Nové tipy a příspěvky k bezlaktózové dietě?
Zdravim mám bez laktozovou dietu nedávno zjištěna je nějaký příspěvek nebo něco ? Potraviny bez laktozy jsou drahé
Třeba mléko bez laktózy v Kauflandu zas tak drahé není, máslo nahradíš margarínem, v Lidlu mají kokosové a ovesné jogurty… Taky neuškodí mléčné omezit.. plus ten Lactanon jak je psáno výše.. Jelikož je to jen intolerance, pochybuju, že na to budou příspěvky..
@maruskacech83 zkus se poptat na pojišťovně 😉
@maruskacech83 Také mám bezlaktozovou dietu, žádný příspěvek jsem nenašla. Ale je pravda, že už jsem to hledala před několika lety.
@papapaja asi není jen se ptám zda něco existuje
Bezlaktozove mléko seženeš nejlevněji v Lidlu, mají tam polotučné za 22,90 a plno za 24,90 myslím. A dost často ho mívají v akci za cenu kolem 15-16 Kč. Máslo se dá nahradit margarínem, jogurty bezlaktozove mívají taky už teď v akci, dá se nahradit třeba i kokosovými. Dneska už seženeš i veselou krávu bez laktózy. Není to tak hrozné, jak to na první pohled vypadá
@maruskacech83 Měla jsem intoleranci před pár lety, v těhotenství mi zmizela. Žádný příspěvek v té době nebyl, každopádně to zase tak strašné taky nebylo. Narozdíl třeba od bezlepku. A teď co jsem koukala toho vyrábí už mnohem víc, dřív jsem jedla pořád dvě příchutě jogurtu dokola. 🤦🏻♀️ Blbý to bylo, když jsem byla někde zvaná na oběd nebo na návštěvu - ale i to se vždycky dá nějak udělat (třeba ty tabletky). Jinak se ti to až tak neprodraží, jen si obejdi supermarkety a koukni, kde co prodávají a jak to vyjde - ty rozdíly tam docela byly a pak jsem to měla tak vychytané, že mi jídlo vycházelo víceméně stejně jako kdybych na té dietě nebyla. 🙂 A zlaté mléko bez laktózy - rostlinné je nejen drahé, ale i pěkně hnusné. 😃
@lieselmeminger to chápu ale chystám se otěhotnět tak že nevím zda beźaktozovou dietu bude dal příspěvek neřeším to byl jen dotaz
@maruskacech83 Hele já ji držela v průběhu prvního těhotenství a pak jsem z ničeho nic dostala strašné chutě na různé mléčné výrobky, které v bezlaktozové verzi nebyly. Tak jsem to riskla a od té doby fakt - díkybohu - nic. Přišlo to z ničeho nic a odešlo to stejně tak... Jinak samozřejmě to drž i dál v případném těhotenství, u mě to mohla být jen náhoda. A v porodnici by to měli akceptovat, když jim to nahlásíš. 🙂

@maruskacech83 Já mám vyzkoušený Lactanon. Opravdu funguje, ale vzhledem k ceně nevidím finanční rozdíl mezi dietou (ano, bezlaktozové produkty jsou dražší) a užíváním laktázy v tabletách. Já si ho beru, když vím, že jsem dietu porušila nebo když jím/piju na návštěvě.