Proč je kontrola rizikového znaménka až za půl roku?
Ahoj, zeptám se pro uklidnění . Jsem 3,5 měsíce po porodu . Před 14 dny jsem byla na kompletní kontrole znamének. V pátek mi volala, že jedno je rizikové a že kontrola po půl roce. Jsem z toho nervózní . Myslíte, že je to v pohodě? Půl rok čekání je šílený. Proč se čeká půl roku? Není to na škodu ?Díky
@katka900 když jsem s tím byla já, tak mi doktor řekl, že tři znaménka jsou riziková. Sám řekl, že by bylo dobré je odstranit. Poslal je na histologii. Výsledek mi poslal mailem. Kojení nevadí. Já jsem měla ta znaménka malá, takže jen vyřízl a zašil. Stehy jsem si vytáhla sama po 10ti dnech. Neco mělo 1 steh, něco 2. Pokud by byla rána větší, tak říkal, že by dal profilakticky antibiotika.
Pokud se bude u podezřelého znaménka čekat, tak se někdy může stát že se zvrhne do toho zhoubného.
@katka900 Zřejmě je "jen" potencionálně rizikové. Po půl roce zkontrolují, jak se to vyvíjí, buď nechají anebo odstraní. Nebojte, kdyby tam byl nějaký větší problém, odstraní vám ho hned 🙂
@kakamila12 paní doktorka mě uklidnila, že to může být pouze těhotenstvím . Nicméně mi napíše žádanku a půjde vyřezat.

Nevím, ale nechala bych si ho odstranit...