OVER. Kde mi pomůžou?
Dobry den, potrebovala bych poradit jako mala jsem se lecila se strumou,pak na to zacla v puberte mirne kaslat, ale porad jsem brala. Po smrti meho syna Tomaska jsem se na to ale vykaslala uplne, tedy krome tehotenstvi kde se mi narodilo zdrave miminko, uz ma 5let, ale prakticky jsem to 8let ne lecila vubec,krome tehotenstvi. Pote co se dcera narodila jsem zacala mit problemy, prvni deprese,uzkost zapominani to vse jsem ale prikladala novym zacatkum a situacim co se kolem me deli.Pritel pyl a byla jsem na vetsinu veci sama. Pak me zacli bolet nohy,zavrate, lekar mi dala zelezo, pry jsem ho mela nedostatek, potom silene poceni, bolesti prsou a nakonec se k tomu vse mu pridal jeste trochu horsi zrak I kdyz bryle mam od mala ale i zima kdyz je teplo, modrani prstu na rukou a nohou.Semtam skraplavy hlas, padani a ridnuti class I tech kratkych a ridnuti oboci. Kdyz jsem to endokrinologovi rikala rikal ze to resit nebude, ze to z toho neni, ze mam hodnoty jen trochu horsi. neni a ze ho move priznaky nezajima ji. Pry dulezity hormone to je hlavne v tehotenstvi, prakticky Nikki me moc nesledoval jen se oral zda mi neni zima a kdyz jsem mu rekla ze me boli teddy prsa rikal ze jak nic netece je to donre, no a modre prsty pry dle neho jsou normally. No aby mi kdyz je teplo zmodrali prsty je nejake divine. Hodnoty kyere uz naval za normal kid byli TSH 4,1 a F4 19,3.No navstiuvila jsem internistu a z kdyz jsem zacla brat prasky na stitnou zlazu uz je store rok a u neho to Nelson pry hodnoty normal kid ze Ted jsou krasne mam TSH 1,4 a FT4 13,7.Tomu se rika belly soon pracuji v nemocnici a dneska kdyz mi jedna pani vykladala jak moc je potrebna stitnice a ze ji po vibrant stitky rikala ze hlavne at je bere ze se na to I umira. No mam strach a bych kvuli tomu. Neumtela, je mi jen 27let.Mamka mi d babickou rika ji ze si by Muslim, ze to neni pravda, ze mam Ted hormony donre dle lekare I druheho tak co. Ale ja nevim co mam delay, bojim se, n jsem na to sama. Potrebovala bych to vysvetlit a poradit co mam delay dal ale nikdo neni k dispozulici. Ja tu me chci malickou nechat samotnou? Rxistuje Nevada poradna kde by mi poradili? KDE POMUZOU?Pry mam hypofunkci uz zdrejmne hodne dlouho.
Tak změň endokrinologa...
Ty vole...ty automatické opravy v telefonu si vypni 🤣 jinak to není ke čtení 🤣
Nicméne, neboj, neumřeš 😂 spíš si najdi psychologa 🙂 a to fakt...bez rýpání nebo tak 👍🏻
Taky bojuju se štítkou...teď na začátku těhu jsem měla tsh 25 🤣 normálně zobej prášky, pravidelně každé ráno, na lačno, alespoň půl hodiny po tom nejez 🙂 problémy pravděpodobně ze štítky nejsou, tu hodnotu máš fakt jen lehce zvýšenou....mívala jsem horší hodnoty a žiju 🤣
@izzylka kdyz ja uz je mam hodne dlouho a fakt ty hodnoty jsou uplne jine u internisty,nez endokrinologa.
Kdyz mi to I rikal. Vzdyt ja uz se ani neudelam a kozni mi taky rikala minuly rok ze mi to pada zdrejmne kvuli stitky. Navic pred nekolikati lety mi jedna lekarka na diabetnim oddeleni brala krev a tez rikala ze se ji hodnoty nelibi ale ja verila tomu endokrinologovi a je to I moje chyba ne mela jsem se na to vykaslat. Pred 8lety jsem mela podobne hormony jako Ted s tou strumou pri lecbe Euthyrox 25,no tech X let je mam fakt jinde. Jenze to jsem byla Tehdy na detskem oddeleni.
