icon

Přechodili jsme angínu u dětí? Jak poznat příznaky

niki23niki
26. srp 2022

Dobrý den, tříletý syn měl kašel, nebylo to nic hrozného, tak jsem sním nešla ani k doktoru a lecili jsme doma s čajem a kapkami proti kašli, asi o 4 dny později jsem zjistila že mám angínu, bylo mi opravdu hodně špatně a tak jsem si došla k doktorce.. bojím se, že jsem se nakazila od syna, ale on opravdu jen kaslal a to ještě v malé míře, nebylo to nic hrozného, proto jsem s nim nesla k doktoru teď je mi to hrozně líto a bojím se aby mu to nějak neublížil pokud prodělal angínu a nelecili jsme ji..

neomenia
26. srp 2022

Ne. Angína je jen bolest v krku ( velká) a horečka ( u dětí). Kašek k tomu nepatří.

malenka3
27. srp 2022

Angína může být i virová a na tu ATB nezaberou. Mám teď u obou dětí zkušenost, vysoké horečky a čepy na mandlích. Starší dostala ATB, ale stav se zlepšil, než zabraly, u mladší jsem ATB i dle crp odmítla a dostala se z toho sama.
Ale kašel nebyl ani u jedné. Takže syn mohl mít jen normální virózu a dostal se z ní sám. Kdyby měl bakteriální angínu, sám by se z toho takhle lehko asi nedostal.

petrasipkova1
27. srp 2022

Když děti začnou záhadně pokašlávat a nás třeba pobolívá v krku, vždy jsme zatím všichni měli streptokoka. Letos všichni 2x.

drep
27. srp 2022

@petrasipkova1 a dost možná úplně zbytečně antibiotiky přeléčili běžnou kolonizaci. Bakteriální infekce postihují obvykle čistě jedinou lokalitu. Takže angína je opravdu zánět tonzil nez rýmy, bez kašle. Naopak bolest v krku je typická součást většiny viróz (různá kombinace rýmy, kašle, bolesti v krku, bolesti na průduškách). Streptokoka má v krku kde a léčí se čistě jen při angíně. Přesně proto v ambulanci streptest nemáme a nikdy mít nebudeme, protože s pozitivním streptestem se nenasazení antibiotik vysvětluje ještě hůř…

neomenia
27. srp 2022

@drep moje řeč , proto taky streptest nepoužívám.