Neustálý pocit na omdlení, prekolapsový stav

evulinka27
10. pro 2018

Prosím, nemáte někdo zkušenosti? Už od května chodím za doktorem, že se mi 3m po porodu začalo dělat špatně. Pocit náhlého omdlení. Za toho pul roku se mi to neustále vrací. Někdy mám 3tydny klid, jindy mě to bere několikrát denně. Někdy to jde od brnění pusy, rukou, končetin až do stavu černa před očima nebo pocitu, že se sesunu k zemi. Jindy bez brnění divný pocit na hrudi a rovnou pocit omdlení. Už když mě to začalo měla jsem měsíční holter na sobě. Se srdcem se spojitost vyloučila. Na neurologii jsem čekala 3mesice. Teď další měsíc na magnet.rezonanci. jenže je mi fakt už na nic. Mám tu dvě malé děti, napadá mě všecko možné.. budu ráda za každou zkušenost ☹

evulinka27
autor
10. pro 2018

@evulinka27 ještě chci dodat, že před rokem mě odvezla rychlá pro podezření na mozkovou mrtvici.. nakonec to bylo něco lehčího - TIA. Nedokrvení mozku... od té doby klid. A tyhle stavy jsou jiné... dle neurologa kombinace více věcí. . Ale nikdo mi zatím není schopen říct, proč je mi pořád špatně...

lolam10
10. pro 2018

@evulinka27 laicky mi prijde jestli v tom taky nehraje roli psychika.mela jsem driv urcite psychosomaticke problemy za kterymi se nakonec skryvaly uzkosti.beru leky, chodim na terapii a je mi krasne a mam po problemech...tak nechcete zkusit terapii?parkrat.za zkousku podle me nic nedate...at je vam brzy lip!😏

kittyy17
11. pro 2018

@evulinka27 hořčík? Připomíná mi to moje projevy latentní tetanie.

anakolut
11. pro 2018

Mám tohle, když mám velmi nízký tlak. Tak nízký, že mi tlakoměr nic nezměří. Ale tlak máte asi v pořádku, že?

evulinka27
autor
11. pro 2018

@anakolut tlak mám od mala nižší, ale nic drastického. Na kardio mi doporučili pít kávu, tu piji. Snažím se k tomu i dostatek vody aby to nebylo třeba z toho že málo piju, ale to by také nemělo..

evulinka27
autor
11. pro 2018

@kittyy17 o tom jsem ještě neslyšela. Omrknu, děkuji za reakci

evulinka27
autor
11. pro 2018

@lolam10 Jakože to si nemyslím.. sice dvě děcka jsou docela záhul, zvlášť když to v noci nespí. Ale jinak bych řekla, že jsem docela dobře rozpoložená. Jakože mě nic velice nežere... Poznala bych to?

evulinka27
autor
11. pro 2018

@kittyy17 tyjo musím říct, že ty příznaky opravdu docela sedí!!! Ale nechápu, byla jsem už tolikrát u doktora, tolikrát mi brali krev a to by snad poznali nízkou hladinu hořčíku, ne? každopádně pošlu manžela hned do lékárny pro hořčík. nic tím nepokazíme. bohužel svoje zásoby z těhotenství jsem spotřebovala..

kittyy17
11. pro 2018

@evulinka27 v létě mi na alergologii při vstupních testech našli normální hladinu Mg v krvi i v seru, ale v erytrocytech hluboko pod minimální hranicí. Jestli chceš, tak ti do soukromé zprávy pošlu detailní popis příznaků...

evulinka27
autor
11. pro 2018

@kittyy17 to by bylo super. jsi moc hodná

merope
11. pro 2018

Já když se zamyslím nad sebou, tak na omdlení je mi z nízké hladiny cukrů (nenajím se), při extrémním stresu (tam jsem i jednou-dvakrát omdlela) a z tlaku (to zjevně nemáš). Otázkou je, zda ten stres nemohl být (u mě) právě kvůli tlaku.

Každopádně 2 děti doma - to je kolotoč - a pokud i nespíš, tak myslet víc na sebe, relaxaci, odpočinek, to by určitě na škodu být nemělo. Máš možnost děti alespoň 1x týdně někam "odložit" a dělat si své věci / koníčky?

Samozřejmě nevylučovat a i hledat případnou fyziologickou příčinu na škodu není - jen že dost věcí je právě průvodním znakem dlouhodobého stresu (prý i ten hořčík se právě při stresu příliš spotřebovává a potom chybí - když jsem kdesi psala, že mám křeče v lýtkách při stresu, tak vysvětlení, co jsem dostala, bylo, že právě stres implikuje zvýšenou potřebu hořčíku).

