Nevolnost a průjem. Může to být z vyčerpání nebo střevní viróza?
Dobry den,máte někdo zkusenost? Uz podruhé se mi stala tato situace. Jsem provozní restaurace, takze občas se stane, ze jedu opravdu na doraz. Deset dní v kuse práce bez přestávky, fyzicky náročná, horko, psychicky stres, do toho domácnost, děti atd…a uz po druhe se mi stalo, ze proste prisla rano nevolnost, žaludek jako po opici, pak začne pobolívat břicho a přijde slabý průjem. Když jdu spát, pokaždé při upadání do spánku me mysl zase vtáhne zpět, nejde mi se uvolnit, Tskze spím špatně. Tenhle stav trvá tak 3-5 hodin a pak odezní. Muže to byt skutečně z vyčerpání a nebo mam proste stesti a uz podruhé mě přeletěla nějaká střevní viróza?
3-5 hodin bych na virozu neodhadovala. To vypadá jako psychika, kdy už si tělo pauzu fat vynutí, no.
Ono i to usínání zní jako hodně velká míra dlouhodobého stresu.
Prosím, zkus to neřešit práškama, ale systémově. Vím, že to nepůjde rychel a snadno, ale hledat cesty, jak si kde ulevit a co může kdo vzít za tebe. Bude to běh ne dlouho trať, ale to ej dlouhodobé vyčerpání vždycky.
3-5 hodin bych na virozu neodhadovala. To vypadá jako psychika, kdy už si tělo pauzu fat vynutí, no.
Ono i to usínání zní jako hodně velká míra dlouhodobého stresu.
Prosím, zkus to neřešit práškama, ale systémově. Vím, že to nepůjde rychel a snadno, ale hledat cesty, jak si kde ulevit a co může kdo vzít za tebe. Bude to běh ne dlouho trať, ale to ej dlouhodobé vyčerpání vždycky.
@cilkat dekuji, ne, urcite nebudu nic resit prášky. Pred 2 lety jsem po letech doma s detmi mela nadváhu, zjistili mi vyšší cholesterol i tlak. Navrhli leky. Během roku a pul jsem zhubla 28kg, tlak mam spis nižší, cholesterol jak miminko. Jsem ten typ, co je ochoten a schopen se měnit, aby si zachránil zdraví a život. O psychické křehkosti vím, uz rok a půl jsem na cekacce u psychologa. Pracuji na sobe i v rámci alternativní psychoterapie. Akorát jsem ted začala mít pocit, ze pí letech prace na sobe mi začalo tělo vcas říkat, kdy už staci a kdy se zastavit. Jen jsem asi potrebovala ujištění, ze nehledám psychickou příčinu za obyčejnou střevní virozou🤭

Může to být i z toho přetížení.