icon

Popálený krk po zvracení. Jak si pomoci při bolesti?

13. led 2025

Dobrý den, v sobotu večer jsem zvracela po jídle, ale byla jsem tak unavená, že jsem pak hned usnula a ani jsem se nenapila. Ráno jsem se vzbudila se strašnou bolesti krku a horního patra, nemohla jsem včera nic sníst jak to bolelo, jen vodu a jogurt. Dnes je to trosku lepší, ale porad do sebe nedostanu pevnou stravu skrz ten krk. Stalo se vám to taky někdy? Mě prave poprvé a jsem z zoho dost vylekaná, jestli jsem si tím nemohla nějak zavařit.. no já blb*a proste hned po tom zvracení vytuhla a zapomněla se napít, takže pocitam, ze mi to tam ty šťávy poleptaly jak jsem to tak měla celou noc.. A nevím, jak si pomoct teď, zkouším chcat panthenol tabletky, ale zatím nic moc

ai30
13. led 2025

Popaleny uplne snad ne, ale podrazdeny ten krk budes mit. Ted nenadelas nic, v puse se nastesti poraneni hoji rychle. Pij nehorky hermankovy caj a jez treba zrale banany nebo kase, nez se to zklidni. Zbytecne se ale neboj, do par dni o tom urcite nebudes vedet.

1pomnenka
13. led 2025

Odřený krk po zvracení má každý, kyselé žaludeční šťávy také udělají své. Nic to není.

autor
13. led 2025

@1pomnenka to ano, ale nikdy jsem to neměla dva dny tak moc, ze jsem nemohla jist. Vždy jsem se totiž potom aspoň napila nebo vykloktala

cilkat
13. led 2025

Pokud zvracím, často v sobě fakt neudržím ani vodu, takže nějaké "se napít" prostě nepříchází v úvahu. A nikdy se mi nestalo, že bych z toho měla poleptaný krk.
Ale stalo se mi, že jsem měla "podrážděný krk" patrně v důsledku pilové alergie - nic jiného mi v tu chvíli nebylo. Měla jsem problém i dýchat a mluvit, jak to bolelo (nepřeháním). Na pohled celé tvrdé patro a krk kompletně rudé. ... dávalo se to dohromady tři týdny. Nepomáhalo vlastně nic. Ale nakonec se to uklidnilo.
Takež může to být třeba i reakce na příčinu zvracení, nikoliv následek zvracení... Ale pokud to neotýká, tak to prostě bolí, ale "spraví se to samo".

crejzy
13. led 2025

V druhem těhotenství jsem zvracela ve dne v noci několik týdnu a nikdy mě tak v krku nebolelo jak popisujete, za to jsem ve 20letech prodělala herpangínu při které jsem bolesti 3noci nespala nejedla a i dýchání bylo peklo. Proto bych spis tipovala že se vám rozjíždí nějaká angína nebo infekce.

1pomnenka
13. led 2025

Tak si dojdi k lékaři.

alianan
13. led 2025

Já bych jako první pomoc popíjela šalvěj, heřmánek nebo řepík, dle toho, co máš doma. A pak by se vidělo, jak se to rozjede, jestli to fakt nemůže být angína.

majaveja
14. led 2025

A není možné, že máš třeba angínu? Taková bolest ze zvraceni se mi nezdá normální...