icon

Extrémně nafouklé břicho v 1. trimestru. Co s tím?

goosen
Včera v 11:07

Ahoj,
jsem na začátku těhotenství, podle vynechané menstruace jsem dnes 5+2 tt. Už od minulého týdne na sobě pozoruji opravdu extrémně nafouklé břicho. Reálně vypadám, jako bych byla v mnohem pokročilejším týdnu těhotenství.😄
Mám sice o něco větší chuť k jídlu a s manželem jsme byli na dovolené, ale nepřijde mi, že bych jedla nějak výrazně víc než obvykle. Během posledních pár týdnů mám nahoře 3 kg.
Jím normálně, hodně piju, ale břicho mám doslova jako balón. Někdy je až nepříjemně napnuté.
Měla jste některá na začátku těhotenství podobně výrazně nafouklé břicho? Zlepšilo se to časem, nebo vás to provázelo celý první trimestr?

Předem moc děkuji za vaše zkušenosti. ❤️

dianna90
Včera v 11:23

@goosen Ahoj, já jsem měla nafouklé břicho také významně, a to kvůli progesteronu, který mi lékař psal ještě navíc. Taky hraje roli zadržování vody a zpomalení trávicího traktu. Kdyby to bylo nějak bolestivé nebo se ti to nezdálo, určitě bych to konzultovala s lékařem. 🙂

klokanka31
Včera v 11:25

@goosen Já jsem nafouklá vždycky po každém jídle, a to jsem už v 5.měsíci 😒 Ale vždycky pak zase trochu splasknu...

anonym_868e4c
Včera v 11:26

3kg nahoře v 5. týdnu je dost.

goosen
autor
Včera v 11:28
@anonym_868e4c

3kg nahoře v 5. týdnu je dost.

@anonym_868e4c No rozhodně ne kvůli přejídání nebo tak něco..😀

dianna90
Včera v 11:32

@goosen a ještě se mi chce říct, že jsem před otěhotněním brala hormony, takže vodu jsem zadržovala fest i čas po něm + větří prsa o 2 čísla během snad 10 dní (prsa taky něco váží🙂)

goosen
autor
Včera v 11:46
@dianna90

@goosen a ještě se mi chce říct, že jsem před otěhotněním brala hormony, takže vodu jsem zadržovala fest i čas po něm + větří prsa o 2 čísla během snad 10 dní (prsa taky něco váží🙂)

@dianna90 Děkuji za informace. Hledala jsem si to na internetu, ale nikde jsem nenašla takovou diskuzi. Všude jen psali, že se to děje na začátku těhotenství, tak jsem si říkala, že se raději zeptám. Přijde mi, že mám prsa taky o něco větší, ale pořád si říkám, jestli to není nějak moc brzy. Každé tělo je sice jiné, ale myslela jsem si, že se něco začne dít až kolem 3. měsíce, a ne už teď.😀

goosen
autor
Včera v 11:48
@klokanka31

@goosen Já jsem nafouklá vždycky po každém jídle, a to jsem už v 5.měsíci 😒 Ale vždycky pak zase trochu splasknu...

@klokanka31 Já splasknu přes noc trochu, jakmile se ale ráno nasnídám tak už je to zase zpět. 😒

dianna90
Včera ve 12:02
@goosen

@dianna90 Děkuji za informace. Hledala jsem si to na internetu, ale nikde jsem nenašla takovou diskuzi. Všude jen psali, že se to děje na začátku těhotenství, tak jsem si říkala, že se raději zeptám. Přijde mi, že mám prsa taky o něco větší, ale pořád si říkám, jestli to není nějak moc brzy. Každé tělo je sice jiné, ale myslela jsem si, že se něco začne dít až kolem 3. měsíce, a ne už teď.😀

