icon

Padají vám taky 4 měsíce po porodu šíleně vlasy? Mám strašný strach, aby to malá nepolykala.

vendula84
1. bře 2021
nekiaxy
1. bře 2021

@vendula84 proc by to mela umyslne polykat?

nekiaxy
1. bře 2021

@vendula84 kdyz omylen neco spolkne, vykaka to, ale nevim, kolik bys musela mit na dece/v postylce u 4mesicniho miminka vlasu, aby se jich samo nakrmilo....umyslne pojidani vseho prislo az kdyz deti byly vetsi a sem tam nejaky vlas byl to nejmensi:D

amazonkajanik
1. bře 2021

@vendula84 nadměrná ztráta vlasů po porodu je běžná. Jestli máte kratší vlasy , tak se může stát, že dítě něco pozře, až bude větší, poleze, začnou příkrmy. My máme psa a i přes důkladný úklid, nějaký ten chlup odletne. I když syn umí dát najevo, že má něco na jazyku, občas se stane, že rozbalim plenu a tam chlup. Tak přemýšlím, zda se tam dostal přenosem, nebo ho spolkl ...

vendula84
autor
1. bře 2021

@nekiaxy no úmyslně ne,jen jsem ji právě našla v plince vlas,asi jak si strká ručičky pořád oslintane do pusy,tak se jí tam nalepil, nevím 🤷Říkám,snažím se to hlídat,ale ty vlasy mi lítají všude,mám je kratší ale jak chmiri 😤

vendula84
autor
1. bře 2021

@amazonkajanik Taky jsem si říkala,jak to dělají maminky, které mají ještě doma zvířátka,že k tomu ještě chlupy, právě jsem se lekla,že jestli to nemůže nějak miminku ucpat střeva,nebo tak🤦

amazonkajanik
1. bře 2021

@vendula84 to by jich muselo být, aby se třeba zacmuchaly v žaludku. To si pamatuji případ holčiny, snad z usa, že měla zlozvyk kousat si vlasy. Trvalo cca 10let,než začala mít bolesti břicha a při vyšetření na gastro jí našli chuchvalec vlasů v žaludku. Ale trvalo to prostě několik let, než se nahromadily.
Jinak syn se sám naučil, že přijde s vyplazenym jazykem, že tam něco má a on si sám nedokáže poradit. Dělá to cca od roka ...

katule1990
1. bře 2021

@vendula84 Zítra jsem 4 měsíce po porodu a asi 14 dní mi padají vlasy strašně. Mám je teda dlouhé, tak mě nenapadlo, že by je mimčo snědlo 😅. Máme ještě 2 kočky, kdybych měla řešit každý chlup, tak se zblázním. Pravdou je, že kočky ty vlasy teda žerou, protože na nich viselo hovínko jako na provázku 😂. Myslím, že i kdyby se miminku vlas do pusy dostal, že se nic nestane 🤔. A do tý plínky se mohl vlas dostat nepozorovaně při přebalování.

benjik
4. bře 2021

@vendula84 mám 4 děti. U každého mi padaly šíleně vlasy, prostě hormony a kojení. Časem se to srovná. A ač sem tam na ruce vlas nebo chlup ( máme zvířata) nacpali některé do pusy,max v plíně se objevil.

pginka
12. bře 2021

@benjik ja sem na tom úplně stejně 3 děti , teď 4te kojim už má 9 mesicu a vlasy mám pod zadek taky mi padají a kvůli tomu vysavam asi 4x denně 🤷‍♀️

vendula84
autor
26. bře 2021

@pginka Taky pořád vysávám,ale stejně ji ten vlas občas v té pline najdu i když jí hlídám už jak ostříž,bohužel to neuhlidam,jen sem chtěla vědět,jestli se Vám to taky děje,jestli nedělám něco špatně abych malé neuskodila

pginka
26. bře 2021

@vendula84 deti musí okostovat vše 😁co kdyby to bylo náhodou k jídlu😁buď v klidu jeden vlas ho nezabije,znám i horší😊někteří papaji psy granule,slepicince, trávu .....😁můj Malý mi taky zbira vše co vidí na zemi , a mužů tu podlahu uklízet i 50x denně a stejně něco najde 😁sáma to nechápu . Taky mi padají hodně vlasy ale hned mu to vytrhnuté když vidím ze zas něco našel 😁