icon

Norethisteron pro posunutí cyklu. Má smysl pokračovat v užívání?

iva107
5. kvě 2025

Pěkný večer,
chtěla jsem si vzít norethisteron měsíc před dovolenou, aby se mi pak posunul cyklus a na dovolené jsem měla klid. Jenze jsem to dostala o dva dny dřív, zpanikařila jsem a hned jsem si vzala první prášek s tím, ze se to ještě stihne zastavit. Výsledek je takovej, ze se mi menstruace jen nerozjela úplně, ale lehce krvacim i přes to. Dala jsem tomu ještě sanci a dnes je to druhy den co beru prášky a vysledek je takový, ze slabsi menstruaci mám stejně. Nevím zda má smysl v tom pokračovat, protože se mi tím cyklus už stejně neposune, ne? Kdyby se to zastavilo úplně, tak věřím, ze ano, ale takhle mi to přijde zbytečný.
Mate s tím někdo zkušenosti? Má smysl v tom pokračovat, posune se mi cyklus nebo to zůstane stejně, když jsem to začala brát už při MS? Dekuji

te_reza
5. kvě 2025

Proč měsíc před dovolenou? Já bych ho vysadila a dobrala před tou dovolenou. Takhle to stejně neoddalis, když už to máš.

lencaa11
5. kvě 2025

@iva107 to už nemá význam spíš vám to může Ms prodloužit a rozházet cyklus je to hormonální hnus

berenika39
5. kvě 2025
@lencaa11

@iva107 to už nemá význam spíš vám to může Ms prodloužit a rozházet cyklus je to hormonální hnus

@lencaa11 proč by to měl být hormonální hnus? Pokud se používá správně, odůvodněně, ve správných dávkách, je to velká pomoc.

hojda
5. kvě 2025

Brala jsem ho kvůli cystě. Začala jsem při MS, kterou zastavil, dobrala jsem balení a pak do 4 dnů přišla MS, ale brala jsem myslím 1-1-1.

cherie24
5. kvě 2025

@berenika39 je to hormonální hnus. Já ho dostala na cystu, na kterou stejně nezabral a 2 týdny mě tak bolela hlava, že jsem myslela, že mi každou chvíli exploduje a prášek na bolest proti tomu působil sotva hodinu. Na blití mi bylo, doma 2 děti a já byla 3 týdny úplně vyřazená. Měla jsem to brát 3 měsíce, po měsíci jsem to hodila do koše. Volala jsem tenkrát i na pohotovost, co s tím, že fakt nejsem schopná ničeho a doktor mi řekl, že když ho vysadím uprostřed cyklu, tak se mi s největší pravděpodobností spustí tak silné krvácení, že skončím u nich ve špitále. Doporučil akorát zvýšit léky na bolest a přežít aspoň 3 týdny.
@iva107 zavolala bych na gyndu a řešila to rozhodně s nimi. Takový dotaz nepatří na modrého koně, ale k lékaři.

hojda
6. kvě 2025
@cherie24

@berenika39 je to hormonální hnus. Já ho dostala na cystu, na kterou stejně nezabral a 2 týdny mě tak bolela hlava, že jsem myslela, že mi každou chvíli exploduje a prášek na bolest proti tomu působil sotva hodinu. Na blití mi bylo, doma 2 děti a já byla 3 týdny úplně vyřazená. Měla jsem to brát 3 měsíce, po měsíci jsem to hodila do koše. Volala jsem tenkrát i na pohotovost, co s tím, že fakt nejsem schopná ničeho a doktor mi řekl, že když ho vysadím uprostřed cyklu, tak se mi s největší pravděpodobností spustí tak silné krvácení, že skončím u nich ve špitále. Doporučil akorát zvýšit léky na bolest a přežít aspoň 3 týdny.
@iva107 zavolala bych na gyndu a řešila to rozhodně s nimi. Takový dotaz nepatří na modrého koně, ale k lékaři.

@cherie24 Tak to je asi dost individuální ta snášenlivost, nedělali vůbec nic z toho, co popisuješ. Vůbec jsem nevěděla, že něco beru a cyklus pak zase normálně naskočil.

lencaa11
6. kvě 2025
@hojda

@cherie24 Tak to je asi dost individuální ta snášenlivost, nedělali vůbec nic z toho, co popisuješ. Vůbec jsem nevěděla, že něco beru a cyklus pak zase normálně naskočil.

@hojda u každého to dělá něco jiného já ho měla pouze z nouze skrze hysterektomii 3 dny a přesně už vím že nikdy více bych ho do pusy nedala brrrr co jsem sním měla to nikdy za celý život

vladenkamaminka
6. kvě 2025

Chápu to správně, že to bereš měsíc v kuse? Anebo jsi to brala, aby sis posunula úplně cyklus o měsíc dřív? Ja nemela nikdy problémy, tedy brala jsem to 2x za život, ale max 14 dni, myslím, ze to je i nejdelší doba, co se muže v kuse užívat. Každopádně jsem to jednou pred ms neodhadla a začala to brát uz během špinění, během 4 dnů odeznělo a byl klid až do vysazeni…

hojda
6. kvě 2025
@lencaa11

@hojda u každého to dělá něco jiného já ho měla pouze z nouze skrze hysterektomii 3 dny a přesně už vím že nikdy více bych ho do pusy nedala brrrr co jsem sním měla to nikdy za celý život

@lencaa11 Tak píšu, že každý to asi snáší jinak, tazatelka o žádném problému nepíše, tak ho asi snáší dobře. U mě to vyřešilo problém s cystou a nemusela jsem na operaci, takže za mne to udělalo, co mělo.

erika2
7. kvě 2025

Vysadit, pak se menstruace pravděpodobně rozběhne naplno. A začít používat 2-3 dny před další MS. Musí se vychytat okamžik, než začnou tvé přirozené hormony klesat, což spouští MS. A tento cyklus může být rozhozený díky předešlému užívání norehisteronu, takže se to bude blbě trefovat. Začala bych užívat před odjezdem na dovolenou a pak po celou dobu dovolené.

berenika39
7. kvě 2025

Norethisteron je lék jako každý jiný. Chemie. A je jasné, že každý na něj reaguje jinak. Nejde to ale zevšeobecnit, že je to hormonální hnus. V opodstaněných případech je funkční. A každá jsme jiná, jinak to snášíme. To, že někomu nezabere a dělá problémy neznamená, že to někomu jinému nepomůže. Užívám ve správných dávkách dlouhé měsíce a bez něj bych se jen trápila. Nedělá mi nic negativního, ale vůbec nic, ani nevím, že ho mám. Správné dávkování.