Problémy se ,,zarůstajícími” nehty na nohou. Co s tím?

19. led 2024

Dobrý den, moc prosím o radu a jestli někdo nemá zkušenost. Už 2-3 roky mě trápí nehty na noze. Hlavně na palcích z vnitřní strany. Od mala je mám rostlé do šírky, ale nikdy jsem s tim problémy neměla ale pred 2 lety me zacal bolet palec na noze, nebyl to klasicky zarustajici nehet ale nehet proste byl moc široký a tlačil do kůže. Po víc jak roce co me to davala do kupy pedikérka me to donutilo jit na chirurgii, kde me část nehtu vyrizli, mela jsem dva stehy a mam hezky uzky nehet, kde nic netlaci, pul roku jsem mela pokoj, ale ted me zacina zlobit ta jizva, ten okraj nehtu ( prechod mezi nehtem a kuzi) pedikerka rika, ze to spatne udelali a nevyskrabli to a teď tam podrustaji maly nehtiky co me bolí…( je to i videt, ze tam neco podrusta a to bolí ) ☹ navic me zacina zlobit i druha noha kde mam na palci nehet rostly do široka. Nejlepsi je to pry osetrit laserem, co jsem se dočetla. Nemate nekdo prosim zkusenot s nejakym pracovistem, kde se vylozene specializují na zarostle a spatne rostle nehty na nohou a resi se to nejlip laserem? Na chiru se znova bojim jit, aby me to znova nerozrezali. Jsem z okolí Litomyšle a Ústí nad Orlicí, tak bych byla rada za ordinace co nejbliz. Tady v okolí asi nic není ale treba Hradec Králové? Pardubice…
Děkuji všem !

pribylovapetra
19. led 2024

Já jsem s tím měla problém a zbavila jsem se toho tak, že si ty nehty ostříhávám sama - zúžiju si je. Dostala jsem nadané i na chirurgii i od pedikérky, že to musím nechat přerůst přes hranu palce nebo jak to mám napsat, ale u mě to nefungovalo.

autor
19. led 2024

@pribylovapetra děkuji, ale u me v delce problem není. Problém je v šířce. Takze i kdyz bych nechala nehty dlouhe, problem to neresi.

pribylovapetra
19. led 2024

Já taky nemyslím délku, zastřihnu je po stranách a tím je zúžím.

autor
19. led 2024

@pribylovapetra ahaa dekuji, to jsem tedy spatne pochopila.Kdyz ja uz s tim mela takové trapení, ze se uplne bojim si to strihat sama. Aby to jeste nezačalo zlobit víc 🙈

teate
19. led 2024

Já byla po X letech trápení s palci na plastice nehtového lůžka (celkem na 3 stranách ze čtyř). Bylo to strašný, furt krev, hnis, otok, hrozný bolesti. Fakt nechápu proč jsem nešla dřív. Dělal mi to plastický chirurg na pojišťovnu.

gats
20. led 2024

Zkus se zaměřit na boty se širokou špičkou, to byl u mě velký posun k lepšímu. Plus mi na jednom palci chirurg udělal plastiku nehtového lůžka a mám pokoj.

autor
20. led 2024

@teate dekuji. Ja jak jsem byla na chire tak mam ve zprave taky napsany plastika nehtoveho luzka… ale zalezi jestli to je to co delali tobe ? Me pomohlo na pul roku a ted tam neco podrustá.. co ti presne delali prosim?

autor
20. led 2024

@teate navic mi pedikerka rikala ze me to spatne udelali, ze to nevyskrabli. Ja tomu nerozumim. Ale delal to chirurg. Nebyl to plasticky chirurg

teate
20. led 2024

Mně rozřízl z boku ten palec, vyndal mi ten zarostlý nehet a upravil to nehtové lůžko tak, aby mi tam nehet už vůbec nerostl a zašil. Teď to vypadá tak, že mám po obou krajích rovné nehty a ani milimetr mi neroste “dovitř”. Zkuste si najít fotky nebo video na youtube. Špatně se to popisuje.

autor
20. led 2024

@teate děkuji tak takto mi to taky delali. Mela jsem nad nehtem 3 stehy asi. Ale asi teda špatně vyškrabal to nehtové lůžko. Jinak mam nehet taky krasne rovny a neroste do strany.

hanka_12345
20. led 2024

No ja s tim byla na chirde v Brne, rozfimli mi to a nehet odrizly v tom ptoblematickym miste a zasili a mam uz x let pokoj ale predtim sem to mela snad kazdy mesic, jezdila jsem s tim do blanska a firt se to vracelo. Pak jsem jela do brna a prestalo to