icon

Přibírání po čtyřicítce. Máte osobní zkušenost?

sussi0623
21. únor 2024

Přeji vám hezký den... Máte někdo zkušenost s tím, že byste s nástupem čtyřicítky začala, jako kdyby z ničeho nic, tempem přibírat? Děkuji

Strana
z3
blondynka400
23. únor 2024

@ninive211 to břicho je fakt zvláštní. Zbytek těla se mi stále daří držet jako ve 20, ale to břicho.... Jako když si fakt dávám pozor na jídlo, je to ok, ale stačí jak píšeš jedno "nevhodné" jídlo a vypadám jako těhotná. Strašně mne to štve, cvičím, ale na tom břicho je najednou jiné, divné, nafouklé a jakoby špeky a vytahaná kůže. A alkohol na to má bohužel asi nejvíc negativní vliv.

zara11
24. únor 2024

@apokalismus to same… 🙈 lide se me uz rok ptají, zda jsem tehotna. Jenze ja mam k tomu od porodu diastazu a kylu, casem tu kylu budu muset resit, takzw kdyz jsem byla na fyzio, nevedela, co se mnou, ze se cviky vzájemně vylučují a na kylu by se ani moc cvicit nemelo. Zkousim nejake on-line cviceni ale rekla bych, ze to jeste zhorsuje 🤦🏼‍♀️

zara11
24. únor 2024

@blondynka400 obyc pecivo je nej 🤦🏼‍♀️🙈😅 obcas upecu celozrnny nebo zitny chleba, stridam to… ale upeceneho sním vic nez 1 obyc z obchodu 🤣

ninive211
24. únor 2024

@blondynka400 Já fakt ještě 3 roky zpátky neznala, co je to mít tlustý břicho, hlavně teda to spodní. Nepočítám těhotenství a dobu těsně po porodu. Ale teď...ten hnusnej spodní špek...:-/

blondynka400
25. únor 2024

@ninive211 u mne to byla záležitost pár měsíců, co se to změnilo. Nejvíc mne překvapila ta jakoby volná kůže a nejhorší na tom je, že s tímto neudělám nic ani cvičením :-/. Jako pořád to umím zamaskovat, stále i při 180cm mám velikost 38, ale.... Je fakt zajímavé, jak se to může tak rychle změnit. Předtím jsem si myslela, že to jsou jenom kecy. Ale ono bohužel ne.

blondynka400
25. únor 2024

@zara11 tak pořád je lepší snít více domácího celozrnného než jeden tukový rohlík z obchodu 😀 Já naštěstí pečivo k životu nějak nepotřebuji, jediné, kde ho miluju a občas zhřeším je v Rakousku takové ty jejich housky. To není nic lepšího. Ale jak člověk celý den lyžuje, když každé ráno jednu sním, nic se naštěstí neděje 😀

konidana
26. únor 2024

@blondynka400 tybrdo, to musis byt kost a kuze... jsem stejne vysoka a na vrsek teda obliknu asi i tu 38, proste cokoli od S az do XL, protoze nemam skoro zadny kozy, ale pruramky mensich velikosti mi teda casto nejsou a pres zadek mam minimalne vel 42 spis 44. A stejne mi vsichni rikaj jak jsem hubena🤣

ninive211
26. únor 2024

@blondynka400 Ano, volná kůže, povolený břicho...dřív se to jakž tak drželo, i když člověk necvičil, teď po dětech a se čtyřicítkou na krku stačí od podzimu do jara úplně vypustit cvičení/posilování a je to tragédie. Takže opět zase najíždím na systém, že budu makat jak šroubek, abych se v létě nestyděla oblíct do plavek (i když sice 70 % ženských mého a staršího věku, co tak koukám někdy na koupáku kolem, je na tom mnohem hůř jak já (XL-XXL převažuje 🙈), ale já se prostě fakt necejtím a na ty fotky se na sebe pak taky nemůžu dívat...

loupacek
26. únor 2024

No zatím mám jen tři roky po 40. a naštěstí si dva roky držím stejnou váhu. Ale dá mě to dost práce a omezování se. Takže mě pak serou ty kecy od ostatních, že proč nejím, když jsem štíhlá (nejsem). Samozřejmě jím, ale mnohem méně a jinak než dřív. Taky se musím víc hýbat. 5-7x týdně. Cokoliv méně znamená u mě přibrat.

blondynka400
26. únor 2024

@konidana to si fakt nemyslím. Mám takovou tu pořádnou kostru a dost svalů.... Já to mám naopak než ty, takže vršek potřebuji větší (i kvůli délce rukávů). Takže tam klidně 40, košile i 42. Ale spodek a šaty tu 38, nebo M. S věci jsou děsně krátký, to není pro nás vysoké holky😀

blondynka400
26. únor 2024

@ninive211 já makám jako šroubek, jen na to břicho to má minimální vliv 🙈. I když je otázka, jak bych vypadala bez😀 . Jinak s tím pohledem kolem sebe to mám stejné, i ženské o 10 let mladší vypadají z 80 procent hůř, ale a tím se fakt smířit nehodlám. Ale občas to "bolí " no😥

Strana
z3