Operace Bartholiniho žlázy bez zánětu. Je to možné?
Ahoj holky, otevírám diskuzi operace Bartholiniho žlázy. Má někdo zkušenost, že ho odoperovali i když neměl žlázu v zánětu? Měla jsem ji jednou, tak antibiotika, podruhé zase antibiotika, šílená bolest, myslela jsem, že umřu a nakonec praskla. (včera) den předtím jsem si plánovala operaci a už měla termín, ale až 6.5. Protože zase beru prášky na ředění krve.. Takže mi to nemohli udělat hned. Moje gyndarka mi říká, že je možný, že mě neodoperuji 😭 že to musí být v zánětu. Prosím je tu někdo, kdo i tak byl na operaci a vzali mu jo celou? Už tohle peklo nechci, nechci do sebe prát antibiotika a mít neustále strach kdy se to zase objeví 😭😭😭 třeba na dovolené....
Operaci mi dělali v klidovém stavu pro dřívější opakované záněty, je to teda už nějakých 11 let, od té doby klid.
Tak mě poslali domů, že mi to neudělají. Mám prý počkat až se mi to udělá znova.... Takže než zas stihnu vysadit ten stacyl, protože ho prostě 5 dní nesmím brát a než mi dají termín operace , tak to zas buď praskne a nebo nevím.. Jsem ji prosila skoro an kolenach ať mě to prostě dají pryč, že jsem nic horšího nezažila.. A stejně mám smůlu.. Takže mě asi nikdy nikdo neodoperuje a budu trpět do konce života a žrát jen antibiotika... Je mi do breku
@nikolina89 Mě hlavně udivuje, že ti na to dávají antibiotika. To je lokální zánět, já antibiotika na tohle neměla nikdy. Vždycky naříznout, vyčistit, dát dren, přijít na další čištění, dren vyndat a nechat zahojit. Tohle byl postup u mě u jednoho doktora. Za pár let jsem doktora změnila, postup zůstal stejný. Když jsem k tomu dostala teplotu, tak paralen. Měla jsem to v jedno období 3x po sobě, pak za pár let počtvrté a to už jsme se domluvili na operaci.

@nikolina89 Ano,zvětšila se mi,bez jakýchkoliv bolestí, jen jsem šla na gynekologii s tím, že mi cosi vyrostlo, dr.,že je to toto a poslal mě bez odkladu do nemocnice na odstranění právě z tohoto důvodu, aby nepraskla....Den na to jsem šla na zákrok, dva dny si tam poležela (jeden den zavedou nějaký kamínek na vypálení či co,druhý den vyndávají a pak jsem šla domů)Jsou tedy dva způsoby odstranění, ale tento je prý efektivnější a brání jejího návratu mi bylo řečeno....