života. Občas jsem měla dny kdy se to zlepšilo a pak to udeřilo s ještě větší silou. U nás se mnou nic nedělali,jen mi napsali betaserc a rehabilitace a to bez efektu. Až po několika měsících jsem se dostala do Prahy kde to začali vyšetřovat. Jedno vyšetření lépší než druhé a nakonec lečba infuzemi kterou jsem dostala až celých 25 měsíců od začátku onemocnění...🤷
@sabinakandracov u mě to začalo jako rotační závratě se zvracením. Ty se časem změnily v závratě skoro všeho druhu. Nemohla jsem pohnout hlavou,očima, chodit bez držení, měla jsem problém sedět i ležet, pořád jsem měla pocit že se vše hýbe, že mě to táhne někam, houpala se podemnou zem... Přes den jsem byla neskutečně vyčerpaná a v noci mě to nenechalo spát. Často jsem buď zvracela a nebo alespoň dávila. Trvalo to dva roky minimálně, byla jsem úplně vyřazená z běžného života. Občas jsem měla dny kdy se to zlepšilo a pak to udeřilo s ještě větší silou. U nás se mnou nic nedělali,jen mi napsali betaserc a rehabilitace a to bez efektu. Až po několika měsících jsem se dostala do Prahy kde to začali vyšetřovat. Jedno vyšetření lépší než druhé a nakonec lečba infuzemi kterou jsem dostala až celých 25 měsíců od začátku onemocnění...🤷
@apokalismus to je síla , snad už jste taky na tom líp , já zatím čekám na výsledky z endokrinologie jen mi volala doktorka že mám vysoký prolaktin ale že jinak se to nemá hrotit a mám počkat na konzultaci u nich , ale zatím porad nic nevim pokračuji v Betasercu , doktor mi napsal jeste Torecan ale toho se bojím
Měla jsem totéž. Nikde na nic nepřišli, nikde nic nenašli. Bohužel to přešlo časem nějak samo… asi po 3 letech v kombinaci s nasazením AD.
Měla jsem totéž. Nikde na nic nepřišli, nikde nic nenašli. Bohužel to přešlo časem nějak samo… asi po 3 letech v kombinaci s nasazením AD.
@lilian2111 myslíš že je to psychicky problém ? , už jsem si toho nastudovala dost a i já cítím že to může být spouštěč