Sleduje svůj cyklus i z hlediska energie, nálady apod.?
Ahoj maminky 🌷
Už pár měsíců sleduju svůj cyklus a občas mě překvapuje, jak moc ovlivňuje moji energii a náladu. Některé dny jsem plná síly, jiné bych nejradši jen polehávala 🙈.
Začala jsem si dělat malé poznámky, co jím, jak spím a jak se cítím, a zjišťuju, že je toho víc, než bych čekala.
Jak to máte vy? Sledujete svůj cyklus a všímáte si těchto změn?
Ráda si přečtu vaše tipy a zkušenosti ❤️
Hezký den! K.
Svuj cyklus jsem nikdy nesledovala a ovlivnoval mne myslim jen velmi minimalne (tak 1x za nekolik let mi bylo zle na 1 ibalgin) . Az po 40.roce jsem zacala vnimat zmeny v psychickem nastaveni souvisejici s mym cyklem. Nez jsem se tomu nejak zacla prizpusobovat, tak uz jsem vlitla do prechodu. Ms jiz par let nemam a emoce a nalady mi litaji nahoru dolu jak se jim chce😅
Nikdy jsem nesledovala ani cyklus ani ovulaci a nehodlám s tím začínat. Normálně žiju svůj život, kdyby náhodou přišla špatná nálada, jdu ven do přírody. Nedělám zbytečné věci.
Ahoj 🌸
Mám to hodně podobně… Taky na sobě v poslední době vnímám, jak moc se mi během cyklu mění energie i nálada. Někdy mám chuť zvládnout všechno, jindy mě rozhodí i maličkost a nejradši bych nic nedělala 🙈.
Upřímně mě to občas dost trápí, protože mám pocit, že nad tím nemám úplně kontrolu.
Začínám si to ale víc uvědomovat a hledám, jak si s tím pomáhat – třeba jídlem nebo odpočinkem, ale moc to nepomáhá....
@kami3190 dříve jsem to nijak nesledovala, teď na mě útočí přechod a je to teprve jízda...
Před menses týden šílená únava, depky, horší spánek... řešila jsem u doktorky, protože už se to nedá.
Zatím mám zkoušet gynex a mastodynon a pak se uvidí.
Nicméně efekt žádný.
Takže cyklus na mě má momentálně velký vliv.
Ke sledování cyklu používám apku Fertility Friend (jen anglicky) a tam je milion kolonek na sledování všemožných parametrů behem cyklu včetně těch výkyvu nálady a energie... ale zaznamenávala jsem si to jen v období cíleného snažení (tehdy jsem si i platila premium verzi), teď po letech už poznamenám jen první den cyklu, abych věděla, kdy to čekat příště 🙂
K čemu to sledování je? Musím fungovat bez ohledu na náladu.
Nepotřebuju nic cíleně sledovat. Podle aktuální nálady bezpečně poznám, v jaký fázi cyklu jsem.
Je mi 40, takže už se dobře znám a vím přesně, v jaké fázi cyklu jsem a co mám čekat. Neberu žádné hormony (HAK vlastně celý cyklus zruší a hormony jsou na stálé hladině, menstruace je pouze falešná). Ale nehřeším na to, pomáhá mi dostatečně odpočívat a kvalitně jíst celý měsíc, když zklouznu k lenosti a čokoládě, protože PMS, průběh je pak mnohem horší.
Ahoj, já se jednu dobu taky tak sledovala, hlavně nálady a únavu/energii. Ale přestala jsem s tím. Zjistila jsem, že je snadné se v tom zacyklit a nechat se tím vlastně ovlivnit (vstáváš s tím, že teď je vlastně to " období" na prd a už jsi mrzutá 😅 atp.).
Vyprdla jsem se na to a příjdu si vyrovnanější a i energii dávkuju prostě podle aktuální potřeby a je mi jedno, v jaké jsem zrovna části cyklu..Příjde mi to tak lepší 🙂
@reeeza díky za sdílení 💕
Máš pravdu, že to může snadno sklouznout do takového se pozorování až moc. Já se právě snažím najít tu rovnováhu — poznat, ale zároveň se tím nenechat omezovat. Asi to chce čas a cit, že? 😊
Svuj cyklus jsem nikdy nesledovala a ovlivnoval mne myslim jen velmi minimalne (tak 1x za nekolik let mi bylo zle na 1 ibalgin) . Az po 40.roce jsem zacala vnimat zmeny v psychickem nastaveni souvisejici s mym cyklem. Nez jsem se tomu nejak zacla prizpusobovat, tak uz jsem vlitla do prechodu. Ms jiz par let nemam a emoce a nalady mi litaji nahoru dolu jak se jim chce😅
@konidana Ahoj 😊
Díky, že jsi to sdílela! Je zajímavé, jak se to u každé z nás vyvíjí jinak — a že i po letech může tělo překvapit 😅. Ty změny kolem přechodu musí být taky pořádná jízda. Máš něco, co ti pomáhá ty výkyvy zvládat?
Nikdy jsem nesledovala ani cyklus ani ovulaci a nehodlám s tím začínat. Normálně žiju svůj život, kdyby náhodou přišla špatná nálada, jdu ven do přírody. Nedělám zbytečné věci.
@1pomnenka To chápu 🙂 Já to zatím beru spíš jako způsob, jak líp poznat svoje rytmy, ale úplně rozumím i přístupu „žít a neřešit“. Každá si prostě najdeme to svoje 💕
Ahoj 🌸
Mám to hodně podobně… Taky na sobě v poslední době vnímám, jak moc se mi během cyklu mění energie i nálada. Někdy mám chuť zvládnout všechno, jindy mě rozhodí i maličkost a nejradši bych nic nedělala 🙈.
Upřímně mě to občas dost trápí, protože mám pocit, že nad tím nemám úplně kontrolu.
Začínám si to ale víc uvědomovat a hledám, jak si s tím pomáhat – třeba jídlem nebo odpočinkem, ale moc to nepomáhá....
@jednaholka654 Ahoj 🌼
Rozumím ti, tohle kolísání energie a nálad je fakt náročné. Ale už jen to, že to sleduješ a hledáš způsoby, jak si pomoci, je skvělý krok 💛
Co ti zatím nejvíc pomáhá? Něco konkrétního, co ti funguje, když je energie nízko, nebo když tě rozladí maličkost? 🌷
@kami3190 dříve jsem to nijak nesledovala, teď na mě útočí přechod a je to teprve jízda...
Před menses týden šílená únava, depky, horší spánek... řešila jsem u doktorky, protože už se to nedá.
Zatím mám zkoušet gynex a mastodynon a pak se uvidí.
Nicméně efekt žádný.
Takže cyklus na mě má momentálně velký vliv.
@elvira Ahoj 🌸
Rozumím ti, to musí být opravdu náročné 😔. Přechod umí tělo pěkně zaskočit a ty výkyvy nálad, únava i problémy se spánkem jsou fakt vyčerpávající. Je super, že to řešíš u doktorky a zkoušíš různé možnosti, i když účinek zatím není znát.
U mě zatím ještě nejde o přechod, ale i tak si všímám, že energie a nálada kolísají, a někdy mi pomáhá malý „deník“ pocitů nebo vědomé plánování odpočinku 🌷
Jak se ti daří zvládat ty dny, kdy je to nejhorší? Něco ti už pomáhá, nebo teprve hledáš cestu? 💛
Ke sledování cyklu používám apku Fertility Friend (jen anglicky) a tam je milion kolonek na sledování všemožných parametrů behem cyklu včetně těch výkyvu nálady a energie... ale zaznamenávala jsem si to jen v období cíleného snažení (tehdy jsem si i platila premium verzi), teď po letech už poznamenám jen první den cyklu, abych věděla, kdy to čekat příště 🙂
@ines76 Ahoj 🌸
To zní zajímavě! 😊 Já zatím žádnou apku nepoužívám, jen si dělám malé poznámky pro sebe, ale vidím, že Fertility Friend má opravdu hodně možností. Je super, že sis ji dokázala přizpůsobit svým potřebám – někdy jen základní zaznamenávání prvního dne cyklu úplně stačí, aby člověk měl přehled, aniž by se do toho zacyklil 🙂
Jak ti vyhovuje sledování nálad a energie, když už to nepoužíváš naplno? Pomáhá ti i tak mít lepší přehled o cyklu? 🌷
K čemu to sledování je? Musím fungovat bez ohledu na náladu.
@mabs Ahoj 🙂
To chápu, spousta z nás prostě musí fungovat, i když nálada kolísá. Sledování cyklu je spíš o tom, že člověk lépe rozumí sám sobě – kdy si dát odpočinek, kdy načerpat energii, nebo proč se některé dny cítí „těžší“. Není to povinnost, spousta lidí, stejně jako ty, žije úplně normálně a funguje bez toho 🌷
Každý si prostě najde, co mu vyhovuje 💛
Nepotřebuju nic cíleně sledovat. Podle aktuální nálady bezpečně poznám, v jaký fázi cyklu jsem.
@te_reza Ahoj 🌸
To je zajímavý přístup 🙂 Některé z nás opravdu nepotřebují nic zapisovat a intuice funguje skvěle. Je super, když dokážeš podle nálady poznat, v jaké fázi cyklu jsi 💛
U mě je to spíš pro zajímavost a pro lepší porozumění. Jak dlouho už takhle vnímáš svůj cyklus „intuitivně“? 🙂
Je mi 40, takže už se dobře znám a vím přesně, v jaké fázi cyklu jsem a co mám čekat. Neberu žádné hormony (HAK vlastně celý cyklus zruší a hormony jsou na stálé hladině, menstruace je pouze falešná). Ale nehřeším na to, pomáhá mi dostatečně odpočívat a kvalitně jíst celý měsíc, když zklouznu k lenosti a čokoládě, protože PMS, průběh je pak mnohem horší.