Jo, nic mě zásadně nežere, ale stres si umím vytvářet sama a ve velkém - dřív jsem si to ani neuvědomovala, teď to už vím a snažím se krotit.

evulinka27
autor
18. pro 2018

Tak jsem zvědavá.. zítra bych zkusila zajít asi po tisící k obvoďákovi. Pořád se mi to vrací, teď už i obtíže s dýcháním, polykáním. do toho výše popisované projevy. EEG zřejmě bez vážnějších problémů, alespoň tak mi to paní říkala, ale ještě to probere se mnou neurolog. mag. rezonance mě teprve čeká začátkem ledna.
pořád bych byla ráda za jakékoliv tipy co a jak. Začala jsem užívat denně magnézko tablety, a vápník. ale i přes to se mi dělá zle.

saminomimino
19. pro 2018

Nedostatek železa tohle taky dělá

saminomimino
19. pro 2018

Nebo cukrovka

evulinka27
autor
19. pro 2018

@saminomimino mám za sebou hromadů odběru krve, cukrovka je vyloučená si myslím.. dnes mi dr řekl, že musíme počkat do magnetické, že má podezření na roztroušenou sklerozu... no tak se necháme překvapit..

kittyy17
19. pro 2018

@evulinka27 hořčík se nesmí užívat současně s vápníkem ani železem. Tělo má při trávení a zpracování priority. První se vstřebává vápník, potom železo, hořčík až když není ve střevech vápník.
Proto dvě hodiny před i po hořčíku se nesmí mléčné výrobky. To je možná důvod, proč ti hořčík nezabírá...

kittyy17
19. pro 2018

@evulinka27 požádej svého lékaře o předpis na Magnosolv, k tabletam užívej vitamin B6 (pyridoxin)

evulinka27
autor
19. pro 2018

@kittyy17 Tak jsem od dr dostala info, že já hořčík nesmím.. Prý kvůli vadě srdce, že hořčík pomáhá blokovat to co se tam už tak nějak zpomaluje či co.. tak jsem ani nedutala, že jsem ho teď týden brala 😀 😀 😀 No tak to ti povím, že jsem opravdu zvědavá, co z toho vyleze.. je to teda něco ☹

kittyy17
19. pro 2018

@evulinka27 no, tak to ti nezávidím 😥

merope
19. pro 2018

@kittyy17 To mi přijde nějaké divné - je to běžná kombinace vitaminových preparátů. Dokonce jsem četla, že takto dokupy se to vyloženě doporučuje.

@evulinka27 Mě ještě napadlo, zda tam nemůžou být nějaké problémy se štítnou žlázou. Ale počkala bych taky možná po té rezonanci - pokud tam je podezření na roztroušenou sklerózu, tak až se případně vyloučí. Vím, že na štítnou žlázu jsou i nějaké speciální imunologické testy, ale ty nechtějí dělat každému, kamarádce trvalo asi rok, než k nim nějakého doktora přesvědčila (a to měla dost nastudováno a potíže odpovídaly a pak se to i potvrdilo).

kittyy17
20. pro 2018

@merope vitamínové preparáty a běžně dostupné levné kombinace jsou jen doplňkem stravy, kde se nepředpokládá akutní nedostatek

jitule1984
8. únor 2019

@evulinka27 zkus si nechat udelat krevni obraz. Treba mas malo cervenych krvinek - anemii. Dobre je na to brat zelezo.

evulinka27
autor
9. únor 2019

@jitule1984 krev mi brali už asi milionkrát.. a stále nic nenacházejí... matnetická pořádku.. tak já už prostě nevím no

jitule1984
10. únor 2019

@evulinka27 Tak to netusi. Drzim palecky at se to brzy srovna a je vse v poradku ✊

ajulinka91
3. zář 2022

@evulinka27 mohu se zeptat, co za tím nakonec bylo? 🙂

evulinka27
autor
18. zář 2022

@ajulinka91 panické ataky. Přišla jsem na to sama po 3letech díky skupině Dovychovat, kde psycholog Milan Studnička řešil problémy se strachem a atakami. Tam jsem se v tom poznala. Rok antidepresiva, teď po roce jsem je postupně začala vynechávat a jsem asi 3tydny bez nich. Snad se mi to již nikdy nevrátí..

ajulinka91
19. zář 2022

@evulinka27 děkuji moc za info...řeším aktuálně něco podobného. Přeji Vám, ať se to už nikdy nevrátí