Roztřepené nehty. Co na ně pomohlo?
Co vám na ně pomohlo?
Ja pouzivam p-shine, kdyz se mi zhorsu, tak jednou za tri tydny... S mami jsme si koupily domaci sadu, pac po dvou-trech aplikacich jsi na stejne cene, jako v salonu a nejsi omezena casem... po par pouziti velke zlepseni, zpevneni... Nechce to teda min.tyden aplikovat lak na nehty...
@aviho Zrevidovat jídelníček a začít jíst bílkoviny 😊 Vlasy a nehty jsou to nejmíň “důležité” na těle, takže když ve stravě chybí bílkoviny, tělo si je šetří pro důležitejší orgány a pochody. Samozřejmě můžou být i jiné důvody pro třepení nehtů, ale v 99 % případů je to nedostatek bílkovin ve stravě.
@aviho 😀 Ne, stačí normálně pro lidi. Můj bývalý měl kdysi problémy s klouby, tak mu doporučili ty přípravky na ně z lékárny (volně prodejné), a byli jsme oba překvapení, jak měl po tom najednou super pevné nehty i vlasy. Stejnou zkušenost pak mělo i víc lidí. Ten kolagen a další látky, co v tom jsou a mají vylepšit klouby jdou prý hlavně do těch nehtů a vlasů. Princip už si nepamatuju, ale zkus to. Ale ten jídelníček zreviduj taky, nedostatek bílkovin se může v dlouhodobém horizontu negativně odrazit i na jiných věcech, než jsou jen nehty a vlasy.
Vitaminy, spestřit stravu, více vody, cvičení.
Základ je strava, její součástí by měly být kvalitní rostlinné oleje, ořechy a semena. Pak jsou nejenom pevné nehty, ale i lesklé vlasy 😉
Já jsem trochu obměnila stravu a přijde mi, že se to zlepšilo.

@aviho vitamíny (brala jsem mLmommavit od Lionu), a pak se říká, že na nehty a vlasy pomáhají ořechy každý den 🙂