@antoinet Ahoj 🌸
To je skvělé, že už se tak dobře znáš a dokážeš předvídat, co tě čeká 💛
Máš pravdu, že odpočinek a kvalitní jídlo dělají hodně – i malá „únava“ nebo čokoládový exces může PMS opravdu zhoršit 😅. Je fajn, že si najdeš rovnováhu, která ti funguje celý měsíc 🙂
Jak dlouho už takhle svůj cyklus sleduješ a vnímáš jeho vliv na náladu a energii? 🌷
Je hrozně zajímavé číst, jak to každá vnímáte jinak 🌸
Já jsem si dřív myslela, že cyklus řeší jen ženy mezi sebou, ale čím víc o tom přemýšlím, tím víc mě napadá, jak moc by to pomohlo i vztahu, kdyby to partner víc chápal.
Třeba já jsem se o tom dřív s přítelem vůbec nebavila — měla jsem pocit, že to stejně nepochopí. Ale pak jsem zkusila říct, že mám období, kdy se prostě potřebuju víc stáhnout a být sama… a překvapivě to přijal úplně v klidu. Od té doby je to pro mě snazší i vůči sobě.
Sdílíte to doma taky, nebo si to necháváte spíš pro sebe?
Je hrozně zajímavé číst, jak to každá vnímáte jinak 🌸
Já jsem si dřív myslela, že cyklus řeší jen ženy mezi sebou, ale čím víc o tom přemýšlím, tím víc mě napadá, jak moc by to pomohlo i vztahu, kdyby to partner víc chápal.
Třeba já jsem se o tom dřív s přítelem vůbec nebavila — měla jsem pocit, že to stejně nepochopí. Ale pak jsem zkusila říct, že mám období, kdy se prostě potřebuju víc stáhnout a být sama… a překvapivě to přijal úplně v klidu. Od té doby je to pro mě snazší i vůči sobě.
Sdílíte to doma taky, nebo si to necháváte spíš pro sebe?
@kami3190 manzel byl schopen pobrat mozna fyzicke potize pri krvaceni, psychicke vykyvy fakt nepobira, nechape a moc neakceptuje. Ale vlastne jo, co jsem v prechodu, tak mam navaly a delame si srandu, kdykoli mi neco je, ze mam zas naval (i te psychicke nepohody). Uz si po tech dlouhych letech zvyka a zjistuje, ze ty divny zensky(hlavne tu co ma doma) fakt nepredela😅🤣
@kami3190 manzel byl schopen pobrat mozna fyzicke potize pri krvaceni, psychicke vykyvy fakt nepobira, nechape a moc neakceptuje. Ale vlastne jo, co jsem v prechodu, tak mam navaly a delame si srandu, kdykoli mi neco je, ze mam zas naval (i te psychicke nepohody). Uz si po tech dlouhych letech zvyka a zjistuje, ze ty divny zensky(hlavne tu co ma doma) fakt nepredela😅🤣
@konidana To úplně chápu 😅
Mám pocit, že většina chlapů to vnímá hlavně přes ty fyzické věci — a ty nálady jsou pro ně prostě jiná galaxie 🙈
Je ale super, že si z toho dokážete dělat i srandu, to hodně pomáhá odlehčit 💕
@jednaholka654 Ahoj 🌼
Rozumím ti, tohle kolísání energie a nálad je fakt náročné. Ale už jen to, že to sleduješ a hledáš způsoby, jak si pomoci, je skvělý krok 💛
Co ti zatím nejvíc pomáhá? Něco konkrétního, co ti funguje, když je energie nízko, nebo když tě rozladí maličkost? 🌷
@kami3190 To je milé, děkuju 🌷
Zjistila jsem, že mi nejvíc pomáhá, když si v těch slabších dnech dám menší cíle a nesnažím se „jet jako jindy“.
Když se mi povede zpomalit a říct si, že to tak prostě teď je, bývá to mnohem snazší.
Ty máš něco, co ti naopak dodá energii, když se cítíš vyčerpaně? 💛
@kami3190 To je milé, děkuju 🌷
Zjistila jsem, že mi nejvíc pomáhá, když si v těch slabších dnech dám menší cíle a nesnažím se „jet jako jindy“.
Když se mi povede zpomalit a říct si, že to tak prostě teď je, bývá to mnohem snazší.
Ty máš něco, co ti naopak dodá energii, když se cítíš vyčerpaně? 💛
@jednaholka654
Někdy zkouším všechno možné a prostě NIC nefunguje 😅
Energií na nule, nálada jede dolů…
Snažím se z toho udělat srandu – někdy si prostě řeknu: „Tak jo, dneska je den pro gauč, čaj a telku“ 😄
A zjistila jsem, že je fajn si to sem tam přiznat a napsat, co vůbec nefunguje.

Ahoj, já se jednu dobu taky tak sledovala, hlavně nálady a únavu/energii. Ale přestala jsem s tím. Zjistila jsem, že je snadné se v tom zacyklit a nechat se tím vlastně ovlivnit (vstáváš s tím, že teď je vlastně to " období" na prd a už jsi mrzutá 😅 atp.).
Vyprdla jsem se na to a příjdu si vyrovnanější a i energii dávkuju prostě podle aktuální potřeby a je mi jedno, v jaké jsem zrovna části cyklu..Příjde mi to tak lepší 🙂