Nemám štítnou žlázu, mohu donosit zdravé miminko?

katust
26. únor 2019

Dobrý den, jsem bez štítné žlázy (benigní struma štítné žlázy s regresivními změnami). TSH 9,526 fT4 14. Nyní jsem těhotná 9tt a doktorka mi řekla samé hrozné případy. Jsem úplně na dně. Holky měla jste to taky některá tak a miminko bylo a je v pořádku? Děkuji

marketa1218
26. únor 2019

@katust Já teda štítnou žlázu mám, ale hypofunkci a beru léky. Každé tři týdny chodím na krev a doktor mi upravuje dávku, pokud je to třeba. Ale nikdo mě žádnou katastrofou nestraší, všechno v pohodě. Myslím, že pokud je ten nedostatek kompenzovaný a hlídaný, tak se nemáte čeho bát.

leniczka23
26. únor 2019

@katust ja stitnou zlazu mam, ale na zacatku tehu jsem mela snad tsh snad 10..ft4 nevim. A vse je o.k. jsem 30tt..musite ted rychle vychytat spravne davkovani leku at se ti to co nejdriv srovna. Ja mela nasazenim leku do mesice hodnoty o.k.

zvargova
26. únor 2019

máme tu skupinu https://www.modrykonik.cz/group/7859/ 😉 jinak já ji dávala pryč ještě když jsem kojila a přišli mi na ni v druhým těhotenství I.trim

calvac
26. únor 2019

@katust Presne. Je treba akorat trefit davku leku,jinak by melo byt vse ok. Ja mela hyperfunkci a to je horsi. TSH byl nula,nula,nic a hormony dosahovaly nebeskych vysin. S leky se vse po trech tydnech srovnalo a chodila jsem jen casto na krev. Mimi je ok,jeho stitna taky. Hormony stitne zlazy tveho mimi se teprve budou vytvaret,tak do te doby by bylo vhodne mit stitku pod kontrolou.

popelucha
26. únor 2019

Mám taky kompezovanou hypotyreozu. Endokrinoložka mi říkala, že je důležité přijít na kontrolu do 10. tt, kdy udělá náběry a koukne UTZ a zvýšila mi pro prcka o polovinu dávku Letroxu - netěhotná beru 50, do porodu pak 75. A říkala mi velké důležitosti jódu - ještě více než normálně. Tam by to právě "smrdělo"duševním poškozením a až do zavedení příkrmů používat preparáty jódem. Do 5. měsíce jsem brala Femibion, pak jsem si nechala napsat jen Jodid a při kojení jsem brala Laktovit pro kojící. Mám zdravého 2 letého ušáka a teď plánuju další. Hlavně se nenech vyděsit.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru