icon

Proč po porodu cítím intenzivněji vůně?

lenule0111
14. únor 2025

Sos
Vím, že internet není všemocný, ale chytá mě hysterie a panika.
Řekla bych, že od druhého porodu ( je to už 3 roky ) mám pocit, že vnímám veškeré vůně citlivěji . . .pokud je někdo navoneny silným drahým parfémem je mi vedro,okamžitě mi je špatně a mám migrénu.
Vůně cítím už snad úplně všechny . . .

Pokud si cta něco na telefonu či v autě ( udělá se mi okamžitě na zvracení )
Mám hodně zablokovanou krční páteř a zebra.Budu chodit na fyzioterapie.
Prosím Vás, měl to někdo takhle také ? A co s tím ? Ja už hystercim, že mám někde nějaký nádor na mozku nebo tak něco . . .🤦🏻‍♀️😅🤦🏻‍♀️

1pomnenka
14. únor 2025

Neboj se nic, kdybys měla nádor na mozku, okamžitě ztratíš čich a mamka tedy i chuť.

cilkat
14. únor 2025

V klidu... hormony umí zostřit smysly. Umí to třeba i hloupej hlad. Takže jestli se třeba snažíš zhubnout, je to normální... I to mohlo normálně zůstat po těhotenství/porodu. Hoslt se s tím nauč žít, no. (já pžiznávám, že používám esenciální oleje nakapaný na zápěstí - obvykle bílou šalvěj, ale fungujou teřa i citrusy a podobně. Prostě kvalitní a hodně výrazná vůně, co mi sedí. A používám to právě proto, že jinak v MHD nesnesu teřba člověka v kožené bundě. Takle to přebiju, no.)

lenule0111
autor
14. únor 2025

@cilkat děkuji moc 🙂
@cilkat
@cilkat

lenule0111
autor
14. únor 2025

@1pomnenka moc děkuji 😍
@cilkat
@1pomnenka

kleio
14. únor 2025

Ahoj, já mám po druhém porodu (je to 2 roky) taky mnohem citlivější čich než před tím, ale u mě je to pozitivní, je prostě lepší, špatně se mi nedělá.

malytlustyhroch
14. únor 2025

@lenule0111 mas to, abys vycenichala sve mlade. Bez legrace. Je to normalni, vlivem tehotenstvi a porodu se zene zlepsi cich.
No a ta pater... to je v nasem veku s malymi detmi hned, clovek uz nebyva tak mlady, aby mel vse ohebne, ani tak stary, aby uz vsechno bylo stabilne zatuhle, s detmi se ruzne nerovnomerne zatezuje, stresuje... na fyzio s tim urcite bez, ale zadne cerne scenare nevytvarej.

penelopaw
15. únor 2025

Ahoj, já to mám taky a u některých pachů mi to zůstalo - vyloženě citlivá jsem byla třeba na vaření vepřového masa, česnek či cibuli, to mi navalovalo. Teď postupuju chemoterapie a brutálně mi začaly vadit vůně tekutých mýdel, parfémů i pracího prášku. Beru to, že je to průvodní příznak léčby a rozhozených hormonů (uvedli mě uměle do přechodu) a že až si to v těle všechno opět sedne, bude to v pohodě 🙂.

kris_kubko
16. únor 2025

@lenule0111 Ahoj, mě se tohle stalo po covidu. Nejdříve jsem o čich přišla a postupně se plíživě vrátil. Jiný a silnější. 😀🙈 Někdy mám pocit, že mi z toho hrábne, protože mi teda většina věcí spíš smrdí. Stejně tak mne dokáže rozbolet hlava ze silných vůní, některé věci vůbec nezvládám a muselo mi to z domu. Kopmlet jsem změnila parfémy sobě, příteli, veškerou domácí drogerii. Cítím všechno hrozně intenzivně, jako když jsem byla těhotná a není to ani trochu zábavný. 😬

lenule0111
autor
17. únor 2025

@kris_kubko
@kris_kubko Ahoj, no já právě měla covid, porod, covid porod, covid . . .a tak úplně nevím v jakém čase - přesněji řečeno, kdy se mi to udělalo 😂🤦🏻‍♀️.

Ale mě vadí i káva na žaludek a česnek a cibule a to jsem dřív taky neměla 🫣🤦🏻‍♀️ sem už jak blázen . . .