@goosen to chápu, konkrétně prsa se mi zvětšila už pár dní po + testu 😄. Bříško uvidíš, posledně jsem ho měla také od začátku do 8tt v kuse nafouklé, doktor mi řekl, že je to progesteronem který jsem dostálavala ještě navíc v tabletách.

biciklissie
Včera ve 13:20

Ano, taky jsem na to trpěla. Všechny těhotenství. Respektivně na to trpím i běžně a v těhu to byl extrem. I jsem většinou takto na sobě těhu takto poznala. Nafoukle břicho víc jak při MS a ještě hrozně citlivé. Akorát MS nepřišla a poté pozitivní test. Jako trochu to splasklo cca pár dnů než mi začlo růst klasické těhu bříško. Prostě jsen to maskovala oblečením než jsem to ofiko oznámila. Dívala jsem se nedávno na fotky a z doby pozitivního testu mám pupek jak v 7. měsíci.

klokanka31
Včera ve 13:45
@goosen

@klokanka31 Já splasknu přes noc trochu, jakmile se ale ráno nasnídám tak už je to zase zpět. 😒

@goosen Jojo to moc dobře znám 😒 Zkus menší porce, jíst pomalu...

maruskapt
Včera ve 14:42

To znám velmi dobře jak to bylo hodně nepříjemné😠 ,také jsem byla takhle brzy hodně nafouklá a docela brzy dost asi jako ty přibrala ,u mně to byly ale hodně zvětšená prsa které mám jinak dost malá a také hodně brzo narostl také zadek😉. Jinak mi potom břicho za chvíli splasklo a dál pak rostlo tak nějak normálně.

helcaklemca
Včera v 17:27

U prvního těhotenství jsem to měla cca celý první trimestr, nejhorší to bylo vždy odpoledne a večer.

goosen
autor
Autor odpověď smazal
goosen
autor
Dnes v 05:08
@biciklissie

Ano, taky jsem na to trpěla. Všechny těhotenství. Respektivně na to trpím i běžně a v těhu to byl extrem. I jsem většinou takto na sobě těhu takto poznala. Nafoukle břicho víc jak při MS a ještě hrozně citlivé. Akorát MS nepřišla a poté pozitivní test. Jako trochu to splasklo cca pár dnů než mi začlo růst klasické těhu bříško. Prostě jsen to maskovala oblečením než jsem to ofiko oznámila. Dívala jsem se nedávno na fotky a z doby pozitivního testu mám pupek jak v 7. měsíci.

@biciklissie Tybrďo, děkuju za zprávu. Jsem ráda, že v tom nejsem sama. Před menstruací jsem taky mívala vždycky nafouklejší bříško a potom se všechno vrátilo do normálu. Teď na sebe koukám do zrcadla a říkám si, že přece není normální mít takhle nafouklé bříško. Na internetu člověk navíc pořád vidí ženy, kterým se bříško začne ukazovat až kolem třetího měsíce, tak pak člověk přemýšlí, jestli je to u něj vůbec v pořádku.😀🙂

goosen
autor
Dnes v 05:09
@maruskapt

To znám velmi dobře jak to bylo hodně nepříjemné😠 ,také jsem byla takhle brzy hodně nafouklá a docela brzy dost asi jako ty přibrala ,u mně to byly ale hodně zvětšená prsa které mám jinak dost malá a také hodně brzo narostl také zadek😉. Jinak mi potom břicho za chvíli splasklo a dál pak rostlo tak nějak normálně.

@maruskapt Moc děkuji za zprávu a uklidnění, jsem ráda že v tom nejsem sama.🙂❤

goosen
autor
Dnes v 05:11
@helcaklemca

U prvního těhotenství jsem to měla cca celý první trimestr, nejhorší to bylo vždy odpoledne a večer.

@helcaklemca Ano přesně tak, odpo a večer mám pocit že prasknu. Snad se to brzy změní, jak píší některé ženy tady. Asi jsem čekala spoustu jiných signálů ale toto ne.😀🙂