icon

Kdy je nutné vyjmout bartholiniho žlázu při zánětu?

lucinka298
8. kvě 2023

Ahoj, jsem už totálně zoufalá. Včera ráno jsem byla na vyčistění zánětu, ( tam dole ) neskutečná bolest, ale poté úleva. No ale od toho dne mám ty samé bolesti pořád, žeru prášky, bouli dole tam mám pořád, já už se z toho fakt zblázním. Přemýšlím že zítra tam zajedu s tím aby mi tu žlázu vyndali rovnou celou, nebo mám třeba pár dní počkat? Omlouvám se za gramatiku ale už bolestí šílím a fakt mě to omezuje. Díky za zkušenosti.

lencaa11
•
8. kvě 2023

@lucinka298 asi bych si to nechala odstranit ať máte klid

lucinka298
autor
•
8. kvě 2023

@lencaa11 Zítra tam chci zajet a rovnou jim to říct. Žádné čištění fakt už zažít nechci, to raději bolest zubu než tohle...

zuzkasim
•
9. kvě 2023

Nevím, jestli budou ochotni žlázu odstranit "na požádání". Já těch zánětů prodělala víc, tuším 4, než mi bylo doporučeno ji operativně odstranit. Ano, bolest velká, k tomu jsem mívala horečky, na čištění jsem chodila i při jednom zánětu opakovaně. Pravda je, že od operace mám pokoj, ale operace moc příjemná nebyla🙂

lucinka298
autor
•
9. kvě 2023

@zuzkasim no já jsem slyšela různé názory na tu operaci, někdo tvrdí že absolutní pohoda, někdo že vůbec- tak uvidím jak to bude u mě. Každopádně jsem dnes byla na kontrole a doktor mi řekl že operace lze jen v případě, kdy je zánět úplně vyléčen. Dal mi antibiotika a uvidí se. 🙂

zuzkasim
•
9. kvě 2023

@lucinka298 Ano, to je pravda, operovat se musí v klidovém režimu. Doktor mi říkal, že ta žlázka je v klidu malinká a je jich tam víc, takže se dost těžko odoperovává, protože se zdaleka ne vždy podaří najít. Řekl mi, že si není jist, jestli se mu to u mě povedlo, ale že někdy pomůže i to "rozvrtání" tam. Mě to očividně pomohlo. Ale vím, že jsem ty záněty měla spojené se stresem - zkouškové, státnice a potom nástup do nové práce po mateřské... Přeju ti, ať je to u tebe ojedinělá záležitost a operaci nepotřebuješ, přece jen, je to zásah do těla.