icon

Škráblé znamínko. Jak dlouho by mělo krvácet?

adel888
22. kvě 2024

Dobrý den, chci se zeptat, včera jsem si rozškrábla znamínko na zádech a chodila jsem s tím asi ještě 3 hodiny, protože jsem to zjistila až doma. Vydesinfikovala jsem to a zalepila, večer ale pod znaménkem byla pořád čerstvá kapka krve. K doktorovi jsem objednaná až za 14 dní. Kouknu na to zase dnes večer, ale přišlo mi divné, že mi to po tolika hodinách ještě nezasáhli a neudelal se stroupek, máte zkušenosti s tím, že by vám to taky tak dlouho krvácelo? Co jste s tím případně dělali? Jinak mám jít tento rok na přeočkování na tetanovku, tak si říkám, když jsem s tím rozškrábnutým pár hodin chodila, tak jestli se mi tam nemohlo něco dostat.. toto byste řešili nebo je to blbost? Nemám s tím vůbec zkušenosti.

cilkat
22. kvě 2024

Mám na zádech výraznou vystouplou pihu v místě zhruba popruhu podprsenky. Občas se o něco zatrhne a hojí se fakt blbě a dlouho. Půl dne s přestávkam krvácet dokáže. Nedělám s tím obvykle nic moc.
Zvažovat tetanus z ranky tohoto typu mi přijde úplně bezpředmětné - tetanová bakterie potřebuje k množení prostředí bez kyslíku, tudíž fakt ne povrchový škrábanec, ale hlubší, zavřenou ránu. Krom toho pokud jdeš na přeočkování po doporučených deseti letech, tak tam bývá poměrně velká rezerva a imunitní paměť by měla být i v tuhle chvíli dostatečná, kdyby k infekci došlo.
Takže jestli za dva týdny na kožní, tak za dva týdny na kožní v naprostém klidu.