Popálený krk po zvracení. Jak si pomoci při bolesti?
Dobrý den, v sobotu večer jsem zvracela po jídle, ale byla jsem tak unavená, že jsem pak hned usnula a ani jsem se nenapila. Ráno jsem se vzbudila se strašnou bolesti krku a horního patra, nemohla jsem včera nic sníst jak to bolelo, jen vodu a jogurt. Dnes je to trosku lepší, ale porad do sebe nedostanu pevnou stravu skrz ten krk. Stalo se vám to taky někdy? Mě prave poprvé a jsem z zoho dost vylekaná, jestli jsem si tím nemohla nějak zavařit.. no já blb*a proste hned po tom zvracení vytuhla a zapomněla se napít, takže pocitam, ze mi to tam ty šťávy poleptaly jak jsem to tak měla celou noc.. A nevím, jak si pomoct teď, zkouším chcat panthenol tabletky, ale zatím nic moc
Odřený krk po zvracení má každý, kyselé žaludeční šťávy také udělají své. Nic to není.
@1pomnenka to ano, ale nikdy jsem to neměla dva dny tak moc, ze jsem nemohla jist. Vždy jsem se totiž potom aspoň napila nebo vykloktala
Pokud zvracím, často v sobě fakt neudržím ani vodu, takže nějaké "se napít" prostě nepříchází v úvahu. A nikdy se mi nestalo, že bych z toho měla poleptaný krk.
Ale stalo se mi, že jsem měla "podrážděný krk" patrně v důsledku pilové alergie - nic jiného mi v tu chvíli nebylo. Měla jsem problém i dýchat a mluvit, jak to bolelo (nepřeháním). Na pohled celé tvrdé patro a krk kompletně rudé. ... dávalo se to dohromady tři týdny. Nepomáhalo vlastně nic. Ale nakonec se to uklidnilo.
Takež může to být třeba i reakce na příčinu zvracení, nikoliv následek zvracení... Ale pokud to neotýká, tak to prostě bolí, ale "spraví se to samo".
V druhem těhotenství jsem zvracela ve dne v noci několik týdnu a nikdy mě tak v krku nebolelo jak popisujete, za to jsem ve 20letech prodělala herpangínu při které jsem bolesti 3noci nespala nejedla a i dýchání bylo peklo. Proto bych spis tipovala že se vám rozjíždí nějaká angína nebo infekce.
Tak si dojdi k lékaři.
Já bych jako první pomoc popíjela šalvěj, heřmánek nebo řepík, dle toho, co máš doma. A pak by se vidělo, jak se to rozjede, jestli to fakt nemůže být angína.
A není možné, že máš třeba angínu? Taková bolest ze zvraceni se mi nezdá normální...

Popaleny uplne snad ne, ale podrazdeny ten krk budes mit. Ted nenadelas nic, v puse se nastesti poraneni hoji rychle. Pij nehorky hermankovy caj a jez treba zrale banany nebo kase, nez se to zklidni. Zbytecne se ale neboj, do par dni o tom urcite nebudes vedet.