Padání vlasů po porodu. Co vám pomohlo?

terez216
20. led 2024

Zdravím,
po porodu mi padají opravdu hodně vlasy, vím že to chce čas, než se vše pořádně vrátí do normálu, ale nepomohlo vám na to něco? Nějaké šampony, vitaminy, vlasové vody..
(Jsem po porodu skoro 5 měsíců.). Jsem z toho už lehce zoufalá a nešťastná.. jelikož padají fakt po pramenech..

me_druhe_ja
20. led 2024

Čas. Po obou porodech to začlo padat asi po třech měsících a nepomohlo nic. Začalo se to lepšit až po roce.

tynus2588
20. led 2024

@terez216 mně pomohla jen čekat.. ale byla to síla. Všude vlasy, culik nepomohl. Vana i po umytí jak kdyby se v ní oholil hagrid

papaja90
20. led 2024

Na to nepomůže nic. V těhotenství vlasy padají minimálně a potom všechny starý proste musí vypadnou. Me padaly taky hrozně. Teď budu 5m od porodu a ze dne na den to skoro přestalo 🙏👍

orangutan123
21. led 2024

@terez216 Nebojte, já myslela že mi všechny vlasy vypadnou jak to ze mě lítalo. Pak to najednou ustalo a víc mi začali vadit "baby vlásky" 😂

ukki
21. led 2024

@terez216 nevím, jestli to byla shoda náhod, ale známá mi doporučila šampon z lopuchu

felis
21. led 2024

@terez216 Ahoj Terko, ono se to fakt srovná časem, taky jsem myslela ze budu určitě plesata...
Mám s problematikou nedávné zkušenosti u dcery...teda ta nerodila a ani jsem ji nerodila 🤣. Je ji 16 let a z důvodu hormonálních změn (coz je porod vlastne taky) a stresu ohledně prijimacek na SŠ ji zacaly padat vlasy.
Pediatrička mi doporučila, at zobe mandle... 7 ks denne ty s tou hnedou slupkou. No a sestricka mi rikala, ze si lidi chvali ten pripravek Vlasové hnojivo... to jsme nezkousely, ale koupila jsem sampon a kondicionér od české prirodni kosmetiky Nobilis Tilia. Za 250ml sice dáš kolem 300,- za lahvičku šamponu a to samé za kondicionér, ale dcera je nadšená a moc si to chválí. Po této kombinaci-přírodní kúre má vlasy po 3/4 roce zas krásný a viditelně ji rostou.
Jinak já moc na nějaký zázračný přípravky nevěřím a podle mě to jsou lákadla, jak z lidí vytahat prachy, ale tady u této kosmetiky fakt vidím změny (a taky teda ty mandle)... nicméně, jako u všeho- taky to nebylo ze dne na den. Držím palce, ať se Ti to srovná co nejdříve.

hvezdicka09
21. led 2024

@terez216 mne pomohl tuhý sampon od firmy kvitok- s kořenem maca. Už jsem zkusila kde co, cca 4 měsíce po porodu, už jsem měla kouty..a za asi měsíc používání tohoto samponu vlasy padají min a kouty už jsou cele porostlé novými vlasy. Navíc sampon skvěle peni a rychle se vymyje, vlasy mam pevnější a celkove lepší.

barmil
21. led 2024

@terez216 vypadaly mi vlasy v létě, když mi náhle zemrel táta. Šlo to po chomacich, začala jsem mít kouty. Susene meruňky, meruňkovy dzus, hlavu masírovat, aby se prokrvila, dávala jsem vodicku Lopuch z drogerie, snazila se prodlouzit intervaly mezi mytim. Teprve teď to přestává, ale už mám hlavu plnou nových kratkych vlasku.

andromeda818
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
janches
22. led 2024

@terez216 ahoj, mě po porodu taky strašně padaly vlasy. Koupila jsem i na doporučení kamarádek vitamíny Dona Hair forte, které můžou i kojící maminky. Koupila jsem 4měsíční kúru a zhruba pp měsíci a půl jsem viděla pokrok. Teď dobírám poslední platíčko a vlasy už nevypadávají vůbec 🙏😊. Hodně chvalene jsou i ty Bloom Robbins. Taky jsou vhodné pro kojící. 😊

kaktus092
22. led 2024

Mám stejný problém a jsem 6 měsíců po porodu . Padají od 3 měsíce. Nevím zda to bylo tím, ale teď poslední měsíc se to dost zmírnilo ( padají furt,ale už netahám prameny, ale jen jednotlivé vlasy, plus hrozně podrustají a trčí ježek) , ale užívám methionin a dýňový olej (vnitřně). Nic tím nezkazíš, ale já nekojim, v tom případě bych to nedoporučovala. Každopádně si myslím, že na to všeobecně nic moc nepomůže, musím se samy srovnat hormony. Ale aspoň jako placebo efekt.

molu18
22. led 2024

@terez216 Ahoj, neboj to přejde, padáni vlasů po porodu je úplně normální, je to přesně proto, že v těhotenství tolik nepadají a pak po porodu za nějaký čas začnou padat všechny najednou co v tehu nevypadli. Až vypadnou,tak to přestane a místo nich narastú nové...můzes si skusit na to neco dávat, nebo brát, ale výsledek bude stejný...mám vlastní zkušenosti, 2 porody..a plešatá nejsem 🙂 jinak ak kojíš,tak stejně z těch doplňků moc toho nemůžeš...stačí vyvážená strava, nebo vitamíny pro kojíci..

tereza_hru
25. led 2024

Bohužel nepomohlo nic, bylo to hormonama..na růst nových vlasů mi ale celkem dobře zabraly tablety od Veniry, jejich klasický komplex vlasy/nehty/pleť