@izzylka ale psycholozku si najdu
@slecnami je to mlady lekar z Ostravy. Muze mit tak kolem 40.
@izzylka a jak se vlastne vypinaji ty automaticke opravy?
@michaltrinev jak se jmenuje tvůj endokrinolog? Jinak ty hodnoty fakt nemáš hrozné...měla jsem je horší a fakt dlouho ...musíš jíst ty prášky. Hodně věcí dělá fakt psychika...pokud nemáš štítku hodně zvětšenou nebo nemáš velké strumy tak je to ok. A i tak by tě čekala maximálně operace...vyndaji ti štítku a dál budeš papat prášky. Ona štítka je důležitá, ale ten euthyrox ji normálně nahradí...tím, že ty prášky bereš, se ta hladina hormonů vyrovnává...kdybys měla tsh přes třeba 10, už bych chápala lehčí paniku...já panikařila při hodnotě 25 a to jen proto, že jsem byla těhotná 😅
Zkus i nějaké vitamíny...zimohřivost, třes, padání vlasů může být i z nedostatků nějakých vitamínů....ale život ti to neohrožuje 🙂 takže klídek...jez ty prášky a zkus se hodit do klidu 🙂
@michaltrinev jo a automatické opravy budeš mít někde v nastavení telefonu, budeš muset pohledat 🙂
@izzylka kdyz me sono delal na posledy pred peti lety. Kdyz ja zapominam jmena doktoru myslim ze dergol. Nejak tak, mysela bych pohledat spravu.Prave ze mi relationship testy na vytaminy ty jsou v pohode, ale dle internisty mam tu stitnou zlazu tuhou a na pohled porad strumu. To je jasny semtam zaboli.
@izzylka jak dlouho? A kolik beres?A neumru tedy? A spravi se ty priznaky jeste tema praskama?
@michaltrinev doktor Gorgol? Mám ho taky a podle mě je to fajn dr...určitě ti tu štítku zkontroloval pohmatem...on dělá utz jen když se mu zdá zvětšená 🙂 já se léčím cca 7 let, teď beru euthyrox 200, předtím jsem brala 150 asi rok a půl. Občas mi ta štítka zahapruje a ty hodnoty mám buď vyšší nebo nižší, furt se upravují dávky...chvilku ok a pak se to musí zase upravit ....pokud budeš jíst ty prášky pravidelně a na lačno, příznaky vymizí, ale občas to pár týdnů trvá, než si to sedne 🙂 neboj,určitě neumřeš...teda jednou určitě umřeš, ale ne kvůli štítce 🙈 jsou lidi, kteří ani neví, že mají problémy se štítkou a přijde se na to až po jaké době.
Dřív jsem měla dr, která mě léčila na hyper místo hypo....měla jsem uplně špatné prášky, bylo mi zle, potratila jsem...tak jsem se na léky vyprdla a začala to léčit až po pár letech, když jsem se nastěhovala do ostravy a jsem ráda za pana doktora. Hlídá to, snaží se, nemá blbé keci, nikomu nic nevyčítá .... ke spoustě dr se bojím chodit kvůli blbým kecům, ale dr Gorgol je fajn 👍🏻
@izzylka no doktor gorgol ne, ale nevis prijima? Pokud je tak dobry radar bych se k nemu nahlasila a umel by mi to vysvetlit?
@michaltrinev ty jo, to fakt nevím, jestli příjmá, najdi si na netu číslo a zkus zavolat....jako ono celkově sehnat endokrinologa je mazec 🙈 mě tenkrát přijal hlavně pro to, že jsem byla těhotná, jinak jsou i ty čekačky několik měsíců. On by ti i vše vysvětlil, ale taky ne sám od sebe, musíš se hlavně ptát 🙂
@michaltrinev bohužiaľ liečba hypotyreozy na sk a v CZ je 20r za vývojom, niektorí ľudia už pri mierne zvýšenom ths a nižšom ft3 a ft4 pociťujú hypo príznaky
Ths, ft4 a ft3 musia byť optimalne, aby každá buka tvojho tela mala dostatok hormónu t3. Ft3 ti vôbec lekár nemeral.
Čítaj moju cestu tu:
https://dennikn.sk/blog/1990925/znizena-funkcia...

Promiň, ale nedá se to číst... Více info na endokrinologii.