Vystřelující bolest do ramene a nafouklé břicho ve 26tt

beatax
19. říj 2014

ahoj holky, ... mám docela problém s plynatostí (dlouhodobě i mimo těhu), jsem 26 tt a večer (tj. např. desátá jedenáctá) se mi vždycky nafoukne břicho jak balón .. přisuzuji to plynům ve střevě.... mám přitom pocit, že mi praskne břicho (mam ho dvojnásobně, trojnásobně veliké oproti ránu), je to nepříjemné až bolestivé, řeším to tak že udělám pár cviků ... chodím po bytě a "hekám" 😅 .., když vyjdou plyny jsem ok... jenže včera se mi stalo to samé, břicho nafouklé, plyny nešli ven a začala mi vystřelovat šílená bolest do ramene (mezi ramenem a krkem), nemohla sem se pohnout, narovnat, až mi bolestí tekly slzy... rozhýbávání nepomáhalo... myslíte, že to může souviset s tou "mojí plynatostí" že již dochází k útlaku orgánů, či skřípnutí nervů? byla jsem z toho docela špatná, nemohla jsem se pomalu hnout, pak když se mi opět uvolnily střeva, bolest polevila.... nestalo se Vám něco podobného?

melodygirl
19. říj 2014

@beatax Ano, stalo. Plynatost zvýšená často souvisí s problémy se zády. Jedná se o zvýšené dráždění v oblasti v dutině břišní. Často jsou to ztuhlá bedra, ale problém souvisí s celou páteří. Obzvláště s přibývající váhou a rozpínáním dělohy se to zhoršuje. Mám velké problémy se zády a v těhu jesem obzvlášť trpěla. Od 30tt jsem měla vystřelování, brnění, bolest celé horní končetiny a nešlo spát. Nurofen jsem si v nejhorším případě vzít mohla, ale nechtělo se mi, tak jsem se to snažila vytrpět. Jinak celkově protahovací cviky na záda (s břichem se dělají dost obtížně, ale jde to.

bartijana
21. říj 2014

Taky to znám, nafoukla na prasknutí. Pomáhá mi Espumisan, ale v noci se taky kroutím ,abych uvulnila plyny. Je to nepříjemné a čím dal tím víc se to zhoršuje jak roste děloha. Mam to už u třetího těhotenství, tak vlastně třikrát..... Někdy to střílí do zad.Vždy se bojím ,co z toho vyleze...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru