icon

Příznaky rozjetého tlustého střeva. Jaké máte zkušenosti?

britney
25. srp 2024

Před týdnem jsem měla bolesti břicha jako při silném nadmuti, trvalo to asi týden, jakoze zarazene plyny a zácpa asi 3- 4 dny.
Pak se to postupně uvolnilo ale bolest trvala asi 7- 8 dní, jako pri silné zarazenych vetrech, hlavně nalevo od pupku a výš..
Mezitím jsem přijela do Česka na pár dnů ( žijí v zahranici) a šla jsem na ultrazvuk s jinou věci ale požádala jsem dr aby se mě mrkla na břicho a popsala ji ty příznaky co jsem měla.
Podle ultrazvuk mám rozjete velké střevo,
Dr netusila ani jinak nevěděla co to může byt, prý snad asi zánět?
Jiné příznaky nemám, občas zácpa ale tak to mám celý život, hrozne malo pijí tekutin, tak jedno piti denne ( kava) v poslední době trochu vic hlenu ve stolici ale též jsem mela i předtím roky.

britney
autor
25. srp 2024

V obraze dominuje rozsirena lienalni flexura kolon s vyraznym hydroaerickym obsahem.

britney
autor
25. srp 2024

Nikdo?? Teď čtu že To je akutní obstrukce.. to mi teda dr nerekla..

honatko092
25. srp 2024

Nerozumím, proč nezajdeš na pohotovost.

britney
autor
25. srp 2024

@honatko092 protože nemám zadne příznaky.

alice180
25. srp 2024

A doktorka neřekla, nevysvětlila co dál ?

drep
25. srp 2024

Výrazný hydroaerický obsah znamená, že je tam tekutina a vzduch, tj normální střevní obsah. Proč máš rozšířenou lienální flexuru samozřejmě nevím, šíře střeva je větší než bývá. Kdybys měla ileus, tak ale zbytek střeva bude zkolabovaný a prázdný, což není a hlavně by sám nepřešel. Ale nevyřešíš to jinak, než domluvením kontroly u doktora.

lotosek
25. srp 2024

Zkus nasadit probiotika a samozřejmě víc pij. Já jsem teď měla taky takové bolesti břicha vlevo nahoře pod žebry, taky jako zaražené větry, ale úleva nikde. Trvalo to asi čtyři dny. Ulevilo se mi brzo po druhé dávce Hylacu.

britney
autor
30. srp 2024

@drep diky, sla jsem nakonec k jinemu lekari, kde mi delali cely ultrazvuk asi30 minut celeho bricha, od mocaku po slinivku a nic zvlastniho nevideli, tak nechapu jak den predtim videla Dr to co videla a pak druhy den vse se zdalo normalni.