icon

Ranní ztuhlost rukou po covidu. Je to normální?

hanisv
4. dub 2022

Dobrý den všichni.
Jsem necelé dva měsíce po covidu a před pár dny jsem si ráno všimla, že první stisk rukou v pěst pro mě není úplně příjemný. Je to něco mezi bolestí a ztuhlostí v oblasti prvních kloubků na prstech. Je možné, že už to mám dlouho, jen jsem tomu dřív nevěnovala pozornost. Jsem těsně před menstruací a v tomto období řeším vše i to co za řešení nestojí. Tím prvním stiskem, to jako by rozcvičím a pak už je to celý den úplně v pohodě. Je to normální, máte to některá taky tak, nebo se mám obávat nějakého revmatického onemocnění? Je mi 41 let. Jsem kadeřnice, hrající rekreačně na piáno. Prosím. Napište mi někdo, že je to po ránu běžné, máte to taky tak a já jsem jen hysterický hypochondr.

hanisv
autor
4. dub 2022

@hanisv jinak doplnění, otok ani změna barvy kůže v té oblasti nepozoruju

pajav
4. dub 2022

Každé ráno, jak se probudím, nezatnu v pěst pravou ruku, klouby mi to nedovolí, jsou úplně ztuhlé.... mám to tak už celkem dlouho. Do minutky to povolí a dobrý. Poprvé jsem tohle měla před deseti lety, ke konci těhotenství ale to bylo nejspíš tím, jak jsem byla nateklá. Ted netuším, proč se to děje, je mi 34 let. Zatím to neřeším 🙂

hanisv
autor
4. dub 2022

@pajav děkuju moc za odpověď. Já to mám na obou rukách zatnu v pohodě, jen cítím trošku nepříjemný pocit v těch kloubkách. Jsem asi fakt hysterka. 😉 Přeju, ať ti to zase brzy přejde. Už potřebujeme jaro a hezké počasí. My měli na jihu Čech v sobotu 20 cm sněhu. To nebylo skoro za celou zimu 😄

jancazao
4. dub 2022

@hanisv nemusí to být nic a taky může. Mě takhle začalo revma. Napřed malé klouby na chodidlech a potom na rukou.

hanisv
autor
4. dub 2022

Tak mi to nedalo a poslala jsem zprávu svému nefrologovi. Je to úžasný, pečlivý doktor, jsem v jeho péči skoro osm let, tak uvidím, co mi odepíše. Snad to byl krok dobrým směrem.

letalnica
4. dub 2022

@hanisv Nefrologovi nebo neurologovi?

hanisv
autor
4. dub 2022

@letalnica jsem v péči nefrologa, tak k nefrologovi. Zítra jdu na imunologické odběry. Tak uvidíme jaké budou výsledky. Držte mi prosím palce…

hanisv
autor
13. dub 2022

Máte ještě někdo zkušenost, prosím?